Помоощщщ!!!Тойота авенсис избор за семейна кола?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Brigo

Мнение от Brigo » 11 Мар 2012 17:48

Ела да видиш моята. Гарантирам, че е читава, въпреки, че лъщи отвсякъде.
За твоята всички ще гарантираме biggrin.gif
Toyota Auris 1.4 D4D '08
Hyundai Terracan 2.9 CRDI '06

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 11 Мар 2012 19:22

mitkoa написа:Като видя 10 годишна кола без драскотина по боята, с еднакви фарове.С алуминиеви джанти като нови и нови гуми, аз бягам лично надалеч.
Ама вие си знаете, щом смятате, че е "много запазена".
Значи ли това че ако решиш да продаваш твоята нарочно ще я докараш да прилича на Баба Яга за да може да се продаде по лесно и никой да не бяга от нея в автокъщата? unsure.gif

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 11 Мар 2012 21:39

Ще я продам във вида, в който си е.Тя и сега има сгрешена боя на 1 елемент.Джантите са отъркани от тротоарите.Има следи по вратите от паркинги.До скоро отпред бронята беше цялата одраскана от камъчета, удариха ме на паркинг, та боядисаха отпред и смениха единия фар.Сега фаровете са ми различни.Макар и сравнително нов, стария фар си личи, че е по-стар.Имам и различен заден прозорец ( личи по маркировката само, но някои нали гледат ).Изхвърча камък от сенокосачка и ми го счупи.Реално колата не е имала удари в движение, но е боядисвана няколко пъти вече.И личи.И има драскотини насам натам....пък общо взето си я обгрижвам.Виж ако я тотализирам....най-вероятно ще се боядиса цялата, ще се сменят всички фарове, джантите ако се изкривят ще купя нови, а поради нарушена геометрия ще започна да ям гуми....та ще сложа нови гуми ( подарък ) за купувача....та такам......

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 11 Мар 2012 21:57

Какви са номерата на колата? Сръбски ли са? Иначе колицата добре изглежда на снимките, но дали в действителност е така само огледа ще покаже. Успех и късмет с покупката! smile.gif

sisi121977

Мнение от sisi121977 » 13 Мар 2012 18:25

Здавейте,пиша ви разочарована защото бях подготвена за покупка но за съжаление колата се оказа удряна,пребоядисвана и т.н.амортисъор издал,масло тече,дизел а запалва от 5 път и да не ги изброявам но все пак свалиха от 11900 до 8900 но пак се отказах да я купувам
толкова пари за да отида директно в сервиза не ми се струва нормално!Иначе като цяла тойота авенсис версо ми се струва прекрасен ван за моето семейство!ако откриете такъв непременно ми пишете или пуснете линк!!!И дано да успея ,паричките са готови!

sisi121977

Мнение от sisi121977 » 13 Мар 2012 18:33

Днес питах в нашият официален представител за тойота за конкретният автомобил тойота авенсис версо и ми казаха ,че той влизал директно от чужбина и няма как да ми го предоставят на лизинг и като свободна продажба.........?

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 13 Мар 2012 20:12

сиси - един съвет - официалния сервиз го избягвай като дявол от тамян кака.... Че от там само глупости и проблеми може да си докараш... А за сервизиране на колата - тотално НЕ ходи... Има много примери из форума, достатъчно много хора потвърдиха това ми мнение вече biggrin.gif А защо държиш да е този Авенсис комби !?? Гледала ли си Авенсис 2001-2002 комбито!? Двигателя е същия, но просто е старата муцуна, поддръжката е по-лесна и значително по-евтина. Най-проблемната и скъпа част - маховика се намира на прекрасна цена и има заменяе комплект ... Такива ми ти работи... А и да 10000лв можеш да го направиш повече от прекрасен, а определено НЕ Е по-малък по размери и комфорта хич не му е лош. :thumbsup: Аз лично си търся такъв, чакам само да махна една-две коли, че прекалено много станаха, но ще си взема старата муцунка, а също съм с дете и ми трябва хубаво комби. Авенсис Версо читаво да намериш си е голямо премеждие biggrin.gif

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 14 Мар 2012 01:21

Не съм съгласен с твърдението, което лансираш при всяка удобна тема, че сервиза на Тойота не става. И всъщност далеч не го потвърждават толкова много хора, както го представяш.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 14 Мар 2012 01:24

Вярно, аз съм лудия, само 2-3ма има доволни от тия сервизи, вече над 5-6 човека казаха че са имали сериозни проблеми и яко излъгани.... пак е 100% повече от доволните ... това е невярно твърдение !? :whistle: както кажеш. Искрено се надявам да нямаш грижи и да си ходиш там, но да не ти се налага за реален ремонт..... Че тогава за съжаление, много вероятно да дойдеш в клуба wink.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 14 Мар 2012 07:53

Не, че нещо, но в ТМ София ми правиха основен ремонт на двигател.
Във Варна - смяна на диференциал и лагери ск.кутия.
И в двата случая ремонта бе сериозен ('реален' както казва Мечо) и перфектен...
На колегата правиха и версото и равката във Варна, но там бяха дреболии.
Имайки предвид колко странни 'сервизчета' има из България, ако нямам препоръчан добър сервиз, дори за стар автомобил бих избрал официалния. Там поне частите са точните, ползва се правилния, а не 'универсалния' инструмент. И нивото на работа е над средното...
Разбира се ако имаш изпитан добър сервиз - може спокойно да се ползва. Цената ще се различава сериозно.

За колата - не съжалявай...
Погледни и Версото щом търсиш ван...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

baba_metca

Мнение от baba_metca » 14 Мар 2012 09:35

За 5 човека, сериозно си трябва Авенсис Версо. В моя авенсис комби сме били 5 човека с багаж, от които само едно 5месечно бебе (останалите възрастни) и ви казвам, отзад беше до тавана. Под седалката на бебето също на макс и всички без шофьора имаха по нещо из краката. И това за 2 седмична почивка. Ама като сложиш една количка, едно сгъваемо детско легло, гърненца, шишенца, чанта с памперси и други бебешки истории, дрехи и какво ли още не и се пръскахме по шевовете. Разбира се с всеки е различно, а и срещу около 1000лв, човек може да си вземе багажник за покрива. Само че ако всичко това се напълни, почва рисковано да се приближава до макс товароносимост на колата. Вярно, че едно дете с бажажа си, тежи по-малко от колкото един възрастен без багаж, ама багажа на детето заема много повече обем.

Според мен правилно сте се ориентирали към размера на колата, особенно ако често ще пътувате пълен комплект с багаж. И тъй като няма много избор от Авенсис Версо, погледнете и други марки. Ако багажа не ви е толкова и не сте с тризнаци, тогава и комбито ще ви свърши работа.

sisi121977

Мнение от sisi121977 » 14 Мар 2012 16:30

Здравейте,не съм с тризнаци!Имам бебе което днес има рожден ден 1г.да ми е жива и здрава,син на 7г. и дъщеря на 11г. та с всичкият им багаж тази година ще ходим до гърция на почивка!Мисля,че тойота авенсис версо е доста голяма и за мен е идеална ако намерите такава пуснете линк,много ще ми е от полза!!!

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 14 Мар 2012 17:35

Ето тази е с много екстри:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Натискаш на "Печат на обявата" и ти излиза телефона на търговеца.
Честит рожден ден на бебчо! Да е живо и здраво. :occasion6:
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Toyo_driver

Мнение от Toyo_driver » 14 Мар 2012 18:48

Toyo_driver написа:Като ще е 2002 няма ли да ви трябва малко повече място за същите пари? :whistle:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Двигателя е същия - 116к.с.
Пускам аз линкове ама никой не чете:whistle: ...колата има в повече лети джанти, парктроник, халогени в бронята, rear cooler, еее...и леко захабен салон tongue.gif

muf

Мнение от muf » 16 Мар 2012 18:48

Прегледай buyback от дилърите на Тойота и от лизинговите компании.
Друго си е да имала само един собственик и да има наистина реални километри.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Публикувай отговор