как да изчистя водният радиатор на toyota starlet 1990
как да изчистя водният радиатор на toyota starlet 1990
здравей те бих искал да попитам някои промивал ли си е водният радиатор.казаха ми че ми е запушен.но за да ми го промият ми искат 60 евро.колата ми загрява когато карам по магистрала с скорост над 100км,когато я карам градско вав задраствания и по баири.казаха ми че радиатора ми е запушен.
аз провах с доста препарати но без успех.
вапросат ми е ?
Ако го извадя от колата и го напалня сас сярна кисилина ще го разваляли как мислите но няма да го оставям за далго със кисилината.
някои виждал ли е как отварят радиаторите да ги чистят.
аз провах с доста препарати но без успех.
вапросат ми е ?
Ако го извадя от колата и го напалня сас сярна кисилина ще го разваляли как мислите но няма да го оставям за далго със кисилината.
някои виждал ли е как отварят радиаторите да ги чистят.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Как пък го установиха това запушване на радиатора ? Бусът ми имаше подобен проблем - renault trafic , постоянно загряваше , за щастие не успях да го прегрея , първо смених термостата - без подобрение , след това водната помпа - беше полуразядена и не правеше добър дебит , но след нейната смяна пак позагряваше , най-накрая свалих радиатора и го промих , нямаше никакво запушване , но беше задънен целия с осили , пчели , мухи и какво ли още не , след външното му измиване всичко се оправи и повече проблеми не съм имал. Може да свалиш радиатора и в единия му отвор да сложих маркуч директно от чешмата и да видиш с какъв дебит тече от другия отвор.Естествено , не е нужно водата да се усилва много , необходимо е съвсем малко налягане. Ако на момента целият радиатор стане ледено студен - нямаш никакви запушвания.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
възможно ли е проблема да не е в радиатора а в водната помпа.ако беше запушен радиатора не трябваше ли да загрява постоянно.външно съм го измил и вътре го мих с маркуч,и с един препарат.и незнам какво може да е.имали начи да разбера дали водната помпа работи добре.незнам от каде да започна защото колата е стара и в момента нямам пари за да си правя експерименти и да сменям наред :(
термостата е сменен нов е.като цяло правех ремонт на двигателя.смяна на сегменти и гумичките на клапаните.сменен е адренажният ремък и двете ролки оптяжна и паразитна.смениха ми и чукчето и наковалнята така им викам аз 
имам и още един вапрос:
1.някои наясно ли е защо рано сутрин колата като я запаля и трябва да я форсирам малко и пука от време на време от какво ще е това.това е само сутрин.

имам и още един вапрос:
1.някои наясно ли е защо рано сутрин колата като я запаля и трябва да я форсирам малко и пука от време на време от какво ще е това.това е само сутрин.
Провери си свещите - вероятно са за смяна/нагласяване на хлабинатаtarikat_ написа: 1.някои наясно ли е защо рано сутрин колата като я запаля и трябва да я форсирам малко и пука от време на време от какво ще е това.това е само сутрин.

http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
Corolla - 2C

Виж разширителния съд при работещ мотор, би трябвало да се вижда че влиза вода от горната тръбичка.tarikat_ написа:за свещите ясно но за водната помпа искам да питам пак имали на4ин да се провери дали работи.точно където е капакът на адренажният ремък имам някаква влага(мокро)не мога да определя какво е може ли да е от водната помпа.вчера го забелязах.
Ако водната помпа тече това не значи, че не работи

http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C
Corolla - 2C

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Я си отвори капачката на радиатора и виж дали е догоре, ако не е го долей догоре и после в разширителния съд до резката мах. Това се прави при студен двигател.tarikat_ написа:в раширителният съд
Ако е отварян двигателя сменена ли е гарнитурата на главата, ако е сменена, правилно ли е затегната главата след това?
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!