E60_Power написа:ToyotaPassion написа:E60_Power написа:...
Много хубаво ти го казаха, че една картинка върши много повече работа от събирането на колкото искаш негативни мнения... Искаш ли да изнамерим МНОГОкратно повече мнения на доволни хора? Искаш ли да изнамерим и повече негативни мнения за инженерния шедьовър BMW 5? Изглеждаш интелигентен човек, а все гледаш едностранчиво на нещата...

Изобщо не гледам едностранчиво на нещата. Ти ми кажи какъв точно е смисъла да платиш 50 бона за кола, която не е икономична и извън града е мега зле / както посочих, возих се в такава от Унгария до Хърватска /. И защо да не платиш едни хубави пари за дизелов Ярис с прекрасен мотор, да ти останат свободни едни добри 15 бона, а с Ярис-а не само ще си перфектен в града, но спокойно можеш да го настъпваш и на магистрала. В пакет с един Ярис по магистрала в Германия се движехме със 150 километра и колата на сърбина не трепна. Даже се поздравихме на бензиностанцията. Малка, много здрава, екстра дизелов мотор, икономична и с добро поведение на магистрала. Та защо не Ярис, а Приус?
Защото ти имаш един основен проблем - всичко мериш през твоята ценностна система. Както виждаш, има и хора, които имат финансите, а в същото време не са търсили само 'скъперничеството ' на бензиностанцията. Мисля, че ги разбирам, както се опитвам да разбирам и теб. Според мен на тях им е готино да се носят вълните на новата технология, да имат много модерни автомобили, да са изключително надеждни, да са тихи / при Приус -само с ниска скорост/ както и също така да използват автомобила точно там, където е силен - в града. Няколко пъти май ти споменах да слагаш в едно изречение неща, които са от една 'лига' - не се чуди после защо няма да предизвикаш усмивки с 'иронията' ти за преход от BMW5 към Приус. Прочети примерно дали новия GS 450h ще може да вдигне 200 по магистралата в Германия. И дали като цяло /смесен цикъл/ няма да харчи по-малко/въпреки 340-те си коня/, от твоето БМВ. Да, технологията на хибридите зависи много и върви напред заедно с разработването на батерии, но все пак това е начина /или един от тях/автомобилите ни някой ден да не са зависими от нефта. А бъди убеден - даже и след 10 години БМВ няма да могат да направят дизел да хачи 2/100. Тази технология се усъвършенства и изцеди доста в последните години, но няма как да се постигне нещо качествено различно. И между впрочем - защо почти не останаха дизелови локомотиви по жп линиите? Ако имах парите, днес примерно АЗ /а не Ти/ щях да карам Lexus RX 450h. Да, има недостатък, че при много настъпване харчи повече, но това пък не е в моята натура. Ще си го карам спокойно и ще му се кефя. Виж дали не харчи малко един СУВ 300 коня, който се кара нормално :
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=92091 Вкусове всякакви, затова модели всякакви - скоро и хибриден Ярис ще има, та ако ще е само за града, моя отговор на твоя въпрос е - хибриден Ярис!