prius 3 написа:Цените почват от 52 000 лв с ДДС. Като отидеш да купуваш обаче хората правят сериозни отстъпки стига да се пазариш. Минимум 5000 цената е надолу.
Горе-долу на същата цена излиза ФВ Джета. Само, че там дори ЕСП ти е екстра и не е включено в най-високото ниво на оборудване. Получаваш тракащ дизел на който с по-голяма сигурност ще смениш турбо, ще окривиш глава, ще ти избие гарнитура и т.н. отколкото на Приус нещо да му стане. За справка списанието АБ и 100 хил. им тест, който не може да бъде минат от никой ФВ без някакъв сериозен проблем.
Вярно е че след 5-6 г я камилата, я камиларя. Тогава Приуса живот и здраве ще съм го продал и ще съм на следващата модификация.

И къде точно е далаверата в това да набиеш 25.000 евро за тази кола? Една от служебните коли на "Отворено общество" в Будапеща е Приус / нямам идея коя година производство и какъв модел / и преди година се возих в нея из града, та в този смисъл имам и преки впечатления. Нито вози хубаво, едва върви, а и интериора е много зле. Освен в града, с нея пътувахме и по Е71 от Будапеща / покрай езерото Балатон / до Загреб. Колата е много зле / извънградско / според моите разбирания за комфортно пътуване. Просто няма смисъл да я караш извънградско. Бих си купил такава, ако тотално съм си надвил на масрафа и си бърша задника с банкноти от по 100 евро. Една такава за града, една лимузина за извънградски пътувания и джип за планината. Но ако имаш лимитирани финанси, покупката на Приус изобщо не си струва. За сравнение, за тези пари си взимаш чисто нов Авенсис, който е десет пъти повече кола - добър интериор, много удобна, икономични дизелови двигатели .... и перфектна за извънградско пътуване.
Приказките за Джета-та са малко от типа "една жена ми каза на спирката". Турбо се сменя, ако не обслужваш колата като хората, не сменяш горивен филтър и я караш с масло, което не бива да използваш. Има доста причини за прецакването на един турбокомпресор и всички без изключение са в следствие действията на шофьора. Гарнитура и кривене на глава на 1.9 ТДИ / може би най-коравия дизел изобщо / - по-скоро при 2.0 ТДИ / 2005-2007г. /, но не и при този агрегат. Половината фирми в Западна Европа ползват Джета 1.9 ТДИ за служебни автомобили и обикновено една такава кола с този мотор прави 700-800 хиляди километра за 5-6 години. Може и милион. Така,че избора на автомобил е въпрос на вкус и сметки. И преценка за какво ще го ползваш.
За 25.000 евро си купуваш това:
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx? ... qr&asrc=fa
и знаеш, че имаш кола, направена от хора за хора. Колата е на 50000 километра, с 2г. гаранция и е фейслифтирана версия. Всяка една детска болест от периода 2002-2006г. е изчистена и според мнозина автомобила няма никакви технологични недостатъци. На тези километри, със сигурност имаш едни 200.000 напълно безпроблемни пред теб.