Автокаско без "свиреща" аларма
Автокаско без "свиреща" аларма
Някой да знае как стоят нещата в момента с изискването за аларма ? Гледам в интернет много разнообразни мнения по въпроса и се чудя кое е вярно и кое не ?
Хмм...Аз прочетох, че те пак ще я застраховат, но ако я откраднат няма да я платят о_О ... Честно казано няма изобщо да се изненадам на такъв сценарии имайки предвид какви абсурди се случват ежедневно...
Реално да се сложи аларма не е толкова скъпо, но малко ме съмнява какво им е качеството и дали няма да прецакат и фабричните защити, които със сигурност са далеч по сигурно...
Реално да се сложи аларма не е толкова скъпо, но малко ме съмнява какво им е качеството и дали няма да прецакат и фабричните защити, които със сигурност са далеч по сигурно...
- Not_active_user_1
Как ще разбере застрахователя дали си имал аларма или не, след като е открадната колата?
Всъщност алармата не играе никаква роля при сключването на застраховката и никой по никакъв начин не може да ви кара да си слагате такава. Ако някоя компания се прави на интересна и ви иска подобно нещо им кажете да ви покажат документа, който го регламентира този казус. Такъв естествено няма. Ако продължат да важничат, просто ги сменяте с друга застрахователна компания.
Всъщност алармата не играе никаква роля при сключването на застраховката и никой по никакъв начин не може да ви кара да си слагате такава. Ако някоя компания се прави на интересна и ви иска подобно нещо им кажете да ви покажат документа, който го регламентира този казус. Такъв естествено няма. Ако продължат да важничат, просто ги сменяте с друга застрахователна компания.

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Няма нищо сигурно! Обикновено заводските защити са добре познати на крадците и те са подготвени за тяхното преодоляване. Доста често уникално нестандартно решение (дори изпълнено с ЦК прекъсвач) може да ги затрудни повече от щатната заводска защита.
Преди време на Астрата бях направил механична система, която при неоторизирано натискане на съединителя да изпръска лютив шпрей във вентилационните отвори. laugh.gif Сега вече ме мързи и нямам време да се занимавам и съм привърженик на по-простите решения.

Преди време на Астрата бях направил механична система, която при неоторизирано натискане на съединителя да изпръска лютив шпрей във вентилационните отвори. laugh.gif Сега вече ме мързи и нямам време да се занимавам и съм привърженик на по-простите решения.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Not_active_user_1
За краденето спасение няма, ако са те нарочили. И в гараж да е държиш все тази. Въпросът е обаче, че застрахователите се опитват да си измислят неща, които ги няма в никой закон и да клатят клиентите. Прочети си договора към застрахователната полица много внимателно преди да го подпишеш. Това по телефона какво ще ти кажат няма стойност, ако не е написано черно на бяло. Не се знае и на какъв служител ще попаднеш. Много от тях са крайно некомпетентни... 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Не съм съгласен с prius за липса на изискване за аларма...
Застрахователя може спокойно да откаже застраховка ако няма аларма (и това е широкоразпространена практика)....
На времето в по-бандитските времена застрахователя ме е задължавал монтирането и на проследяващо устройство за по-скъп автомобил (сега също мисля че това е валидно, но за значително по-скъпи автомобили)...
Винаги при правене на застраховката съм декларирал (а и са проверявали), че автомобила има аларма.
Все едно да се правя на отворен и да искам да ми застраховат имущество в апартамент, който няма входна врата... Ако бях на мястото на застрахователя - нямаше да искам да застраховам такъв обект.
Иначе за внимателното четене на условията за застраховка - 100% ЗА
Застрахователя може спокойно да откаже застраховка ако няма аларма (и това е широкоразпространена практика)....
На времето в по-бандитските времена застрахователя ме е задължавал монтирането и на проследяващо устройство за по-скъп автомобил (сега също мисля че това е валидно, но за значително по-скъпи автомобили)...
Винаги при правене на застраховката съм декларирал (а и са проверявали), че автомобила има аларма.
Все едно да се правя на отворен и да искам да ми застраховат имущество в апартамент, който няма входна врата... Ако бях на мястото на застрахователя - нямаше да искам да застраховам такъв обект.
Иначе за внимателното четене на условията за застраховка - 100% ЗА

Последно промяна от slowtraveler на 03 Мар 2012 17:22, променено общо 1 път.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ако си застраховал пълно автокаско 13годишен автомобил (което е малко вероятно и икономически неизгодно за теб), то това може да стане, въпреки, че не е много вероятно...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
prius 3 написа:За краденето спасение няма, ако са те нарочили. И в гараж да е държиш все тази. Въпросът е обаче, че застрахователите се опитват да си измислят неща, които ги няма в никой закон и да клатят клиентите. Прочети си договора към застрахователната полица много внимателно преди да го подпишеш. Това по телефона какво ще ти кажат няма стойност, ако не е написано черно на бяло. Не се знае и на какъв служител ще попаднеш. Много от тях са крайно некомпетентни...
вчера гледах едно предаване триковете на застрахователя,за германия става въпрос.направо падаш как работят клиентите си,надали в бг е друго.
като парадокс показаха,как много се увеличили кражбите на гориво,бандитите действат на паркингите с бормашинка нощно време.та по тоя повод се оказало,че каското не покривало тия щети,понеже горивото не било фиксирано към колата?!някъде с дребни буквички го имало в договорите,невероятно!

та затова моето лично мнение към тоя бранш е крайно негативно,още на времето го открих-банки,застрахователи и авто-търговци водят хорото!

- Not_active_user_1
Бъркаш slowtraveler.
Апартамента се предполага, че си го купил с в ходна врата и тя е неделима част от него. При автомобилите поставянето на аларма е нещо допълнително. Ти купуваш автомобила, такъв, какъвто го е произвел производителя. Ако не му е сложил аларма и е гаранционен, а ти решиш да му слагаш познай пък гаранцията как ще ти я признаят, ако нещо стане. В никой закон или нормативен документ не съм срещал да има задължение да се слага аларма. Това е от страна на застрахователите да си вържат гащите с незаконни средства. Щом има кой да им се вързва ще искат не аларма, ами и ГПС за проследяване да си слагате и кучето нощем да спи в колата за всеки случай...
Застрахователят не може спокойно да откаже застраховка, заради липса на аларма. Няма как да стане номера, ако нещата не са законово изрядни. На първи етап може и да откаже, но в съда ще го разнищят от всякъде, ако решите да го съдите. Точно за това казах да се четат нещата в договора и особено онези с малките буквички. Няма ли точка упоменаваща аларма, значи спокойно можете да сте без такава, колкото и да ви натискат да си сложите. Ако настъпи застрахователно събитие не могат да откажат плащане поради липса на това или онова.

Апартамента се предполага, че си го купил с в ходна врата и тя е неделима част от него. При автомобилите поставянето на аларма е нещо допълнително. Ти купуваш автомобила, такъв, какъвто го е произвел производителя. Ако не му е сложил аларма и е гаранционен, а ти решиш да му слагаш познай пък гаранцията как ще ти я признаят, ако нещо стане. В никой закон или нормативен документ не съм срещал да има задължение да се слага аларма. Това е от страна на застрахователите да си вържат гащите с незаконни средства. Щом има кой да им се вързва ще искат не аларма, ами и ГПС за проследяване да си слагате и кучето нощем да спи в колата за всеки случай...
Застрахователят не може спокойно да откаже застраховка, заради липса на аларма. Няма как да стане номера, ако нещата не са законово изрядни. На първи етап може и да откаже, но в съда ще го разнищят от всякъде, ако решите да го съдите. Точно за това казах да се четат нещата в договора и особено онези с малките буквички. Няма ли точка упоменаваща аларма, значи спокойно можете да сте без такава, колкото и да ви натискат да си сложите. Ако настъпи застрахователно събитие не могат да откажат плащане поради липса на това или онова.
- Not_active_user_1
В немско има Teilkasko i Vollkasko. При двете нещата са доста различни и включват много различни неща. Изобщо в Германия застраховането е доста по-различно отколкото у нас. Въпреки това застрахователите си остават едни големи пиявици, които само смучат и смучат. Там обаче никой не може да те задължи да слагаш каквото и да е било на колата си, ако не е съгласувано със закона. Аларма в Германия никой, никого не може да задължи да слага. Мисля, че и в цяла Европа е така, а само у нас се опитват да ни въртят чалъми...jim_beam написа:prius 3 написа:За краденето спасение няма, ако са те нарочили. И в гараж да е държиш все тази. Въпросът е обаче, че застрахователите се опитват да си измислят неща, които ги няма в никой закон и да клатят клиентите. Прочети си договора към застрахователната полица много внимателно преди да го подпишеш. Това по телефона какво ще ти кажат няма стойност, ако не е написано черно на бяло. Не се знае и на какъв служител ще попаднеш. Много от тях са крайно некомпетентни...
вчера гледах едно предаване триковете на застрахователя,за германия става въпрос.направо падаш как работят клиентите си,надали в бг е друго.
като парадокс показаха,как много се увеличили кражбите на гориво,бандитите действат на паркингите с бормашинка нощно време.та по тоя повод се оказало,че каското не покривало тия щети,понеже горивото не било фиксирано към колата?!някъде с дребни буквички го имало в договорите,невероятно!![]()
та затова моето лично мнение към тоя бранш е крайно негативно,още на времето го открих-банки,застрахователи и авто-търговци водят хорото!
Колкото до горивото и резервоарите да, в Германия горивото не е предмет на застраховка, но резервоара, ако е продупчен, ремонта по оправянето му се поема от каското. Гумите на колата също не влизат в числото на застраховане. Ако спукате гума или някой реши да ви ги нареже, никой няма да плати. За това, едно от най-честите отмъщения в Германия е рязане и дупчене на гуми.

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
prius 3 написа:Гумите на колата също не влизат в числото на застраховане. Ако спукате гума или някой реши да ви ги нареже, никой няма да плати. За това, едно от най-честите отмъщения в Германия е рязане и дупчене на гуми.
На мен лично през 2012 ми платиха срязана гума (не на 100% де). Не разбрах съпругата ми е минала през нещо и се беше срязала или някой нарочно го беше направил, но е факт. Виждаше се че сряза е по радиуса на гумата и не е в следствие че е карана мека.