Да сменя ли стар Авенсис с нов?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 14 Фев 2012 23:24

smsdeliverer написа:Аз като гледам за 2000 лв получаваш освен навигация и камера за задно виждане, така че не знам дали е безмислено.
Навигацията е Toyota TNS 350 с ъпдейти, които гледам се предлагат безплатно от Тойота и се правят през компютър на SD картата на уреда.
Ха, къде видя това за безплатното? При условие че Тойота предлагат почти двойно по-скъпо ДВД-то от колкото да си го поръчаш онлайн???

Nixter

Мнение от Nixter » 14 Фев 2012 23:56

Тя па камерата за задно виждане сякаш не можеш да си я купиш за без пари. Тая цена на колата и тия екстри са Идеални! Не ти трябва по-виоско ниво на оборудване, освен ако не търсиш кожа. Преди 4 години за тия пари можеше да вземеш двигател 1,8 само с климатик, ламаринени джанти, без VSC, без аларма, без фарове за мъгла (аве гол като пушка). Знам че доста паднаха цените от тогава, но все пак ми се струва адски изгодна офертата.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 15 Фев 2012 00:00

Nixter написа:... но все пак ми се струва адски изгодна офертата.
Изгодна сигурно, но не си уточнил за кого!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
smsdeliverer
Автомобил: LEXUS NX300H F sport
Обратна връзка:

Мнение от smsdeliverer » 15 Фев 2012 00:02

Разгледах тази брошура тук и от нея видях
да не пише, че е безплатно .
-– Easy updating via a home computer or laptop.
TNS350 at home
Keeping your TNS350 up to date is simplicity itself thanks to a dedicated navigation portal on the
Toyota website and the site’s user-friendly data exchange software.
Using a home computer or laptop you can quickly download complete mapping systems and map
updates onto an SD card for easy uploading to the TNS350. Map updates include all notified
changes to the road network including new roads, one-way systems and speed limits

Видях, че има и сайт за регистрация на тези навигаций TOUCH&GO, направих си даже и профил но за ъпдейта ми искаше s/n на навигацията иска и VIN номер на автомобила.
Последно промяна от smsdeliverer на 15 Фев 2012 00:06, променено общо 1 път.
Lexus NX 300H F sport

Nixter

Мнение от Nixter » 15 Фев 2012 00:03

zi_zi_top написа:
Nixter написа:... но все пак ми се струва адски изгодна офертата.
Изгодна сигурно, но не си уточнил за кого!
За мен например. Ако сега си търсех нова кола - бих си я купил :thumbsup:
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Nixter

Мнение от Nixter » 15 Фев 2012 07:16

Друго нещо което искам да ПОДЧЕРТАЯ е че вероятно кожения салаон го правят в България и не е фабричен. Попитай за това и го имай пред вид! Знам че дилърите на Тойота предлагат допълнителна изработка на кожен салон. На мен лично ми предложиха скоро като минавах пред сервиза и проявих интерес към мострите в салона.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

moloko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от moloko » 15 Фев 2012 09:25

Колега d3stan
Аз бих насочил вниманието ти към няколко неща.
Цената на този първи вариант на Авенсис 3 ( вече има фейслифт, продават го в цяла западна Европа и в Русия) е повече от подарък на фона на цените на конкурентните марки автомобили. Това би трябвало да те накара да се замислиш - ЗАЩО?.
Да не забравяме ,че преди година или две Япония преживя огромна катастрофа - ФУКУШИМА - и си спомняме как големите японски проиводители на автомобили спряха или силно ограничиха производството заради липса на части, суровини , материали.
Дали пък случайно не са спестили доста от качеството на този Авенсис?!!?!?!? - само като въпрос за размисъл.
Прави ми впечатление ,че този модел масово се продава по сайтовете в Европа като втора употреба - кола едва на около 2 години и то във всички разновидности на моледа ( бензин , дизел , автоматик, комби), квот си пожелаеш. На мен това не ми се струва нормално. Може и финасовата криза да има нещо общо ,но тя започна преди да се появи този модел...

Ако аз имах възможност да си купя нов автомобил Тойота бих изчакал на пролет или лятото да се появи фейслифта и тогава бих си купил. Да , по-скъпа ще е , но аз бих се чувствал по-спокоен и сигурен, че съм си купил качествена кола.
В момента фейслифта върви на цени :
http://www.toyota.co.uk/cgi-bin/toyota/ ... is-landing в Англия
http://www.toyota.de/cars/new_cars/avensis/index.tmex в Германия.
Има "праислист" свали и виж разликата.

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 15 Фев 2012 19:20

Тоя авенсис Япония не е виждал и на снимка, така, че какво общо има Фукушима и трагедията там с него? А дали просто не са им спаднали продажбите и не искат да продадат бързо стотина бройки за да им се запазят нивата на търговските отстъпки на ТМА? Щото дочух, че са си регистрирали няколко десетки ТЛК, които са застояли за да ги смятат за продадени и да запазят ТО...
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 15 Фев 2012 19:26

Vesko написа:
smsdeliverer написа:Аз като гледам за 2000 лв получаваш освен навигация и камера за задно виждане, така че не знам дали е безмислено.
Навигацията е Toyota TNS 350 с ъпдейти, които гледам се предлагат безплатно от Тойота и се правят през компютър на SD картата на уреда.
Ха, къде видя това за безплатното? При условие че Тойота предлагат почти двойно по-скъпо ДВД-то от колкото да си го поръчаш онлайн???
То всяка част за всяка кола онлайн ти е по-евтина, пък и от някой магазин на улицата също така.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 15 Фев 2012 19:38

moloko написа:Колега d3stan
Аз бих насочил вниманието ти към няколко неща.
Цената на този първи вариант на Авенсис 3 ( вече има фейслифт, продават го в цяла западна Европа и в Русия) е повече от подарък на фона на цените на конкурентните марки автомобили. Това би трябвало да те накара да се замислиш - ЗАЩО?.
Да не забравяме ,че преди година или две Япония преживя огромна катастрофа - ФУКУШИМА - и си спомняме как големите японски проиводители на автомобили спряха или силно ограничиха производството заради липса на части, суровини , материали.
Дали пък случайно не са спестили доста от качеството на този Авенсис?!!?!?!? - само като въпрос за размисъл.
Прави ми впечатление ,че този модел масово се продава по сайтовете в Европа като втора употреба - кола едва на около 2 години и то във всички разновидности на моледа ( бензин , дизел , автоматик, комби), квот си пожелаеш. На мен това не ми се струва нормално. Може и финасовата криза да има нещо общо ,но тя започна преди да се появи този модел...

Ако аз имах възможност да си купя нов автомобил Тойота бих изчакал на пролет или лятото да се появи фейслифта и тогава бих си купил. Да , по-скъпа ще е , но аз бих се чувствал по-спокоен и сигурен, че съм си купил качествена кола.
В момента фейслифта върви на цени :
http://www.toyota.co.uk/cgi-bin/toyota/ ... is-landing в Англия
http://www.toyota.de/cars/new_cars/avensis/index.tmex в Германия.
Има "праислист" свали и виж разликата.
Колега, не се вкарвай в разни филми. Базовата версия е изгодна, ами защо не погледнеш другите версии ,че са доста скъпи. Тоест не можеш да погледнеш,щото ги няма в цените.Това е финална разпродажба на останалите бройки на склад. Иначе дизелов 2.2 във високо оборудване идваше над 60 000 лева. Така че по-спокойно. Ярисът що бил скъп,авенсиса бил евтин.Каква фукушима, ти вярваш ли,че Тойота ще продава облъчени коли ли какво? А и в Япония радиацията беше само в близките райони около централата, евакуираха 30 км. зона около централата и то мисля временно. Защото няма как да има радиация отделена,защото няма взрив на реактор,а имаше изпусната радиоктивна вода в охлаждащите води. Мондео почва от 35000лв.

Тойота са направили отстъпка за налични автомобили на склад, вече излезе фейслифтирания авенсис.
Този Авенсис е 3-та година на пазара и не се е чула лоша дума за него. Иначе тия неща бързо се разбират, не живеем в информационен вакуум.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 15 Фев 2012 19:42

Nixter написа:Друго нещо което искам да ПОДЧЕРТАЯ е че вероятно кожения салаон го правят в България и не е фабричен. Попитай за това и го имай пред вид! Знам че дилърите на Тойота предлагат допълнителна изработка на кожен салон. На мен лично ми предложиха скоро като минавах пред сервиза и проявих интерес към мострите в салона.

по всяка вероятност се лъжеш колега,най-много да го монтират в бг и затова цената е толкова тънка.обаче сигурно става въпрос за оригинален кожен интериор,който се предлага винаги като допълнителен аксесоар от тойота.моя така си го поръчах от един тойота автосалон в швейцария и беше наистина оригинален за модела!пристигна по пощата в ориг.кашон с лепенки тойота и т.н.
по принцип е възможно да се предлагат и неоригинални изделия от местни фирми,обаче това гарантирано ще е доста по-скъпо!да не забравяме,че дават и на кожата 3г гаранция,не мисля,че някой в бг може да направи това качество! :thumbsup:
цената на салона е много добра!
само не се разбра това крайната цена на колата ли е или има някаква уловка с лизинга? mellow.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 15 Фев 2012 19:45

Съгласен съм с jim beam за кожата. Тя явно се поръчва както си поръчваш допълнително примерно фарове за мъгла и е оригинална от тойота.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 15 Фев 2012 19:52

jim_beam написа: само не се разбра това крайната цена на колата ли е или има някаква уловка с лизинга? mellow.gif
ДА, това е крайната цена,която е много изгодна.Преди години за тия пари се купуваше Корола 1.6, и то без кожен салон в цената.

ianian

Мнение от ianian » 15 Фев 2012 20:37

Колко искаш за стария Avensis?

baba_metca

Мнение от baba_metca » 16 Фев 2012 13:41

Добре де, не виждам нищо чудно цената да е толкова ниска, като се има в предвид, че първо трябва да си освободят място физически, второ трябва да си освободят финанси за да купят от новите автомобили на склад и трето, ако сега не ги продадат тези модели няма кога. Няма как някой да си купи от стария модел, при равни други условия освен цената, ако е на цена близка до цената на новия.

Това нещо се случва всеки път когато се появява нов модел на пазара. Вярно, че намаленията може да не са чак толкова големи, но абсолютно винаги ги има. Има и друго нещо, дори да продават колата без печалба, все пак ще я продадат и ще имат свободни пари. Още един човек ще им ползва сервиза. Ако я продадат с техния лизинг, ще спечелят и от това. В общи линии не са валат.

Публикувай отговор