Миришещ климатик - решение?
Миришещ климатик - решение?
Ами проблемът е, че от климатика се носи яката воня....Като е на топло сякаш не се усеща, но пусна ли на студено и става много зле...Мирише на прах/мръсно, трудно е да се опише точно миризмата. Смених филтъра в купето -> резултат 0...Купих от тези специалните спрейчета за паразите в климатика -> ефект 0... Някаква идея как може да се реши проблемът? Четох в нета, но така и не намерих нещо 100% работещо...В една тема пишеше, че имало ефект да се напръска "изпарителя на климатика" със салицилов спирт, но къде е този изпарител един господ знае...Освен това някой казват, че и от това файда няма 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Пък ако кажеш и за каква кола става въпрос - цена няма да имаш
Аз обикновено пръскам през отвора за филтъра за купето ако от там се вижда изпарителя...
На повечето коли може да се приложи този номер...
Така течността попада директно на изпарителя и го почиства.
Но ако си карал временно без филтър, или с неправилно поставен филтър, то нещата стават по-сериозни...
Ето какъв бе резултата от лошо поставен филтър на един Шевролет Калос.... (това вляво е изпарителя)...

Аз обикновено пръскам през отвора за филтъра за купето ако от там се вижда изпарителя...
На повечето коли може да се приложи този номер...
Така течността попада директно на изпарителя и го почиства.
Но ако си карал временно без филтър, или с неправилно поставен филтър, то нещата стават по-сериозни...
Ето какъв бе резултата от лошо поставен филтър на един Шевролет Калос.... (това вляво е изпарителя)...

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
колата е корола е12. Някаде четох пък, че от недостатъчно фреон можело да почне да мирише...Не разбрах каква е логиката, но наистина трябва да ходя да я видят, че не духа много студено...Иначе като сменях филтъра ми направи впечатление, че тази бялата рамка при мен я няма и направо пъхнах филтъра на мястото на стария...

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
??? как си го пъхнал без рамката???dev212 написа:...Иначе като сменях филтъра ми направи впечатление, че тази бялата рамка при мен я няма и направо пъхнах филтъра на мястото на стария...
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
хаха това е много добър въпрос...Ами просто го мушнах на мястото на стария и това е...Като няма рамка какво да правя....Интересно на кой му е пречило, че да го махне ама това е..Не е като да си купиш нова кола и всичко да и е както трябва...zi_zi_top написа:??? как си го пъхнал без рамката???dev212 написа:...Иначе като сменях филтъра ми направи впечатление, че тази бялата рамка при мен я няма и направо пъхнах филтъра на мястото на стария...
edit: Видях сега, че в немския ebay има тази рамка за 9 евро...Тук сигурно също се намират но 100% ще ми вземат поне 50лв най-малко...Важно ли е да я има ?
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Аз си купувам филтри в комплект с рамката.
Ако искаш ще ти подаря една рамка.
Ако искаш ще ти подаря една рамка.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Интересно, че на това клипче тази рамка я няма на колата...Точно както при мен... http://www.youtube.com/watch?v=czHnlPLN3sc
Никой ли не знае къде се намира изпарителя
ако трябва да се прави тази процедура за да се стигне до него :X ...абсурд просто...Много ме съмнява, че и в лицензирания сервиз ще са способни да го направят това biggrin.gif
http://www.youtube.com/watch?v=rdoY-EgGV_I
пратих ти ЛСzi_zi_top написа:Имаш ЛС.
Никой ли не знае къде се намира изпарителя

ако трябва да се прави тази процедура за да се стигне до него :X ...абсурд просто...Много ме съмнява, че и в лицензирания сервиз ще са способни да го направят това biggrin.gif
http://www.youtube.com/watch?v=rdoY-EgGV_I