Спряха да работят чистачките!

fishkata

Спряха да работят чистачките!

Мнение от fishkata » 21 Мар 2012 16:43

Здрасти колеги. На королката ми 99 година спряха да и работят чистачките, може би е изгоряло моторчето. Някой има ли идея какъв може да е проблема и как да се отстрани? Мерси предварително.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 21 Мар 2012 16:59

Как разбра чее моторчето .Първо провери предпазителя на чистачките

fishkata

Мнение от fishkata » 21 Мар 2012 17:16

Petar написа:Как разбра чее моторчето .Първо провери предпазителя на чистачките
Не съм сигурен, просто предполагам, иначе за пръв път чувам за предпазител.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 21 Мар 2012 17:28

Ами обикновено при такива проблеми винаги първо се почва търсенето на проблема от предпазителя .Ами то предпазителя може и да ена релето или на моторчето при някой коли са два

fishkata

Мнение от fishkata » 22 Мар 2012 15:42

Petar написа:Ами обикновено при такива проблеми винаги първо се почва търсенето на проблема от предпазителя .Ами то предпазителя може и да ена релето или на моторчето при някой коли са два
Ясно предположих, че е от моторчето защото спряха да работят постепенно.

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 22 Мар 2012 16:31

Прочети тази тема първо:

http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=19985

Ако си усещал все по-трудно да се движат, това вероятно се дължи на клеясване на подвижните елементи.
Под кората пред предния прозорец /под рамената на чистачките/ има коляно мотовилков механизъм /ако така мога да го нарека/. Той се движи около ябълковидни шарнирчета /поне на карина е така/.
Ако е свършила смазката и са поклеясали е твърде вероятно да са блокирали.

Аз съм го разглобявал за профилактика.
Ако бушонът ти не е изгорял, сваляй рамената на чистачките много внимателно, защото сигурно са на шлици, като си бележи с един бял маркер позицията на рамената спрямо осите, че после да ти е лесно като ги връщаш. После махаш и кората и продължаваш да търсиш проблема.

При мен въпреки, че задната чистачка беше напълно клеясала и блокирала, моторчето си беше здраво и работеше, много зор трябва да види за да изгори. Ако не си ги напъвал много, може и твоето да е още здраво и проблемът да опира само до почистване и профилактика.

fishkata

Мнение от fishkata » 22 Мар 2012 16:44

CuMo написа:Прочети тази тема първо:

http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=19985

Ако си усещал все по-трудно да се движат, това вероятно се дължи на клеясване на подвижните елементи.
Под кората пред предния прозорец /под рамената на чистачките/ има коляно мотовилков механизъм /ако така мога да го нарека/. Той се движи около ябълковидни шарнирчета /поне на карина е така/.
Ако е свършила смазката и са поклеясали е твърде вероятно да са блокирали.

Аз съм го разглобявал за профилактика.
Ако бушонът ти не е изгорял, сваляй рамената на чистачките много внимателно, защото сигурно са на шлици, като си бележи с един бял маркер позицията на рамената спрямо осите, че после да ти е лесно като ги връщаш. После махаш и кората и продължаваш да търсиш проблема.

При мен въпреки, че задната чистачка беше напълно клеясала и блокирала, моторчето си беше здраво и работеше, много зор трябва да види за да изгори. Ако не си ги напъвал много, може и твоето да е още здраво и проблемът да опира само до почистване и профилактика.
Мерси колега за полезната информация! Ситуацията изглежда точно такава.

Публикувай отговор