Въпрос относно допълнителните фарове

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
photon

Въпрос относно допълнителните фарове

Мнение от photon » 05 Мар 2012 16:30

Обмислям отново да сложа четирите допълнителни фара на Селиката. Прочетах в ЗДП следния текст :

Код за потвърждение: Избери целия код

Чл. 74

(1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
    (2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато видимостта е намалена под 50 м.

Чл. 76

Забранено е използването на други светлини, освен предвидени в този закон и издадените въз основа на него нормативни актове.
И това, което разбирам от него е, че ако не ме засекат с пуснати допълнилни 4 фара не могат да ми кажат нищо. Има ли някой от форума с такива фарове и това, което ме интересува е дали реално ушевите се заяждат за тях.

Аватар
Mihalcho1

Мнение от Mihalcho1 » 05 Мар 2012 16:46

Според мен, можеш да си сложиш колкото си искаш фарове, само че да не ги включваш в града или извънградско, а само на спец. места (офроуд, състезания и т.н.).
Yaris P1 1.0 Изображение
Prius Gen 2 Изображение

photon

Мнение от photon » 05 Мар 2012 18:03

Е то и аз като чета закона на теория не виждам причина при непуснати допълнителни фарове да ме спрат и да се заяждат, но искам да знам в действителност как стоят нещата и затова питам дали има колеги тук и да кажат имали ли са досега проблеми или не.

baba_metca

Мнение от baba_metca » 06 Мар 2012 14:05

Ако искаш провери и в офроуд форума, защото там светлини по тея машини бол. Принципно трябва да минеш през технотест, за да ти регистрират всичко допълнително по колата. Да проверят дали отговаря на изискванията за качество и безопастност.

Обаче ако искаш да си сложиш фарове, които просто на твоята кола ги няма, но на модела ги има и има нужните отвори, места и начини за захващане и свързване към авотмобила нямаш грижи.

simonaivanova

Мнение от simonaivanova » 20 Мар 2012 16:39

Заяждат се! Не са ме глобявали, но ти препоръчвам да не ги пускаш по сред бял ден.

Аватар
KiLLeR
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от KiLLeR » 20 Мар 2012 20:59

щото пък вечер ако ги пуснеш няма да оставиш някой беден шофорец полу сляп
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
Instruktor59@yahoo.com

Мнение от Instruktor59@yahoo.com » 03 Апр 2012 18:04

... и да вземе да сбърка посоката на движение...
Каквото сам си направя, никой не може...

Аватар
Not_active_user_1

Re: Въпрос относно допълнителните фарове

Мнение от Not_active_user_1 » 03 Апр 2012 19:27

photon написа: И това, което разбирам от него е, че ако не ме засекат с пуснати допълнилни 4 фара не могат да ми кажат нищо. Има ли някой от форума с такива фарове и това, което ме интересува е дали реално ушевите се заяждат за тях.
Не знам как стои въпроса със закона и контролните органи, но в мен изниква въпроса:
за какво ли могат да служат допълнителни 4 фара? wacko.gif

Публикувай отговор