Здравейте на всички, нов съм в форума въпреки, че имам регистрация от доста отдавна. Имам Toyota Corolla 1.6 - Бензин - 2006г.. Колата беше зазимена за около месец без да бъде палена. Онзи ден реших да я пална за едно кафенце в квартала, че много ме беше домързяло. Всичко точно, наближавам колата цъкам централното... все едно не съм го натиснал. Отварям вратата качвам се вътря ключа и пак никаква реакция

. Първата ми мисъл бе акумулатора. Свалих го, заредих го 12 часа. На другия ден слагам го, паля и запалва, но на таблото при километража ми се появи едно "ODO" което нищо не ми говори. Колата извървя 1-2 километра и започна да си прави каквото си иска. Като натисна спирачката (в покой) оборотите рязко падат (както са си на 800 падат 600-400-200) и няколко пъти така изгасна. Върнах я обратно на паркинга мислейки си, че всичко е от акумулатора. Взех един на заем от приятел пробвах с него колата се държи по-добре - крепи 1000-800 понякога падат и до 600, но поне не гасне

. Четох по форуми, че като съм свалял акумулатора кормилото трябва да ми е в начална позиция иначе се получавали грешки в системата, също четох че когато колата не е карана дълго време датчиците нещо се разцентроват и трябвало да я изкарам на дълъг път за да си върнат стария режим. За пръв път ми прави тези шмекерий и незнам какво да правя. Приемам всякакви съвети.
PS: Акумулатора ми е
Banner UNI Bull - 58 mAh