TOYOTA AVENSIS 2.0 АВТОМАТ, бензин

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 01 Мар 2012 13:55

Diesel - мили ми смехурко - пий си хапчетата, че ставаш трагичен на моменти, а никой няма желания да ти слуша излиянията.... Да, виждал съм я, даже след това си я свалих от кутия сам, аксиален луфт, защото някоя кола е минала ПРЕЗ нея, защото е поне 6мм дебела и не се криви лесно... Даже си е купих нова след техната "намеса" и пак си е монтирах .... И няма да е лошо мило другарче, да започнеш ДА ЧЕТЕШ, а не да се насосваш каквото ти падне, както ти падне - не Е ремонта заради планката - следващия ремонт е заради нея, защото шеметите са я изкривили... ЧЕТИ и ако искаш, ще разбереш какво съм казал, иначе се позапри малко с квалификациите, защото почваш лекинко да дразниш....

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 01 Мар 2012 14:46

iliq_81 написа:Благодаря за отзивите ! :thumbsup:
Бих искал да знам дали да сменям спирачна течност или да изчакам със смяната на накладки/дискове.
Защото до колкото знам е хубаво да се сменя на 2-3 години.
Нали има история. Провери дали е сменяна и ако е пропуснато я смени.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

Аватар
alligator

Мнение от alligator » 01 Мар 2012 17:13

iliq_81 написа:Закупих я !
Много ми харесва и дано да е читава и да не прави проблеми . :thumbsup:
Честито! Да си я караш със здраве.
Моята е същата но не е автоматик. Като знам как харчи моята се надявам да не ти побелеят косите и да не станеш чест посетител на кварталната бензиностанция. Иначе динамичността на колата е много добра но аз все пак минах от Голф 3 на Тойота така че не е много за сравнение. biggrin.gif
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 01 Мар 2012 18:29

didak написа:
nowyaris написа:На мен днес ми се прееба алармата.Колата стоя близо месец в гаража без да я пипам и от вчера пищи като луда от време на време.В моя сервиз(не е Ником) я оправиха за 10 минути срещу 5 лева и Митко(собственика на сервиза) докато пиехме кафе каза,че алармата е единственото нещо поставяно от българин в тази кола.Правете си сметката за оторизираните сервизи.Иначе може и да има много кадърни момчета там,не отричам да е така.Ама сигурно има и много некадърни-както навсякъде.
Оторизираните сервизи обикновено ползват външен сервиз.
На Ником алармаджиите бяха някъде на гърба на операта.
Не казвам,че Ником са я слагали.И все пак за нова кола повече контрол от страна на дилъра не пречи.То пък тя вече не е и толкова нова.Ама факта е налице-пипне ли български майстор (под майстор разбирам зле платен наемен работник на млада възраст) нейде...... . Честито на закупилите ловешки воолекс biggrin.gif .А иначе за колегата,закупил Авенсиса е по-добре да послуша на Мечо съветите.ЗиЗи каза на времето-сервизната история на колата кат сексуалната история на жената-знаеш само каквото трябва,другото...... :thumbsup:

Аватар
diesel_power

Мнение от diesel_power » 01 Мар 2012 22:04

Me4oKyX написа:Diesel - мили ми смехурко - пий си хапчетата, че ставаш трагичен на моменти, а никой няма желания да ти слуша излиянията.... Да, виждал съм я, даже след това си я свалих от кутия сам, аксиален луфт, защото някоя кола е минала ПРЕЗ нея, защото е поне 6мм дебела и не се криви лесно... Даже си е купих нова след техната "намеса" и пак си е монтирах .... И няма да е лошо мило другарче, да започнеш ДА ЧЕТЕШ, а не да се насосваш каквото ти падне, както ти падне - не Е ремонта заради планката - следващия ремонт е заради нея, защото шеметите са я изкривили... ЧЕТИ и ако искаш, ще разбереш какво съм казал, иначе се позапри малко с квалификациите, защото почваш лекинко да дразниш....
Брей само толкова ли можа да измислиш ?
Или просто докато пишеше ти порасна носа и счупи компютъра ?

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 01 Мар 2012 22:27

laugh.gif laugh.gif laugh.gif tooth.gif w00t.gif bow.gif bow.gif

ЕВАЛА ДИЗЕЛЕ! ЕВАЛА БЛЕНДО!! На ТОЗИ ти "аргумент" просто нямам какво да кажа..... Да си ми жив и здрав и все така да радваш laugh.gif :laughing1: :laughing2: :laughing8:

iliq_81

Мнение от iliq_81 » 02 Мар 2012 10:33

Към aligator и други запознати.... :help:
Какъв разход дава като се кара по динамично и нормално в градски условия.
А иначе в сервизната книжка няма инфо за какви консумативи са сменяни, само когато е сервизирана след гаранционно тогава има инфо, но не е сменяна спирачна течност.

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 02 Мар 2012 11:51

В Тойота не винаги пишат всичко в книжката, но ако отидеш до там приемчика ще ти каже всичко което е сменяно. За разхода. Аз карам 1.8 и при по-динамично градско е към 10. Предполагам, че едно 11-12 са реални за този двигател, не повече.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

Nixter

Мнение от Nixter » 02 Мар 2012 22:53

Спирачната течност не я сменят при техническите обслужвания. Поне на мен не ми я смениха нито веднъж. За това смело слагай нова. По принцип я дават да се смена на 2 години, но много хора и 10 години не я сменят.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

iliq_81

Мнение от iliq_81 » 05 Мар 2012 13:34

Здравейте,
искам да попитам къде мога да намеря инфо за моят модел, защото липсва книжката за техническа информация.
Интересуваме модификация на двигателя, спирачна уредба, ходова част, скоростна кутия, ел. инсталация.

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 05 Мар 2012 18:31

Да ти е честита придобивката!!!

ето полезни адреси за техническа информация.
http://www.toyota-tech.eu/
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=2185

на първия сайт може да намериш сервизен график за твоята кола/двигател, там пише кога какво се проверява и сменя.
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

Публикувай отговор