Бавно достигане на работната температура при RAV 4

Ivan V

Бавно достигане на работната температура при RAV 4

Мнение от Ivan V » 08 Мар 2012 03:10

Здравейте!
Имам RAV 4, 2011, бензин. През зимата , при температура около -10 и при потегляне от Предела към София, двигателят загря до работна температура чак в Симитли. Същото ми се случи и веднъж от Беклемето. През цялото спускане , разбира се на скорост, колата оставаше студена. Дали става дума за термостат или нещо друго. Ако някой е имал подобна ситуация или идея по въпроса , бих се радвал да я сподели.
Предварително благодаря!

Аватар
vesko.t

Мнение от vesko.t » 08 Мар 2012 09:23

Смятам, че е нормално, не съм слизал по този маршрут при подобни температури, моя опит при температури -10-14 е от Бургас/центъра-Летището, разстоянието е ~12 км., пътувам за работа, редовно, пътя е равен, нормална Т-средата на скалата достига на половината път.
От руския форум за RAV4, там го коментират същият модел 2010-11, бензин, при температури -20-40, нормална Т постигат след 30-40 минути движение.
Последно промяна от vesko.t на 08 Мар 2012 09:26, променено общо 1 път.
Изображение
RAV4 2010, 4X4

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 08 Мар 2012 09:24

Колега, според мен е нормално бавното загряване, защото температурата на двигателя се повишава когато има процес на горене.При продължително спускане вероятно подаването на гориво се прекъсва, съответно горене в цилиндрите няма, и двигателят е студен.Не си спомням дали имаш изискване за минимална температура, при която се прекъсва горивото.Ако има, тогава може би просто е било много студено, продължителното спускане и насрещния вятър са преохлаждали мотора, който не е имал натоварване, за да загрее.Ако се проявява само при слизане от планини преди да е загряла колата, мисля че е нормално.
Абе малко объркано стана, дано ме разбра... laugh.gif
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Ivan V

Мнение от Ivan V » 08 Мар 2012 14:03

Много ви благодаря. Ще се консултирам и със сервиза в Габрово, но и аз нямам наблюдения за други отклонения или подобно поведение при нормакни температури и натоварване.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 08 Мар 2012 14:56

Вероятно си ползвал моторната спирачка, т.е. си се спускал на скорост и от там идва целия проблем, който колегата Владислав ти го е обяснил подробно. От време на време е трябвало да освобождаваш от скорост и да ползваш спирачките.

Публикувай отговор