Какво мислите за Корола 1.4 vvt-i 2002 год?

Аватар
toyota_corolla
Обратна връзка:

Re: Какво мислите за Корола 1.4 vvt-i 2002 год?

Мнение от toyota_corolla » 24 Фев 2012 22:50

jovko написа:Обмислям покупката на следният автомобил:
http://www.cars.bg/u570164
2002г, 1,4 бензин.

Какво бихте казали за автомобила? Аз попрочетох из форума, явно модела е ОК, но има проблеми с харчене на масло. Има ли от какво да се притеснявам и какво да огледам по самият автомобил?
Взех си такава Тойота миналата година юни месец и да ти кажа съм си много доволен от нея. За масло да харчи не ми се е случвало, обслужих я ноември месец в Тойота ( тъй като предните собственици са я обслужвали само там) и от разговорите с техниците до колкото разбрах масло не ми гори. Имам само проблем с катализатора чек лампата ми свети от него като вдигна над 120 км/ч, но от Тойота ми казаха, че това се дължи на това, че е карана само в градски условия и като я настъпах на магистралата излезна този проблем, който не пречи на разхода. Така, че ако си се навил да си взимаш такава кола сериозно няма да сбъркаш, но това си е мое мнение. Един съвет закарай я и я качи на стенд, аз в деня на покупката я закарах на Тойота да я проверят ( просто им имам повече доверие отколкото на кварталните сервизи ). Другото което е ако е от автокъща там всичко си е на късмет.
:thumbsup:
Прикачени файлове
Ето я и нея
Ето я и нея
DSCN2894.JPG (114.69 KiB) Преглеждано 574 пъти
Последно промяна от toyota_corolla на 24 Фев 2012 22:58, променено общо 1 път.

Аватар
toyota_corolla
Обратна връзка:

Мнение от toyota_corolla » 24 Фев 2012 22:57

jovko написа:Какво имаш впредвид под рог, че не съм много запознат?
По колата има следните забележки на първо четене:
-липсва капачка на огледалото
-амортисьорите на багажника не държат
-не работи копчето за усилване на вентилатора
колко ли ще ми струва да ги отстраня?

Днес покарах колата и съм доста доволен. Намерих още кусури :)
-стрелката на температурата не се движеше. но колата си беше загряла(духаше топло) отдавам го на това че са отваряли таблото да връщат километража.
-няколко пъти при пускане на съединителя се чуваше един звук, който бих го оприличил на някакво завъртане. Тихо и само няколко пъти се чу. Някой може ли да каже звука на какво се дължи?
По - добре не я взимай щом има толкова забележки. Предполагам знаеш за какви цени става на въпрос ако тръгнеш да оправяш японски автомобил.

Аватар
toyota_corolla
Обратна връзка:

Мнение от toyota_corolla » 24 Фев 2012 23:00

jovko написа:По моя информация е на около 300 хил км.
Двигателя работи много добре. Ауспуха е черен, но не е мазен.
За съединителят нищо не казахте?
Работи добре защото са измамници в тези автокъщи и сипват добавки, после като я купиш и я покараш гледай какво става

Публикувай отговор