Летни гуми Тойота Е11
- formula1man
Летни гуми Тойота Е11
Имам споменатата Тойота с фабрични гуми 185/65/14, въпреки че в книжката пише че трябва да е с 15-цолови ... това както и да е ... искам да си купя две летни гуми по възможност 185/60/14. Очаквам някакви съвети на каква марка да заложа и струва ли си да мина на новия размер.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Колега, дай точните размери, които пише в книжката, за да бъда по-конкретен, но е възможно като са ти я продавали да са махнали оригиналните гуми и джанти и да са ти сложили каквото са имали, че гумите да ги продадат отделно. Вероятно е, ако не са сложили правилния размер заместители, километража да не ти отчита коректно скоростта, а сега с тея камери - знаеш как е 

Най-хубавата кола е служебната. На второ място са всички нови коли под наем
- formula1man
Благодаря!
Благодаря на всички, които ми отговориха!!!
Аз също харесвах Fulda-та, и като цена и като параметри. Заглеждах и Continental Conti Eco, както и Michelin Energy Saver.
В крайна сметка, точно защото съм фен
, се поглезих с Michelin-a - 185/65/14 - останах със стария размер. Още повече че и задните са същите, при това пак Michelin, но на 2 години.
Вярно е че са по-скъпи, но се надявам да ми се отплатят с икономия на гориво, добра тракция и дълготрайност!
Още веднъж, благодаря на всички които се включиха по въпроса!
Аз също харесвах Fulda-та, и като цена и като параметри. Заглеждах и Continental Conti Eco, както и Michelin Energy Saver.
В крайна сметка, точно защото съм фен

Вярно е че са по-скъпи, но се надявам да ми се отплатят с икономия на гориво, добра тракция и дълготрайност!
Още веднъж, благодаря на всички които се включиха по въпроса!
- toyota_corolla
- Обратна връзка:
- Not_active_user_1
По принцип не. Дори е хубаво и 4-те гуми да са ти еднакви и да правиш ротация през 10 хил.км. Обаче, ако не се правиш на състезател няма проблеми да слагаш каквито искаш гуми. Дори преди години съм виждал хора с 4 различни гуми. Бяха хит гумите втора употреба внос от Западна Европа. Отиваш и търсиш гуми с по-голям протектор, слагаш и цепиш мрака. biggrin.gifiwan33 написа:Искам да ползвам темата на колегата и да попитам нещо. И аз съм с Е11 хечбек, задните ми гуми са 175/65 R14. Допустимо ли е отпред да сложа 185/60 R14 понеже имам от къде да ги взема на добра цена или да си търся същият размер като задните?
Благодаря за отговора. Най-вероятно точно това ще направя защото съм силно ограничен финансово. Все пак реших обаче да си потърся моя размер... Иначе Фулда-та и на мен ми харесва но 320лв. точно сега, няма как. Чудя се дали да не изчакам и да потъркалям малко със зимните гуми, те са на около 2000км., съвсем нови и едва ли ще стане нещо фатално за още 500км. да речем...prius 3 написа:...Отиваш и търсиш гуми с по-голям протектор...
Toyota Corolla
Е намерих си гуми втора ръка с по-голям протектор, няма що! Какво се оказа? Чак в къщи видях, че гумите са нарязвани (или шарени, не знам как е израза). Ясно е, че няма как да ги върна, но пък сега се чудя какво да правя, да ги ползвам ли или да ги хвърля? Изглеждат добре, нямат напукано отстрани, 2008-ма година са... Дайте съвет, че не мога да реша. Качвам и снимка за да видите за какво иде реч. На снимката съм означил с "тук -" едно място където се виждат някакви конци...
- Прикачени файлове
-
- DSC00631-1-1.jpg (1.08 MiB) Преглеждано 812 пъти
Toyota Corolla