Китайската кола Волекс-най-доброто ли е?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 27 Фев 2012 00:04

E60_Power написа:
ToyotaPassion написа:Офтопик /ама май почти цялата тема е офтопик/
Не мога да разбера защо в няколко поредни теми има толкова безмислени спорове и конкретно нападки от няколко човека към колегата LEXUS. Дразнят се, че защитава позицията си да харесва Toyota и Lexus. Дразнят се от неговата упоритост ли - не знам. Наистина всеки си е с предпочитанията, но не случайно това е форума на Toyota - т.е. съвсем нормално си е 'вкъщи' LEXUS ясно да каже, че харесва и обича тези марки. Доколкото знам / поправете ме ако греша/ той не е тръгнал както някои други колеги, да крещи по форумите на БМВ,Субару,Ауди,GW и т.н. , че те не разбират от автомобили, че неговото си е най-добро. Той го прави на домашен терен и в повечето случаи само след провокации от някои. Кажи речи изкараха нещата дотам, че е нормално да се иронизира мнението на хората за които "ТОЙОТА е номер 1" ohmy.gif Убеден съм, че те се забавляват на неговата страст в споровете, но пък и също така трудно ще могат да отрекат, че той почти винаги в споровете си цитира данни, а не дава своето субективно мнение.
Моля Ви - позволете ни да си харесваме Тойотите! tongue.gif
Аз също харесвам Тойота и Лексус. Даже ще купувам на тъста Авенсис /2001г. /, така,че марката без съмнение ми харесва. Лексус още повече, естествено. Ама твърдения от рода на "Мерцедес да гледат Лексус и да се учат" - айде, нема нужда! Показах сравнителен тест между двата топ седана на марките, като единственото възможно заключение е, че S класата е по-добре представящата се кола. Нищо повече. А и не разбирам какъв е смисъла от това да съществува един форум, в който всички без изключение са на едно и също мнение по всеки един въпрос. Точно гостите могат да го раздвижат и да създадат спорове и дискусии. От които всеки може да научи по нещо. Във форума на БМВ има тема за Volex, в която дейно участие взима човек, който продава тези коли. И темата е навъртяла 28 страници. И никой не упреква другия, че е гост!

А ако си останал с впечатление, че гостите в този форум не харесват Тойота и Лексус, значи преценката ти е много погрешна.

Тоя твой тест, колега, нищо не показва, . Сравнил си Битурбо V12 мерцедес с Лексус V8 , при това Мерцедеса е тотално архаичен с 5-степенен автоматик

От целия тест нищо не става ясно нищо, освен,че Мерцедес е по-добър в performance с V12 Мотор.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 27 Фев 2012 00:07

E60_Power написа:http://www.youtube.com/watch?v=JM3bmxBqToo

Ха-ха-ха. Ръководство по паркиране!
Така е при коли,които паркират сами:
http://www.youtube.com/watch?v=PGHUPciW ... re=related

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 27 Фев 2012 00:12

Спря да говориш,че Лексус не можел да прави бързи коли май.
Lexus LFA е много бърза кола и е по-бърза от Mercedes SLS AMG за пример. БМВ изобщо нямат такава кола,която дори да се пробва с този Лексус.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 27 Фев 2012 00:16

Не мога да разбера защо в няколко поредни теми има толкова безмислени спорове и конкретно нападки от няколко човека към колегата LEXUS. Дразнят се, че защитава позицията си да харесва Toyota и Lexus. Дразнят се от неговата упоритост ли - не знам. Наистина всеки си е с предпочитанията, но не случайно това е форума на Toyota - т.е. съвсем нормално си е 'вкъщи' LEXUS ясно да каже, че харесва и обича тези марки. Доколкото знам / поправете ме ако греша/ той не е тръгнал както някои други колеги, да крещи по форумите на БМВ,Субару,Ауди,GW и т.н. , че те не разбират от автомобили, че неговото си е най-добро. Той го прави на домашен терен и в повечето случаи само след провокации от някои. Кажи речи изкараха нещата дотам, че е нормално да се иронизира мнението на хората за които "ТОЙОТА е номер 1" ohmy.gif Убеден съм, че те се забавляват на неговата страст в споровете, но пък и също така трудно ще могат да отрекат, че той почти винаги в споровете си цитира данни, а не дава своето субективно мнение.
И аз забелязах такова нещо, колега cool.gif Странно, но факт. Много си прав.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 27 Фев 2012 00:17

LEXUS написа:

Какви са тези стари технологии? Та това го гледах по изложенията още преди 3-5г, ама с приус. На последното изложение във Франкфурт Валео показваха как да си паркираш колата с дистанционно управление. Колата не беше тойота/лексус biggrin.gif

E60_Power

Мнение от E60_Power » 27 Фев 2012 00:21

LEXUS написа:Спря да говориш,че Лексус не можел да прави бързи коли май.
Lexus LFA е много бърза кола и е по-бърза от Mercedes SLS AMG за пример. БМВ изобщо нямат такава кола,която дори да се пробва с този Лексус.
Не съм спрял, щото изобщо не съм започвал. Нямам спомен да съм казвал, че Лексус не може да прави бързи коли! Къде съм казал такова нещо?

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 27 Фев 2012 00:24

E60_Power написа:
Не съм спрял, щото изобщо не съм започвал. Нямам спомен да съм казвал, че Лексус не може да прави бързи коли! Къде съм казал такова нещо?
Каза,че немците-БМВ,Мерцедес и Ауди правели най-добрите коли и Лексус не можели да се мерят с тях,защото нямали силни двигатели и бързи коли по завоите.
П.С. Аз нямам нищо против да започнеш, и аз мога да започна.

E60_Power

Мнение от E60_Power » 27 Фев 2012 00:26

LEXUS написа:
E60_Power написа:
Аз също харесвам Тойота и Лексус. Даже ще купувам на тъста Авенсис /2001г. /, така,че марката без съмнение ми харесва. Лексус още повече, естествено. Ама твърдения от рода на "Мерцедес да гледат Лексус и да се учат" - айде, нема нужда! Показах сравнителен тест между двата топ седана на марките, като единственото възможно заключение е, че S класата е по-добре представящата се кола. Нищо повече. А и не разбирам какъв е смисъла от това да съществува един форум, в който всички без изключение са на едно и също мнение по всеки един въпрос. Точно гостите могат да го раздвижат и да създадат спорове и дискусии. От които всеки може да научи по нещо. Във форума на БМВ има тема за Volex, в която дейно участие взима човек, който продава тези коли. И темата е навъртяла 28 страници. И никой не упреква другия, че е гост!

А ако си останал с впечатление, че гостите в този форум не харесват Тойота и Лексус, значи преценката ти е много погрешна.

Тоя твой тест, колега, нищо не показва, . Сравнил си Битурбо V12 мерцедес с Лексус V8 , при това Мерцедеса е тотално архаичен с 5-степенен автоматик

От целия тест нищо не става ясно нищо, освен,че Мерцедес е по-добър в performance с V12 Мотор.
Архаичен, ама друг път! Половината S класи са с 7-степенна скоростна кутия, така, че коментар за кутията недей да правиш. В S 65 AMG слагат 5-степенна / която си е екстра, след като колата може да изпълни километража, ако не е електронно ограничена; а края на километража е доста зловещ като цифра/. Има си конкретна причина да е тази кутия и Мерцедес доста отдавна обявиха защо са избрали нея пред седем степенната.

E60_Power

Мнение от E60_Power » 27 Фев 2012 00:30

LEXUS написа:
E60_Power написа:
Каза,че немците-БМВ,Мерцедес и Ауди правели най-добрите коли и Лексус не можели да се мерят с тях,защото нямали силни двигатели и бързи коли по завоите.
Не, искам конкретно да ми посочиш поста, където казвам, че Лексус не могат да правят бързи коли. Едно е да съм казал, че колите им не завиват като Бенц и БМВ, а съвсем друго означава "бързи в завои". Относно двигателите - това е факт, че не разполагат с агрегати с такава мощност.

Апропо, след като толкова яростно защитаваш марката, колко Лексус-а си притежавал, за да се убедиш в качествата им? И откъде черпиш увереността, че са номер 1?

Аватар
ToyotaPassion

Мнение от ToyotaPassion » 27 Фев 2012 00:36

E60, би ли обяснил как определи качествата на аудио системите и класата на Bose спрямо Mark Levinson?
Категорично не съм аудио маниак и затова мога само да се опирам на материали в нета, но там никъде не намерих подобни на твоите изводи.
Последно промяна от ToyotaPassion на 27 Фев 2012 00:41, променено общо 1 път.
Изображение Lexus RX 450h 2010 299hp

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 27 Фев 2012 00:38

Vesko написа:
LEXUS написа:

Какви са тези стари технологии? Та това го гледах по изложенията още преди 3-5г, ама с приус. На последното изложение във Франкфурт Валео показваха как да си паркираш колата с дистанционно управление. Колата не беше тойота/лексус biggrin.gif
E, те тойотите вече сами те возят.Японска му работа. cool.gif
http://www.autoclub.bg/index.php?menu=16&id=6096

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 27 Фев 2012 00:50

E60_Power написа:
LEXUS написа:
E60_Power написа:
Не, искам конкретно да ми посочиш поста, където казвам, че Лексус не могат да правят бързи коли. Едно е да съм казал, че колите им не завиват като Бенц и БМВ, а съвсем друго означава "бързи в завои". Относно двигателите - това е факт, че не разполагат с агрегати с такава мощност.

Апропо, след като толкова яростно защитаваш марката, колко Лексус-а си притежавал, за да се убедиш в качествата им? И откъде черпиш увереността, че са номер 1?
Аргументирам се с цифри и факти, колега. Ти се аргументираш с журналистически тестове. Това е го;ямата разлика.

Относно двигателите- Японските коли вървят повече дори с по-слаби агрегати, както е видно от сравнението LFA SLS AMG. Двигателят на Лексус е технологично бижу.

Между другото кой е най-силният двигател на БМВ?

Не можеш да кажеш,че колите на Лексус не завиват като БМВ и Бенц, защото БМВ завива по-добре от Бенц. Тоест, по твоята логика Бенц е по-лошата кола от БМВ. Това е твоята логика,която се опитваш да набиеш тук.

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 27 Фев 2012 00:55

Това с паркирането поне тук с нашите бордюри не работи. А да не говорим, че докато го настроиш, ще паркирам 3 пъти. Пробвано и видяно, не на клип в тубата.
А спора за Марк. Левинсън, Босе, Хармън Кардън и тн и тн е същата история, като спора БМВ, мерцедес, лексус и тн.
П. С. Както съм казвал и преди, лексус имат много добър флагман, който се мери с истинските коли. Имат и едно джипоподобно, което е хубаво. Но до там. В клас Е/5-ер/А6 какво? В клас С/А4/3-ер какво?!? Стига, свалете капаците малко...
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 27 Фев 2012 01:05

Как кое, ето това:

http://www.carmagazine.co.uk/News/Searc ... -pictures/

Най-ефективният и чист седан в класа.

E60_Power

Мнение от E60_Power » 27 Фев 2012 01:08

ToyotaPassion написа:E60, би ли обяснил как определи качествата на аудио системите и класата на Bose спрямо Mark Levinson?
Категорично не съм аудио маниак и затова мога само да се опирам на материали в нета, но там никъде не намерих подобни на твоите изводи.
Две напълно различни фирми. За да бъда честен, повечето класации на аудио системи за коли ще поставят Mark Levinson пред Bose, просто защото Bose предлагат продукти от много нисък до много висок клас, т.е. таргет групите им от клиенти варират много - можеш да срещнеш Bose в доста скромен автомобил- Рено, например. При Mark Levinson, които доставят аудио за Лексус е друго, защото са много по-бутикова фирма и предлагат само много скъпи продукти и не се занимават с Рена, Шкоди или ....... Volex, например. Но топ продуктите на Bose са всепризната марка. Което, разбира се не означава, че Mark Levinson не стават - напротив, те са в челото. Ама нали спора с LEXUS-а трябва да върви. cool.gif Пък и той явно не знаеше, че озвучителя на Лексус е всепризнат
Последно промяна от E60_Power на 27 Фев 2012 01:09, променено общо 1 път.

Публикувай отговор