ново или втора употреба.whitefang написа:Всъщност при мен двете моторчета са еднакви на работещото(беше на задното стъкло) съпротивлението е 3,6 ,на неработещото 1,8.
Отваря ли се по някакъв начин самото моторче? Или направо да търся друго , ново или 2-ра употреба.
помпа за чистачка на задностъкло
Re: Моето май е заминало много ниско съпротивление
Мнение от elec » 28 Сеп 2010 16:20
Toyota Tercel 1.3 1990-2005 made in Japan
Toyota Corolla 1.6 Sol. 2011 made in S.A
Toyota Corolla 1.6 Sol. 2011 made in S.A
elec
Работи
Мнение от whitefang » 29 Сеп 2010 09:27
Моторчето се отваря в долната част ,откъм перката. Предполагам може и да се среже и горе и после да се силиконира. От долната част се сваля перката и едно гумено уплътнение и има достъп до ротора.Пораздвижих го и взе че тръгна. Благодаря за помощта. Оказа се че и при мен пръскалките са запушени здраво ,а и маркучлетата ги поизяли мишките 
Смених маркучлетата, свалих дюзичките и ги накиснах във вода с лимонена киселина(лимонтозу), Сега отивам на бензиностанцията срещу нас да ги продухам. Едната снощи я отпуших но пръска слабо. Отново благодаря за помощта.

Смених маркучлетата, свалих дюзичките и ги накиснах във вода с лимонена киселина(лимонтозу), Сега отивам на бензиностанцията срещу нас да ги продухам. Едната снощи я отпуших но пръска слабо. Отново благодаря за помощта.
whitefang
labarone
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Мнение от Kiki » 25 Мар 2012 13:37
Не се лъжете да купувате оригинални моторчета на луди цени!
И моето на задната чистачка блокира, защото е влезла вода.
Отидох на ул. "Козлодуй" в София и си купих едно корейско за 14 лв, което става. Налага се само да се отреже оригиналният куплонг от кабела и да се сложат две най-обикновени кабелни обувки.
Всичко заспа само да 14лв.
Отидох на ул. "Козлодуй" в София и си купих едно корейско за 14 лв, което става. Налага се само да се отреже оригиналният куплонг от кабела и да се сложат две най-обикновени кабелни обувки.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Kiki
Мнение от dev212 » 01 Май 2012 18:23
От къде го купи по-точно ? Пазар някакъв ли има там или магазин? Търся си и аз моторче за задната пръскалка ама за оригинално не ми се дават пари...Kiki написа:Не се лъжете да купувате оригинални моторчета на луди цени!
dev212
Мнение от labarone » 02 Май 2012 08:22
Преди месец, когато моето моторче си замина, намерих тук във форума 2-3 човека, които го предлагаха. Съвета ми е да пишеш в раздел Купува/Продава и да питаш тамdev212 написа:От къде го купи по-точно ? Пазар някакъв ли има там или магазин? Търся си и аз моторче за задната пръскалка ама за оригинално не ми се дават пари...Kiki написа:Не се лъжете да купувате оригинални моторчета на луди цени!

labarone
dev212
Мнение от labarone » 02 Май 2012 15:45
Аз намерих точно 3 обяви или по-точно теми в раздел Купува и Продава. Всеки колега даваше на части Авенсиси, а цените бяха следните- единия даваше помпата за 25, другия за 15, а третия за 10. Мисля, че цените са идеалниdev212 написа:звънях на няколко обяви от mobile ама като ми кажат цената и до там...те ми искат пари колкото да си го купя ново, оригинално от магазина...
labarone
dev212
labarone
dev212
dev212
- Meradjov
- Автомобил: Corolla verso 2.0 D4D
помпа за чистачка на задностъкло
Мнение от Meradjov » 18 Май 2019 17:28
Здравейте колеги, темата е стара но за Корола Версо 2005г няма нищо писано. Проблема със задната пръскалка е същия като при колегите, не пръска и не се чува звук на моторчето както при пръскане на предните. Въпроса ми е и при мен ли са 2 помпи или е една, дюзата я откачах и само на маркуч пак няма никой. Ако са 2 помпите къде точно да ги търся, че от двигателния отсек нищо не се вижда освен гърловината на казанчето?!
Corolla Verso 2.0 D4D 116 hp.
Meradjov
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru