Абсолютно!Japanese_fever написа:Да, може:martin ivanov написа:... ако можеше да се установи 100% кривина на дисковете.
martin ivanov написа:Над 80 км. при натискане на спирачка предницата тресе.

Според мен разкален или разкалени дискове.Ако са били ментета малко им е триябвало да се разкалят.Ще чакам отговор,интересно е да знам от къде си ги купил.memorex написа::prius 3 написа:Залагам на крив диск.
Накладките е желателно да се сменят, но не е задължително. Ако са сравнително нови не е проблем да се ползват.
thumbsup:
+1
Сигурен ли си за новите дискове дали са читави?
Има не един случаи с нови ама криви ментаци.
Всеки кадърен стругар може да ти ги провери и ако се налага да ги оправи ако има хляб в тях .Ако ме разбираш правилно
Дисковете са без почти никакъв ръб,макар и да са на над 30к.Точно затова мисля,че не са от най-големите ментета. Просто най-вероятно са били криви още като нови.А иначе незнам откъде са и какви са.Така я купих с "НОВИ" сменени дискове и съответно не съм мислил,че точно те ще са проблем.Така е с колите от първи собственик от България и особено от София.Нищо лично на колегите,просто моя късмет беше такъв.Трябваше да се гледа по-внимателно,защото излезнаха и други дреболийки,но всичко с времето си.memorex написа::prius 3 написа:Залагам на крив диск.
Накладките е желателно да се сменят, но не е задължително. Ако са сравнително нови не е проблем да се ползват.
thumbsup:
+1
Сигурен ли си за новите дискове дали са читави?
Има не един случаи с нови ама криви ментаци.
Всеки кадърен стругар може да ти ги провери и ако се налага да ги оправи ако има хляб в тях .Ако ме разбираш правилно
martin ivanov написа:Първо смених накладки преди окло 25к.,после покарах не ми хареса спирането на колата и понеже имаха ръб, смених само дискове,като накладките изглеждаха добре ги оставих,но тези накладки още отначало не ми харесват.
Нещо си противоречиш здраво. Последно така я купи или ти ги сменя.martin ivanov написа:Така я купих с "НОВИ" сменени дискове и съответно не съм мислил,че точно те ще са проблем
А бе колега, много внимателно четеш и специално за теб ще обясня подробно,макарче на другите със сигурност ще им е скучно,което умишлено исках да избегна за да разберат проблема,а не предисторията,която за теб явно е много важна.И ето защо говоря от 1-во лице,1-но число.Когато гледах колата преди да я купя ми беше рекламиран факта за сменени с нови предни дискове.И понеже съм наблюдателен,забелязх,че накладките са повечко износени.Тогава собственика ми обясни това,което аз обяснявам,но от мое име за да не разводнявам и усложнявам обясненията.Все пак това е форум,а не турски сериал.Но ако си любител на сапунките аде,че върви "Пепел от рози" в момента.Espace&Yaris написа:martin ivanov написа:Първо смених накладки преди окло 25к.,после покарах не ми хареса спирането на колата и понеже имаха ръб, смених само дискове,като накладките изглеждаха добре ги оставих,но тези накладки още отначало не ми харесват.Нещо си противоречиш здраво. Последно така я купи или ти ги сменя.martin ivanov написа:Така я купих с "НОВИ" сменени дискове и съответно не съм мислил,че точно те ще са проблем
Разлика между напълно износени и нови дискове 1-2 мм не съм виждал. Поне 4-5 мм е.Владислав написа:^Принципно си прав.Обаче ако се отнеме 1 мм от дебелината на диска, по-добре иди и си купи нов...В масовия случай разликата от чисто нов диск, до напълно износен диск е около 2 мм - т. е. по 1 мм на страна.Ако пуснеш стружка 1 мм, дефакто диска ти на 50% вече е свършил...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта