Да се чуди човек, защо финладците не отглеждат портокали и маслиниprius 3 написа:Европа е за цяла Европа, без разлика между държавите, защото няма фрапиращи разлики в климата между тях.

То с тез климатични промени и глобално затопляне може и да започнат да ги отглеждат.А в Италия и Гърция ще минат на 20W50.И ще откажат антифриза biggrin.gif .Vesko написа:Да се чуди човек, защо финладците не отглеждат портокали и маслиниprius 3 написа:Европа е за цяла Европа, без разлика между държавите, защото няма фрапиращи разлики в климата между тях.
Колега къде правиш обслужването и в моята книжка пише смяна препоръчително с 0W/20, ако няма такова може 5W/30 но следващия път задължително 0W/20.prius 3 написа:Не съм изчел темата, но ми се струва, че е възникнал някакъв спор. Защо спорите не ми е ясно?........ Поне ще съм сигурен, че няма да е менте и ще е точното за моя автомобил.
На този етап ми сипват ето това:
След първите 15 000 км не беше мръднало на щеката. Сега съм на 25 000 км и пак си стои на мах.
До колкото знам 0/20 се предпоръчва основно за хибридите, но също и доста нови модели нехибриди го пише и за тях.smsdeliverer написа:
Колега къде правиш обслужването и в моята книжка пише смяна препоръчително с 0W/20, ако няма такова може 5W/30 но следващия път задължително 0W/20.
На мен ми го смениха с 5W/30 като ми казаха, че няма такова нещо!!!
Аз си карам моя хибрид с 5в30, а колегата приус с 0в20.... е разликата в разхода е очевадна biggrin.gifJapanese_fever написа:До колкото знам 0/20 се предпоръчва основно за хибридите, но също и доста нови модели нехибриди го пише и за тях.smsdeliverer написа:
Колега къде правиш обслужването и в моята книжка пише смяна препоръчително с 0W/20, ако няма такова може 5W/30 но следващия път задължително 0W/20.
Според мен 5/30 е по-добре от 0/20. Ако искаш и сложи 5/20 другия път.
С 5/30 също няма никакъв проблем.
Няма такова, защото не искат да има по простата причина, че им излиза по-тънко да те минат с по-евтино масло, а да ти вземат същите пари. Всъщност маслото го има но лъжат. Така, че или се пазари да ти смъкнат от цената или да те обслужат с препоръчаното масло от производителя.smsdeliverer написа: Колега къде правиш обслужването и в моята книжка пише смяна препоръчително с 0W/20, ако няма такова може 5W/30 но следващия път задължително 0W/20.
Като ти тежи десният крак, каквото масло да сипеш все тая... biggrin.gifVesko написа:Аз си карам моя хибрид с 5в30, а колегата приус с 0в20.... е разликата в разхода е очевадна biggrin.gifJapanese_fever написа:До колкото знам 0/20 се предпоръчва основно за хибридите, но също и доста нови модели нехибриди го пише и за тях.smsdeliverer написа:
ПП: Сега съм на близо 60к, което значи че последните ми 3 смени са с 5в30, а първите 15 с може би 0в20 (зависи какво зареждат в завода).
Утре може да пробвам да карам с левиятprius 3 написа:Като ти тежи десният крак, каквото масло да сипеш все тая... biggrin.gifVesko написа:Аз си карам моя хибрид с 5в30, а колегата приус с 0в20.... е разликата в разхода е очевадна biggrin.gifJapanese_fever написа:
До колкото знам 0/20 се предпоръчва основно за хибридите, но също и доста нови модели нехибриди го пише и за тях.
ПП: Сега съм на близо 60к, което значи че последните ми 3 смени са с 5в30, а първите 15 с може би 0в20 (зависи какво зареждат в завода).
Само не разбрах къде си правиш обслужването ?prius 3 написа:Няма такова, защото не искат да има по простата причина, че им излиза по-тънко да те минат с по-евтино масло, а да ти вземат същите пари. Всъщност маслото го има но лъжат. Така, че или се пазари да ти смъкнат от цената или да те обслужат с препоръчаното масло от производителя.smsdeliverer написа: Колега къде правиш обслужването и в моята книжка пише смяна препоръчително с 0W/20, ако няма такова може 5W/30 но следващия път задължително 0W/20.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта