2.0 1CD-FTV / 2.0 1AD-FTV / 2.2 2AD-FTV / 2.2 2AD-FHV - Светнаха Check Engine / MIL, VSC & TRC - ОБЩА
2.0 1CD-FTV / 2.0 1AD-FTV / 2.2 2AD-FTV / 2.2 2AD-FHV - Светнаха Check Engine / MIL, VSC & TRC - ОБЩА
Колеги, днес докато карах по АМ Люлин с около 150км/ч. натиснах спирачки за да намаля на влизане в тунела и на таблото светнаха Check Engine+TRC+VSC в комплект, след което колата влезе в авариен режим и едвам стигаше до 2000 оборота. След това спрях, изгасих двигателя, изчаках малко и пак запалих. Резултата беше съшия като лампите на Check Engine+TRC+VSC си светят, но вече си върви нормално. Какви според вас са възможните причини? Предварително благодаря.
Последно промяна от Akima на 14 Фев 2017 15:17, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.
TOYOTA AVENSIS 2.2 D-4D
-
- Обратна връзка:
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Откарах я в ТМ където са я тествали и се оказа, че колегата diesel_power е прав. Оказа се че турбината не е успяла да разтовари, което за такъв клас кола ми е малко странно. Странно ми е също защо светнаха TRC и VSC, но това ще ми остане за домашно да разсъждавам biggrin.gif . Благодаря за бързите отговори на всички.
TOYOTA AVENSIS 2.2 D-4D
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Чак сега се сетих че веднъж се прибирах с пътна помощ.... точно същата ситуация: карах с около 200+ на варненската магистрала и като свърши изключих круиза и три жълти лампички. Че беше и около 23 ч.misho09 написа:Откарах я в ТМ където са я тествали и се оказа, че колегата diesel_power е прав. Оказа се че турбината не е успяла да разтовари, което за такъв клас кола ми е малко странно. Странно ми е също защо светнаха TRC и VSC, но това ще ми остане за домашно да разсъждавам biggrin.gif . Благодаря за бързите отговори на всички.

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Въпрос от чисто техническо естество (без никакво желание да се заяждам)....
При дизела няма дросел.. Тогава кое може да накара турбината да даде свръхналягане, което да се отчете от компа????
При дизела няма дросел.. Тогава кое може да накара турбината да даде свръхналягане, което да се отчете от компа????
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
slowtraveler написа:...
мисля,че се лъжеш!аз не само имам дроселова клапа,ами в сервиза и монтираха подгряване.
а турбината си има вентил за разтоварване точно за такива случаи.явно не е сработил достатъчно бързо.
все пак колегата diesel_power е много навътре в нещата при тойотите,както неведнъж го е доказвал!моят темпомат още действа без грешка!

-
- Обратна връзка:
tova e normalno. TRC i VSC rabotiat chrez polzvaneto na spirachkite(polzva ABS-a) i dvigatelia(namaliavane na oborotite, izkluchvane na cilindri). ako endo ot dvete ne rabotiat kat horata(ABS ili dvigatelia), TRC i VSC sashto niama da rabotiat. kogato ima CEL(check engine light), VSC komputara reshava che dvigatelia veroiatno ne raboti v optimalen rejim(nezavisimo ot prichinata za CEL) i izkluchva sistemata, lampite za VSC i TRC svetvat che da te ovedomi che do kat ima CEL ne mojesh da razchitash na tiah...misho09 написа:Странно ми е също защо светнаха TRC и VSC, но това ще ми остане за домашно да разсъждавам biggrin.gif . Благодаря за бързите отговори на всички.
->