гуми Michelin Energy saver нисък разход
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
гуми Michelin Energy saver нисък разход
nqkoi kara li s takiva gumi i naistina li razhoda na gorivo pada , kakto tvardqt
ot Michelin?
ot Michelin?
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: гуми Michelin Energy saver нисък разход
На мен ми пада графера на тези гуми.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Разликата не е никък голяма,ако едната е обикноврна а дригата е тази която ти казваш и са еднакъв размер,примерно и двете са 225, разликата няма да е повече от 50 грама на 100 киломегра,предполагам че мишлен просто са олекотили гумата до колко е възможно, но 100% не са за нашите пътишта. вече ще имаш огромна разлика ако минеш от 225 на 195.
Avensis Verso 2.0 D4D
-
poznavam hora,koito tvardqt che izvangradsko razhoda im e padnal s blizo polovin litar...hangelov написа:Разликата не е никък голяма,ако едната е обикноврна а дригата е тази която ти казваш и са еднакъв размер,примерно и двете са 225, разликата няма да е повече от 50 грама на 100 киломегра,предполагам че мишлен просто са олекотили гумата до колко е възможно, но 100% не са за нашите пътишта. вече ще имаш огромна разлика ако минеш от 225 на 195.
zashto smqtash, che ne stavat za nashite patishta? imenno tezi gumi na testove kato ADAC sa nomer edno po izdarjlivost.
Аз мисля че разхода пада. Нямам директни впечатления, а съм чел на няколко места. Нормално е да падне с 0,2-0,3 литра на 100км, което никак не е малко. За 0,5 не знам - всичко зависи от условията. Аз знам че колкото по-нисък разход ти дава една гума, това е за сметка на хендлинга и сигурността. Май на мокро не се държат добре тези гуми. Не казвам, че за нормално каране не стават, само че техническите им характеристики са малко занижени. На мен лично следващите ми гуми ще бъдат с ниско съпротивление на търкаляне като тези, само че ще са зимните на Мишелин - много устойчиви на изтъркване и дават доказано занижен раход.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
-
Ako ne se laja garanciqta na Michelin e do 3 godini po 30000km na godina.Nixter написа:Аз мисля че разхода пада. Нямам директни впечатления, а съм чел на няколко места. Нормално е да падне с 0,2-0,3 литра на 100км, което никак не е малко. За 0,5 не знам - всичко зависи от условията. Аз знам че колкото по-нисък разход ти дава една гума, това е за сметка на хендлинга и сигурността. Май на мокро не се държат добре тези гуми. Не казвам, че за нормално каране не стават, само че техническите им характеристики са малко занижени. На мен лично следващите ми гуми ще бъдат с ниско съпротивление на търкаляне като тези, само че ще са зимните на Мишелин - много устойчиви на изтъркване и дават доказано занижен раход.
i ako pestish po 0.3 na 100... to v dalgosrochna perspektiva cenata na gumite si q izbivash..
Az Michelin smqtam da sloja... kogato sabera vpechatleniq she gi spodelq. Zimnite mi sq GoodYeqr ultragrp 7+ i sled dve zimi moga spokoino da kaja, che sa nomer edno za men ( v klas R15), osobenno tazi zima.. imashe ot vsichko i korolata beshe kato na relsi , dokato drugite pokrai men zdravo drapaha

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Един съсед кара с такива и е СИЛНО НЕДОВОЛЕН - "Много са твърди и докато са студени сцеплението им не е добро. Добра гума за магистрала, но не за в града."
Това е неговото мнение, нямам лични впечатления.
Това е неговото мнение, нямам лични впечатления.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Навремето (1999-2003) карах с Енержи. Бях много доволен. Много трудно им се правеха балони по тогавашните пътища. За съжаление следващите авенсис-и бяха с 16-17 цолови гуми и вече не се предлагаха тази марка за тези размери. Не знам дали в момента е точно същата разновидност на модела и по какво се отличава.
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Това са гуми, които могат да изминат минимум 50к км., може и 100к. на някоя по-лека и слаба колица. Не впечатляват със добро сцепление още от нови, а след 2 години примерно много трябва да се внимава по завоите и на мокро. Както беше писал някой по-горе "магистрални" гуми за улегнали водачи. Това, което ме е впечатлявало винаги е че Мишлен много трудно късат телове и се кривят, т.е. идеално прави са докато останат с нула грайфер.
Carina E 4AFE LB 1992
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
+1Vesko написа:Навремето (1999-2003) карах с Енержи. Бях много доволен. Много трудно им се правеха балони по тогавашните пътища. За съжаление следващите авенсис-и бяха с 16-17 цолови гуми и вече не се предлагаха тази марка за тези размери. Не знам дали в момента е точно същата разновидност на модела и по какво се отличава.
Също бях много доволен от Мишлен Енерджи ....
Много стабилно се държаха и бяха безпроблемна гума (стокови на Опел Астра G 1999г)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
аз пък точно ги сложиш за последен сезон, защото както е споменато по-горе нещо сцеплението вече с годините умира, както и самата гума.
За разхода не мога да коментирам, но определено са доста безшумни като гуми което е също предимдство...
Отново бих си взел същите Енерджи Сейвър
За разхода не мога да коментирам, но определено са доста безшумни като гуми което е също предимдство...
Отново бих си взел същите Енерджи Сейвър
Camry 95 2,2,
Camry 07 2,4,
Camry 12 3.5 - in progress!
Camry 07 2,4,
Camry 12 3.5 - in progress!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Хм, поне аз въобще не говорих за икономия а само и единствено за поведение на гумата...
За мен е нереално да успея да разбера дали дадена 1-2-5% икономия е породена от гумата, след като само едно отпускане на газта ще ми даде 20% икономия...
За живота на гумата - същата работа.... Колега с еднакви гуми и автомобил като моя не бе доволен от Бриджстона, защото му свършил на 18-20х.км - станал на галошче... Абсолютно същите гуми (същия модел/размер) при мен ги въртя със съвсем неикономично (на моменти агресивно) каране вече над 60х.км...
Затова и въобще не се замислям за 'икономия от гуми' - предпочитам да взема свестен модел. Пък бил той и скъп - икономията мога спокойно да си я избия от начин на каране, ако реша да правя икономии..
За мен е нереално да успея да разбера дали дадена 1-2-5% икономия е породена от гумата, след като само едно отпускане на газта ще ми даде 20% икономия...
За живота на гумата - същата работа.... Колега с еднакви гуми и автомобил като моя не бе доволен от Бриджстона, защото му свършил на 18-20х.км - станал на галошче... Абсолютно същите гуми (същия модел/размер) при мен ги въртя със съвсем неикономично (на моменти агресивно) каране вече над 60х.км...
Затова и въобще не се замислям за 'икономия от гуми' - предпочитам да взема свестен модел. Пък бил той и скъп - икономията мога спокойно да си я избия от начин на каране, ако реша да правя икономии..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???