Тресе предницата при спиране над 80км.
-
Тресе предницата при спиране над 80км.
Незнам дали е коментирана тази тема,но при мен случая е следния.Над 80 км. при натискане на спирачка предницата тресе.При по-висока скорост още по-силно.Дисковете са сменяни преди 10к.,накладките са на половина.Направи ми впечатление,че при не особено интензивно спиране,накладките миришат доста силно.Накладки ли да сменям или и дискове пак?
Re: Тресе предницата при спиране над 80км.
И дисковете и накладките са за смяна. Щом тресе значи имаш криви дискове или имат някъде закалено място...martin ivanov написа:Незнам дали е коментирана тази тема,но при мен случая е следния.Над 80 км. при натискане на спирачка предницата тресе.При по-висока скорост още по-силно.Дисковете са сменяни преди 10к.,накладките са на половина.Направи ми впечатление,че при не особено интензивно спиране,накладките миришат доста силно.Накладки ли да сменям или и дискове пак?
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
Corolla - 2C

Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
-
Първо смених накладки преди окло 25к.,после покарах не ми хареса спирането на колата и понеже имаха ръб, смених само дискове,като накладките изглеждаха добре ги оставих,но тези накладки още отначало не ми харесват.Много бързо се размирисват още като нови майче прегоряха при едно спускане от балкана.Вероятно са били ментаци тези накладки,което ме принуди да сменя оригиналните дискове на 90к. с не много голям ръб,също с фалшиви и сега пак смяна и на двете.Някакви идеи от къде да поръчам и едното и другото,но хубави.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Добре де, за какво сменяте дискове, а оставяте стари накладки !?? колкото и добре да ви изглеждат НЕ СТАВАТ за нови дискове - трябва да се сложат нови, за да прилегнат прифектно.... с добре изглеждащи само проблемчета можеш да си сътвориш.... като тези сега .... нови дискове, засрани от скапани накладки..... приказно..... и честито.... можеш и да смениш майстора....
Когато са криви дисковете се усеща тресенето във волана и при малка скорост. Когато волана тресе при голяма скорост има още двама заподозрени
задни тампони на носачите или гадни накладки които се нагряват замазват малко после се разпрашават и това като става много бързо тресе предницата 

Човек и добре да живее умира .......
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 165 пъти
- Обратна връзка:
Ме4о ти го е казал - нови дискове и стари накладки = нови дискове и нови накладки и изваждане на пари. Те и мойте старите накладки изглеждат добре, ама ги закарах на Надин, заедно с дисковете.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- Not_active_user_1
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Re: Тресе предницата при спиране над 80км.
+1kalin написа: И дисковете, и накладките са за смяна.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
-
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Да, може:martin ivanov написа:... ако можеше да се установи 100% кривина на дисковете.
martin ivanov написа:Над 80 км. при натискане на спирачка предницата тресе.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
-