Препочръчвам ти да минеш пак от там и хубаво да огледаш знаците, как са поставени, виждат ли се, спазени ли са мин. разстояния на видимост според наредбата и всичко останало.Vesko написа:Това е ясно, знам с колко карах като абсолютна стойност, ама не и с колко съм превишилD4D написа:Щом са те снимали и си видял, значи си бил поне с 15 над ограничението.Има участъци с 40, 50 и 60 ограничение. И в доста къс участък е 90.Бтв. както ми е служебна колата къде ще доиде "честитката"?
От последните ветрове, гледам на много места има завъртяни знаци (всъщност не знам дали са завъртяни от ветровете, но са завъртяни от съвсем скоро). Което си е в разрес с наредбата. Плюс това, на доста места има разни дървета, които пречат на видимостта. Освен това, ако знака е бил директно под 60 (например 50) е в разрес с наредбата за поставяне. Първо трябва да има 70 и след това 50 и то през определено разстояние.
http://www.mrrb.government.bg/index.php ... e=7&id=176
Важните членове в случая са 14, 79 и приложние 16. Ако в твоя случай ограничението е било 60, то тогава попадаш в чл 79, ал3. и за растоянията трябва да гледаш чл. 14 или мин. видимост от 150м.
Забележете, че в приложение 16, няма скоротст от 130км/ч. Това е защото наредбата не е обновена правилно, независимо, че е обновяване 2009г. Забележете чл 132, ал1, т.3. За тези които се чудят, такъв знак съществува на изхода от София за магистрала Тракиа.