ЧИСТАЧКИ за стъкла - за всички модели - лични впечатления
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
и моите са за смяна и взех някакви валео made in poland,уж от по-хубавите едни закривени.малиии като ги сложих пълна трагедия как стърчеше рамото отпред,след 2-3 дена му ги върнах на продавача да си ги слага на неговата кола.
оригиналните са измислени със спойлерчета отвсякъде,ще си сложа пак оригинални на следващото обслужване.те в тойота май ти подменят само перата,някакви стинки бяха ако не се лъжа.
иначе оригиналните чистачки май са дензо или?

оригиналните са измислени със спойлерчета отвсякъде,ще си сложа пак оригинални на следващото обслужване.те в тойота май ти подменят само перата,някакви стинки бяха ако не се лъжа.
иначе оригиналните чистачки май са дензо или?
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
От известно време карам с чистачки по 5 лв./броя (2 х 5 = 10 лв.) Един такъв комплект изкарва към 10-12 месеца. При първите опити да маже някоя от чистачките и двете отиват в коша.
Коя оригинална чистачка изкарва 6-7 години без да маже?
Коя оригинална чистачка изкарва 6-7 години без да маже?

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
И аз не успях да намеря, ама не търсих много. Видях, че продават от по 5-10лв цели чистачки по 65 и си реших проблема. Намирам си 65см със същия профил, купувам си ги, и си сменям перата.
Защо го направих, ами защото си купих оригинални и бяха много хубави, ама от пясък ли, някое по токсично ако ли, от какво, след около 3 месеца и едното перо се повреди. И така не ми се даваха толкова много пари за ново още след 3 месеца, заради скапаните ни мръсни пътища и камиони хвърлящи пясък. То си е и до късмет явно.
Защо го направих, ами защото си купих оригинални и бяха много хубави, ама от пясък ли, някое по токсично ако ли, от какво, след около 3 месеца и едното перо се повреди. И така не ми се даваха толкова много пари за ново още след 3 месеца, заради скапаните ни мръсни пътища и камиони хвърлящи пясък. То си е и до късмет явно.
- Not_active_user_1
Можете да не подменяте целите чистачки, а само гумата на чистачката. Доста е по-евтино.
Зимата, ако държите колата навън вдигайте чистачките да не замръзват на стъклото. Така ще запазите гумата много по-дълго. Освен това, докато стъклото не се е размразило напълно никога не пущайте чистачките да стържат по леда. Гумата заминава много бързо. Често бършете гумите с влажен парцал. Събират се мръсотии и песъчинки, които при пущане на чистачките не само ви надраскват стъклото но им намаляват живота.
Ако ги спазвате тези неща ви гарантирам минимум 3 години безпроблемна експлоатация на чистачките.
Зимата, ако държите колата навън вдигайте чистачките да не замръзват на стъклото. Така ще запазите гумата много по-дълго. Освен това, докато стъклото не се е размразило напълно никога не пущайте чистачките да стържат по леда. Гумата заминава много бързо. Често бършете гумите с влажен парцал. Събират се мръсотии и песъчинки, които при пущане на чистачките не само ви надраскват стъклото но им намаляват живота.
Ако ги спазвате тези неща ви гарантирам минимум 3 години безпроблемна експлоатация на чистачките.

-
НА АУРИСА СА "АЕРО ТУЙН" НА "БОШ" ЦЕНАТА Е ГОРЕ ДОЛУ НАД 60 ЛВ. НО СЕ НАМИРАТ ТРУДНО....ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА БОШ ГЛЕДАТ ТЪПО КАТО ПИТАШ ЗА МОДЕЛА. НАПРАВЕНО Е ТАКА ДА СИ КУПИШ ОТ ТОЙОТА....АЗ КУПИХ ПАК БОШ НО НЕ И ТОЗИ МОДЕЛ, МАЛКО СА ПО-ГРОЗНИ АМА ГОНЯТ ДОБРЕ ВОДАТА....УСПЕХ
FJ Cruiser limited edition
-
Изобщо не е направено така, просто много малко хора дават по 60лв за чистачки. Иначе никой няма да ти откаже бизнес за 60лв, най-много да трябва да поизчакаш следващата доставка. Единственно от Бош ако се направят на смотани и не искат да им продадат само 1 бройка на дилъра. Но повярвай ми, дилъра няма никакви врътки с Тойота или който и да било, че да не продава той. Ако все пак мислиш така и много си искаш чистачките на Бош AeroTwin пиши на лично.
- Georgepetrov137
Купих си от Тойота Бургас чистачки за ауриса за 35лв комплекта, пише на тях "оригинални части за тойота", но са минали далеч покрай оригиналните. Въпреки семплия си вид се оказа че чистят перфектно, а и не ме е страх, че ще ми ги откраднат. Оригиналните ми ги свиха само месец след като си купих колата и досега карах с Мишелин, но за 2 зими се скапаха тотално.
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl