Здравейте, колеги. Колата ми е регистрирана с пловдивска регистрация, но скоро нямам път натам. Въпроса ми е - къде в София мога да си платя данъка на автомобила?
Благодаря
Данък МПС в друг град
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ако знаеш банковата сметка и точната сума - във всяка банка...
Но често се получават грешки. Затова съвета ми е - изчакай и си плати данъка в Пловдив.
Защото там имат що годе точна обратна информация (така разбираш какво ти се води като данъци, и при различия - можеш да отидеш да си оправиш нещата в данъчното)...
Данъка ще ти потрябва когато минаваш преглед. Или когато продаваш автомобила.
Можеш да забавиш до тогава плащането на данъка.
Вярно, че след април ще започнат да ти се начисляват лихви, но сумата по лихвите съвсем не е голяма. Дори да платиш в края на годината, допълнителната сума заради лихвите е стотинки или левче...
Или прати парите на някой в Пловдив да ти я плати на каса.
Но често се получават грешки. Затова съвета ми е - изчакай и си плати данъка в Пловдив.
Защото там имат що годе точна обратна информация (така разбираш какво ти се води като данъци, и при различия - можеш да отидеш да си оправиш нещата в данъчното)...
Данъка ще ти потрябва когато минаваш преглед. Или когато продаваш автомобила.
Можеш да забавиш до тогава плащането на данъка.
Вярно, че след април ще започнат да ти се начисляват лихви, но сумата по лихвите съвсем не е голяма. Дори да платиш в края на годината, допълнителната сума заради лихвите е стотинки или левче...
Или прати парите на някой в Пловдив да ти я плати на каса.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008