ГОДИШЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД !
-
- Georgimitrovich
E, vyzlite koito se proverqvat ne sa 4ak tolkova mnogo i kato se zamisli 4ovek za edna podyrjana kola nqma koi znae kvo da i se pravi. Nakladki, nqkoi tampon4e, bialeta ili nakrainik, da ti svetqt farovete i miga4ite i da ti raboti ry4nata. I vse pak ot nqkyde trabva da se zapo4ne, nemoje da lejim na taq kylka, 4e vsi4ko v dyrjavata ni e kenef i 4akai da opravqt drugoto puk sled tva da opravqt i tova. Vse ot nqkyde se zapo4va. Nikolov, mislq 4e ti shvanah osnovnata ideq, no problema e, kakto i predi sym kazval, 4e prosto nie sme beden narod kato cqlo i vsi4kite tezi iziskvaniq koito ni se nalagat ni idvat v pove4ko ot finansova gledna to4ka.
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
-
- Получена благодарност: 1 път
Сега успях да разгледам отговорите ви. Благодаря. Явно ще се минава на преглед в специализиран пункт.
Колкото до гаранцията. Имам информация какво обхваща. Мисля, все пак да се възползвам. Ето, миналата неделя сложих по-широчките летни гуми, т.е от 16 на 17 и пукането при завъртане на воляна на дясно (при маневриране особено) отново почна ясно да се чува. Убеден съм, че има нещо гнило в рейката нищо, че ме ужеждават, че всичко е ОК.
Колкото до гаранцията. Имам информация какво обхваща. Мисля, все пак да се възползвам. Ето, миналата неделя сложих по-широчките летни гуми, т.е от 16 на 17 и пукането при завъртане на воляна на дясно (при маневриране особено) отново почна ясно да се чува. Убеден съм, че има нещо гнило в рейката нищо, че ме ужеждават, че всичко е ОК.
-
Да колега, разбира се !digitalpr написа:Ако си спомняш, една сутрин се засякохме с теб пред ТМ запад и си говорихме, че и моята пука по същия начин.
Именно там сменяха нещо по кормилния прът но ефект никакъв.
За мен има проблем ... за тях не. Ще пробвам отново и отново (но сега преминавам към ТМ Изток, защото ми е по-близо и удобно) докато и кажат откъде идва това пукане !
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Можеш например да подадеш оплакване срещу този пункт... Не, че ще има голяма полза (я ще ги глобят, я затворят, но хората ще си отворят нов), но пък ще има морално удовлетворение. А и след 2-3 такъв случай ще се замислят дали да правят шмекерии.baba_metca написа:.....И какво сега, камери, чудесии, пари, интернет, хард дискове, правила, наредби.... ае довиждане и толкоз. Иначе прегледа 45лв. Аз лично не съм доволен, защото искам колата да ми е в ред, а пък съм дал пари за преглед. Обаче какво мога да направя, аз като гледам каква пародия е, изобщо не съм сигурен, че тоя газ анализатор ако го пуснат, ще отчете правилно.....
Обикновено минавам преглед на един и същ пункт, където момчетата са коректни. Дори с изключително мръсен автомобил по време на дъжд не ги домързя да слязат в канала да опипат и огледат отдолу...
За съжаление последния път този пункт имаше проблем (имаше пожар в съседство и им бяха отрязали тока)...
Та отидох в друг пункт, където ми играха точно такива сценки -фиктивно минаване на преглед: 'остави колата тук под камерата за 10 минути'....
Което мен не ме притесни, тъй-като колата е в идеално техническо състояние... Но лошата практика ми направи впечатление...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Добре де,кво сте се хванали за тоз преглед.Аз минавам средно дневно по 500 км. с буса и пак не мога да му вдяна техническото състояние и всеки момент очаквам да ма остави на пътя,вие искате за 20 мин.някой средно квалифициран (в най-добрия случай)да ви разбере проблемите по колата.Не може ли да разберете,че всичко е проформа и е направено строго определени хора да сгънат едни строго определени пари и след това да дадат строго определена част от тях на едни други строго определени хора.Демек ако се махне парата всичко друго е безмисленно.Както и всичко друго в тази държава.Дайте си парите,вземете си картончето и самозалепващото бандеролче и си ходете по-честичко на сервиз за проверки и поддръжка-това е
.

-
Re: ГОДИШЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД !
Днес се обадих в ТМ да проверя каква е процедурата по удължаване на гаранцията, чрез сключване на застраховка. Така и не разбрах, с кой точно се сключва застраховката, защото през цялото време девойката по телефона споменаваше НИЕ, НИЕscorpion написа:Здравейте колеги,
тази година изтича третата от както съм купил автомобила и по перфорацията на талончето за ГТП юни месец трябва да минавам на преглед. Може ли това да стане в оторизиран сервиз на Тойота ?!?
Ако не се лъжа срока на валидност на прегледа ще бъде 2 г., а не 1. След това вече ще трябва всяка година на се минава !?!
И малко встрани, но някой възползва ли се от предложението за удължаване на гаранцията на атомобила си с 2 години. Каква е процедурата !

Оказа се, че за 2.2 дизел цената е малко над 700 лева. Ако сключа с "ТЯХ" и Автокаско и Гражданска, цената ставала НАПОЛОВИНА.
Ще трябва да проверя май на място кой са и какво предлагат. Отделно сегашния лизингодател ползва един застраховател и брокер.

Или пък да кажа едно ... майната му на доп. гаранция още това серв.облсужване да си спестя немалко пари

- slowtraveler
За удължената гаранция - лично аз директно се отказах, като чух условията...
Грубо изглеждаха така
1. продължаваш да обслужваш автомобила само в официалния сервиз (за мен няма проблем - аз така и го правя, но част от хората предпочитат да си сменят маслото някъде, където е доста по-евтино).
2. удължената гаранция представлява тип застраховка с много малки буквички кое няма да бъде покрито. Нормалното износване например на доста детайли и агрегати не се покриваше...
И пресен пример от колега, експлоатиращ немски автомобил с удължена гаранция. На около 120х.км се разтропа предница. Смениха му по удължена гаранция задните тампони на носача. Ама предните тампони били износени 'естествено', та затова смяната им трябва да си я плати..
Тъй-като не обичам полвинчати условия и врътки направих проста сметка - риска например да ми изгори EKУ е доста нисък. А едно ЕКУ (скъпоструваща част) струва съвсем малко повече от сумата, която бих платил за две години удължена гаранция.
Та затова - поемам си сам риска и ако нещо се счупи - ще го сменям за своя сметка. А ако не се счупи - ще съм едни 1400лв напред
Грубо изглеждаха така
1. продължаваш да обслужваш автомобила само в официалния сервиз (за мен няма проблем - аз така и го правя, но част от хората предпочитат да си сменят маслото някъде, където е доста по-евтино).
2. удължената гаранция представлява тип застраховка с много малки буквички кое няма да бъде покрито. Нормалното износване например на доста детайли и агрегати не се покриваше...
И пресен пример от колега, експлоатиращ немски автомобил с удължена гаранция. На около 120х.км се разтропа предница. Смениха му по удължена гаранция задните тампони на носача. Ама предните тампони били износени 'естествено', та затова смяната им трябва да си я плати..
Тъй-като не обичам полвинчати условия и врътки направих проста сметка - риска например да ми изгори EKУ е доста нисък. А едно ЕКУ (скъпоструваща част) струва съвсем малко повече от сумата, която бих платил за две години удължена гаранция.
Та затова - поемам си сам риска и ако нещо се счупи - ще го сменям за своя сметка. А ако не се счупи - ще съм едни 1400лв напред

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
-
Колега, 300 лева е ОК. За каква кола. На мен ми казаха по телефона малко над 700 лева !baba_metca написа:Ние сключихме таква застраховка (удължена гаранция). Така и така имаме намерение да се обслужваме при тях, за още 300лв, не е чак толкова много. Но ако нямаш намерение да се обслужваш при тях по принцип, тогава няма и смисъл от това нещо.
- slowtraveler
-
Съжалявам за забавянето, но покрай Великден не съм влизал.scorpion написа:Колега, 300 лева е ОК. За каква кола. На мен ми казаха по телефона малко над 700 лева !baba_metca написа:Ние сключихме таква застраховка (удължена гаранция). Така и така имаме намерение да се обслужваме при тях, за още 300лв, не е чак толкова много. Но ако нямаш намерение да се обслужваш при тях по принцип, тогава няма и смисъл от това нещо.
Става въпрос за Аурис 2.0 d4d 2009г. Ето и цените които ми даваха Юли 2011
Група EUR
LCV и 4X4 414,58
над 2,001 cc (вкл. RAV4) 366,37
между 1600cc и 2000cc 327,81
до 1600cc 289,24
Бяхме се застраховали през техния брокер и малко преди да изтече застраховката (Каско и ГО, януари 2012г.) ни се обадиха да ни предложат пак. И ни предложиха цени + намаление на половина на цената на удължената гаранция. Ние си сравнихме цените на Какото и ГО с други брокери и се оказаха еднакви (+/- 5-10лв най-много). И така за удължаването платихме много малко над 300лв, нещо от сорта на 320лв, просто не си спомням с такава точност. Предполагам, че на теб ще ти излезе ~360лв.
Както ще забележиш цените са на куб см на двигателя а не на покупна цена на автомобила, независимо, че застрахователната премие е върху покупкната цена на автомобила по фактура.
Аз също платих за удължена гаранция този месец.
Защото ползвам техния брокер цената на пълната гаранция беше с 50% намаление, а само за механични компоненти - безплатна към каското и гражданската.
За Аурис 2.0 d4d 2009 платих точно 320.56 за 2 години удължена гаранция „Всички електрични и механични повреди".
Защото ползвам техния брокер цената на пълната гаранция беше с 50% намаление, а само за механични компоненти - безплатна към каското и гражданската.
За Аурис 2.0 d4d 2009 платих точно 320.56 за 2 години удължена гаранция „Всички електрични и механични повреди".