Китайския Ярис
Китайския Ярис
Oт вчера вече китайския ярис се произвежда в ловеч, на външен вид изглежда добре, но като качество незнам.Двигателя 1.5 vvt-97к.с. за това купе е мощен,но като разход не е добре, а като качество незнам евро 5 разрабоен с БОШ.Има още върху какво да поработят.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Китайския Ярис
Как бе?
Моторът е точно копие на Тойота 1.5 VVT!
Моторът е точно копие на Тойота 1.5 VVT!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- esox hunter
Китайски "автомобили"...сглобени от български работници на среда възраст 19 години и инженери на средна възраст 25 годиниmariooo1 написа:Oт вчера вече китайския ярис се произвежда в ловеч, на външен вид изглежда добре, но като качество незнам....

Така звучеше ПР-а по медиите преди ден, два

(Сетих се, че гледах едни филмчета за заводите на Ролс и на Бентли и за техните инженери, които бяха на преклонна възраст...)
Честно казано сегашната си японската тойотка не я сменям и за 100 такива бг-китаеца

Не че имам нещо против в БГ да се правят коли напротив, но предпочитам да са от някой ЯК и доказан производител, така че и да поосерем нещо при направата и сглобяването па да може да му се казва кола

- Japanese_fever
Абе вие били ли сте някога в автомобилен завод или, ако не сте били поне може да сте гледали по ТВ-то?esox hunter написа:Китайски "автомобили"...сглобени от български работници на среда възраст 19 години и инженери на средна възраст 25 годиниmariooo1 написа:Oт вчера вече китайския ярис се произвежда в ловеч, на външен вид изглежда добре, но като качество незнам....![]()
Така звучеше ПР-а по медиите преди ден, дваlaugh.gif
(Сетих се, че гледах едни филмчета за заводите на Ролс и на Бентли и за техните инженери, които бяха на преклонна възраст...)
Какво толкова сложно има да стоиш на конвейра и да завиваш болтчета и гайки и има един началник смяна, където проверява кой работи и кой си бърка в носа.
Колата вече проектирана, тествана и сега е на конвейра.
Ако не вие е известно в повечето заводи в САЩ (или поне през 60-те и 70-те)
са работили основно черни без никакво образование.
Какво толкова инженерно има да стоиш на конвейра, пак питам и отговор не чакам?
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
То затова качеството на Датройт е голямо и е на първите места в класациите! laugh.gifJapanese_fever написа: Колата вече проектирана, тествана и сега е на конвейра.
Ако не вие е известно в повечето заводи в САЩ (или поне през 60-те и 70-те)
са работили основно черни без никакво образование.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Лошо няма да има автомобили за всеки джоб...
Преди 3-4 дни посетих шоурума на GW и влязох в мъника - усещане за евтинийка...
Но няма как да ги виниш - колата си е евтина.
Друг е въпроса, че за аналогична цена можеш да вземеш и други, по-доказани модели...
Преди 3-4 дни посетих шоурума на GW и влязох в мъника - усещане за евтинийка...
Но няма как да ги виниш - колата си е евтина.
Друг е въпроса, че за аналогична цена можеш да вземеш и други, по-доказани модели...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- esox hunter
Аз лично не съм бил в завод за автомобили, но точно пък съм гледал достатъчно филмчета и съм чел по въпроса...иначе от споделени преки впечатления вуйчо ми работи 4 години в завода на Форд в Германия, а мой приятел около 3 в завода на Мрецедес пак там и доста са ми разказвали....Japanese_fever написа:
Абе вие били ли сте някога в автомобилен завод или, ако не сте били поне може да сте гледали по ТВ-то?
Какво толкова сложно има да стоиш на конвейра и да завиваш болтчета и гайки и има един началник смяна, където проверява кой работи и кой си бърка в носа....

Силно се съмнявам този завод да е като завод на Тойота например laugh.gif поне от кадрите, които видях по ТВ-то с малдите момчетата, които завиваха разни неща по колата и пр.

- Japanese_fever
Докторе, как може да сравняващ България, която няма просизведена кола за над 30 години, с една Империя, която има произведени годишно хиляди автомобили и го прави от 100 насам? А GM е освновния конкурент на Toyota като просиводство.Kiki написа: То затова качеството на Датройт е голямо и е на първите места в класациите! laugh.gif
С Румъния и може би Сърбия може да се сравняваме, но със САЩ не, дори с чехите не можем...
Айде малко по-реалистично, много сме малки още, ако ме разбирате!
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Не мисля, че той беше човекът, направил такава връзка.Japanese_fever написа:Докторе, как може да сравняващ България, която няма просизведена кола за над 30 години, с една Империя, която има произведени годишно хиляди автомобили и го прави от 100 насам? А GM е освновния конкурент на Toyota като просиводство.Kiki написа: То затова качеството на Датройт е голямо и е на първите места в класациите! laugh.gif
С Румъния и може би Сърбия може да се сравняваме, но със САЩ не, дори с чехите не можем...
Айде малко по-реалистично, много сме малки още, ако ме разбирате!
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Ролс и Бентли....
Беловласи инженери....
На гол тумбак чифте пищови
Я се огледайте къде сме и какви сме и после приказвайте.
Нито чалмалиите в Турция, нито негрите в ЮАР, нито пакистанците в Англия, които сглобяват Тойота са по-хубави от българчетата, които работят в Ловеч
Китайския Ярис е по-евтин и по- хубав от Дачията.
Дачия не се прави от белобради академици
Нова кола с екстри и гаранция от 5 години. По-хубава и по-евтина от конкуренцията в ценовия клас.
Това е което трябва да гледате.
Беловласи инженери....
На гол тумбак чифте пищови

Нито чалмалиите в Турция, нито негрите в ЮАР, нито пакистанците в Англия, които сглобяват Тойота са по-хубави от българчетата, които работят в Ловеч
Нова кола с екстри и гаранция от 5 години. По-хубава и по-евтина от конкуренцията в ценовия клас.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.
Rav 4 I 2.0 1998 г.
- LEXUS
Какви пакистанци сглобяват Тойоти в Англия? Що за глупости. Основната разлика между работните на Тойота и тези пубери в Ловеч , е квалификация и фирмена култура.muf написа:Ролс и Бентли....
Беловласи инженери....
На гол тумбак чифте пищови![]()
Според мен Дачия не може да се нарече по-лош автомобил от китайския, особено така категорично. Дачия се гради на френски технологии, а за белобрадите академици- не говориш с инфо, или?
Китайската кола никак не е по-добра от конкуренцията в ценовия клас, след като Киа Рио е с по-добри показатели откъдето и да я хванеш.
Като събереш пари да се разходиш до Англия, ще разбереш за пакистанците.LEXUS написа: Какви пакистанци сглобяват Тойоти в Англия? Що за глупости. Основната разлика между работните на Тойота и тези пубери в Ловеч , е квалификация и фирмена култура.
Според мен Дачия не може да се нарече по-лош автомобил от китайския, особено така категорично. Дачия се гради на френски технологии, а за белобрадите академици- не говориш с инфо, или?
Китайската кола никак не е по-добра от конкуренцията в ценовия клас, след като Киа Рио е с по-добри показатели откъдето и да я хванеш.
Празни приказки и и оценки на работниците на Литекс Моторс може да си даваш колкото искаш, ама никой не го интересува какво мислиш ти.
Дървени философи като теб има много. Такива които правят нещо са кът
Квалификацията и фирмената култура явно за теб са нови термини, както повечето неща за които смело говориш.
А с тая Кия Рио направо ставаш банален.
Вече взех да си мисля че вечер миеш някой офис на Кия

Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.
Rav 4 I 2.0 1998 г.
- LEXUS
Блестящо си защити тезата. С личностни нападки и внушения.Аз по-голям дървен философ от теб рядко съм виждал да пише във форума. Дали ставам банален с Рио, или не, е без значение, когато говоря истината. Ти ставаш банален да казваш,че китайската кола е най-доброто в ценовия клас, без да кажеш защо! Никак не е най-доброто.
Много смело казваш,че китайската кола е по-добра от Дачия. На базата на кои факти говориш?
Много смело казваш,че пакистанци работят в заводите на Тойота в Англия. На базата на какви факти?
Много смело хвалиш 19 годишни монтажници, но пропускаш,че на 19 години последното ,което те вълнува в повечето случаи е фирмената култура,ако въобще има такава китайската фирма, аз съм почти сигурен,че няма.
Дали Литекс Моторс, Грейт комюнист Уол ги интересува какво мисля, хич няма значение също. Това е форум и той е с цел размяна на мнения и мисли. А дървени философи, именно какъвто си ти, при това особено нагъл, ОБЯВЯВАТ, че китайската кола е най-доброто в ценовия клас! Ето това е дървен философ. Аз, за разлика от теб, мога да кажа защо Рио е по-добро предложение в класа, но ти не можеш да обосновеш,каквото казваш!
Мери си приказките,защото много лесно мога да ти покажа колко си в грешна посока.
Между другото, кога ще се извиниш,че ме нарече ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК? Кога?
Много смело казваш,че китайската кола е по-добра от Дачия. На базата на кои факти говориш?
Много смело казваш,че пакистанци работят в заводите на Тойота в Англия. На базата на какви факти?
Много смело хвалиш 19 годишни монтажници, но пропускаш,че на 19 години последното ,което те вълнува в повечето случаи е фирмената култура,ако въобще има такава китайската фирма, аз съм почти сигурен,че няма.
Дали Литекс Моторс, Грейт комюнист Уол ги интересува какво мисля, хич няма значение също. Това е форум и той е с цел размяна на мнения и мисли. А дървени философи, именно какъвто си ти, при това особено нагъл, ОБЯВЯВАТ, че китайската кола е най-доброто в ценовия клас! Ето това е дървен философ. Аз, за разлика от теб, мога да кажа защо Рио е по-добро предложение в класа, но ти не можеш да обосновеш,каквото казваш!
Мери си приказките,защото много лесно мога да ти покажа колко си в грешна посока.
Между другото, кога ще се извиниш,че ме нарече ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК? Кога?
Последно промяна от LEXUS на 23 Фев 2012 22:04, променено общо 1 път.