Какъв ще е следващия ви автомобил - японски или немски
Сутринта по ТВ казаха , че Тойота изтегля няколко стотин хил. автомобила от САЩ. За Камри разбрах, че имало проблем с въздушните възглавници (колите са произведени между 2005-2009г.). Казаха за още два модела, но не можах да чуя кои са , и за какво ги привикват. И при другите марки има сервизни кампании, но при Тойота май че зачестиха доста, което според мен не е добре. 

TOYOTA Avensis D4D-2002g.
- Not_active_user_1
Значи казваш аз съм си наумил. Добре! biggrin.gifmartod написа:А, кво да пита, то всичко му стана ясно .. Понеже ти така си си наумил, Реното е Нисан, а не обратно .. laugh.gif biggrin.gif laugh.gifprius 3 написа:Ако има още нещо неясно, питай!
Как ще обясниш факта, че Реното излиза 1 година по-късно от Нисана?
Сигурно от Рено се заемат първо с разработките на Нисан и после пущат своите модели. Хайде недей така! А защо ли след като Нисан са Рено не са на последните места в класациите по надеждност. Магии ли правят, плащат ли си...

След 3 Нисана, които съм имал и в момента имам 1 и 1 Рено минало през ръцете ми горе-долу съм наясно с това Колко Нисан е Рено. Сигурно и ГТ-Р е Рено нали? laugh.gif
Последно промяна от Not_active_user_1 на 08 Мар 2012 14:33, променено общо 1 път.
Що да не е добре? Просто Тойота държи на качеството си и затова съобщава за неизправности и изтегля коли,за разлика от друго производители които знаят за проблеми,но да не се отдръпнат клиентите не ги споменават и затова не са в челните места по безпроблемност на автомобилите си..BIS написа:Сутринта по ТВ казаха , че Тойота изтегля няколко стотин хил. автомобила от САЩ. За Камри разбрах, че имало проблем с въздушните възглавници (колите са произведени между 2005-2009г.). Казаха за още два модела, но не можах да чуя кои са , и за какво ги привикват. И при другите марки има сервизни кампании, но при Тойота май че зачестиха доста, което според мен не е добре.
Иначе защо японските автомобили да са в челните места по наи здравите и безпроблемните автомобили и в същото време да изтеглят постоянно автомобили заради някакъв проблем ? като от сорта "скърцащ педал на газта"

Никой не оспорва че Тойота е надежден автомобил biggrin.gif Обаче грешките много зачестиха.tarikat89 написа:Що да не е добре? Просто Тойота държи на качеството си и затова съобщава за неизправности и изтегля коли,за разлика от друго производители които знаят за проблеми,но да не се отдръпнат клиентите не ги споменават и затова не са в челните места по безпроблемност на автомобилите си..BIS написа:Сутринта по ТВ казаха , че Тойота изтегля няколко стотин хил. автомобила от САЩ. За Камри разбрах, че имало проблем с въздушните възглавници (колите са произведени между 2005-2009г.). Казаха за още два модела, но не можах да чуя кои са , и за какво ги привикват. И при другите марки има сервизни кампании, но при Тойота май че зачестиха доста, което според мен не е добре.
Иначе защо японските автомобили да са в челните места по наи здравите и безпроблемните автомобили и в същото време да изтеглят постоянно автомобили заради някакъв проблем ? като от сорта "скърцащ педал на газта"
aко не си казваха грешките дали щеше да знаеш за тях?
ако и те правеха както БМВ,МВ VW и тн. и си мълчаха?
да си чул за някои японска кола която да пука главата по често от гуми и това да им е проблем ? а относно VW ,че все още не са си го оправили проблема с пукащите глави и не са си признали още за това и че не са върнали нито 1 кола заради много им нескопосани коли които произвеждат? мога много да пиша против VW(сеат,ауди,шкода) за неща които до ден днешен продължават да ги правят и да си мълчат за да се лъжат хората че са здрави коли и да си ги купуват..
да си чул за някои японска кола която да пука главата по често от гуми и това да им е проблем ? а относно VW ,че все още не са си го оправили проблема с пукащите глави и не са си признали още за това и че не са върнали нито 1 кола заради много им нескопосани коли които произвеждат? мога много да пиша против VW(сеат,ауди,шкода) за неща които до ден днешен продължават да ги правят и да си мълчат за да се лъжат хората че са здрави коли и да си ги купуват..
Колега,никой не ти говори за Ваген, Ауди, МБ и т.н. Не виждам смисъл да разтягаш локуми за тези марки. Ако не си разбрал, аз също харесвам ТОЙОТА, но това с нищо не променя фактите. Пак ти казвам за да разбереш: ДА ТОЙОТА Е НАДЕЖДНА МАРКА!tarikat89 написа:aко не си казваха грешките дали щеше да знаеш за тях?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Хм... Днес колега обяви, че ще си сменя РАВ4 (когато и дойде реда - ще я пусна и тук - експлоатирана е внимателно и е на малко километри).. Равката е доста добро оборудване - дизелак 150к.с. палене с бутон и т.н.
Новата кола най-вероятно ще е БМВ Х3 2.0д.... Човека прави тест-драйв и е много доволен...
Иска да смени класата, но не и размера на автомобила...
Новата кола най-вероятно ще е БМВ Х3 2.0д.... Човека прави тест-драйв и е много доволен...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
KiLLeR написа:х3 не лош автомобил ама има лексуси хаха
като говорихме за изтеглени бройки наскоро ми попадна новината, че Порше изтеглят Кайен заради дефект. Ако натиснеш рязко спирачката може да ти изпаднат фаровете laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

-
- Получена благодарност: 2 пъти
Слоу,явно си много умен мъж и имаш умението да убеждаваш и манипулираш.Моля те от сърце внуши на този твой приятел ако иска X3 да си вземе 3,0 дизел,автоматик.Братовчед ми все още има 2,0 дизел,кара го само в града и от Нова Година е с Мазда CX-7.Каза че в сравнение с Маздата малкия дизел на баварците в клас X е като Волга спрямо Запорожец.За 3,0 дизел гарантирам,че освен скъпо обслужване и лющеща са пластмаса други проблеми грам няма.А,и лагерите на главините на предния мост.А,и някакви проблеми с компютъра на двигателя,ама дребни.Иначе върви с 220 по полицейски радар без грижа.Вчера на Брезовско шосе карах след едно X1 и отвън много ми хареса,повече от X3 новото.slowtraveler написа:Хм... Днес колега обяви, че ще си сменя РАВ4 (когато и дойде реда - ще я пусна и тук - експлоатирана е внимателно и е на малко километри).. Равката е доста добро оборудване - дизелак 150к.с. палене с бутон и т.н.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Хахаха - как така ще манипулирам?? Може да вкарам някоя друга интрига, ама то е за трупане на социологичен опит laugh.gifnowyaris написа:....Слоу,явно .. имаш умението да убеждаваш и манипулираш....
Съгласен съм за шестцилиндровия двигател...
Показах му и 3.0д на Инфинити...
Но колегата иска по-маломощен двигател...
Ще видим резултата- до 2 месеца ще се види какво ще реши...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Not_active_user_1
Двигателите на баварците не са лоши, но само с това се изчерпват повечето им положителни неща.
За радост или не Тойота ще се възползват от това, като вземат двулитровия дизел на БМВ, а в замяна японците ще предоставят хибридните си технологии.
Нямам лични впечатления нито от дизела на Тойота, нито този на БМВ. Интересно ми е ако някой знае повече да ги сравним. Кой е по-надежден според вас?
За радост или не Тойота ще се възползват от това, като вземат двулитровия дизел на БМВ, а в замяна японците ще предоставят хибридните си технологии.
Нямам лични впечатления нито от дизела на Тойота, нито този на БМВ. Интересно ми е ако някой знае повече да ги сравним. Кой е по-надежден според вас?