Оборотомер на Toyota Yaris (2011)
-
Оборотомер на Toyota Yaris (2011)
Здравейте,
По принцип ми харесва дизайна на новата Yaris и дори си мислех да се насочвам натам, но прочетох, че за най-ниските три нива на оборудване няма оборотомер. Въпросът ми е - как без оборотомер ще знам колко оборота държа и кога да сменям скоростите?
Или пък е само дигитален? Някой може ли да вземе отношение?
Поздрави!
По принцип ми харесва дизайна на новата Yaris и дори си мислех да се насочвам натам, но прочетох, че за най-ниските три нива на оборудване няма оборотомер. Въпросът ми е - как без оборотомер ще знам колко оборота държа и кога да сменям скоростите?
Или пък е само дигитален? Някой може ли да вземе отношение?
Поздрави!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Никога не си сменявам предавките по оборотомер. Винаги разчитам на усещането ми за автомобила по динамиката на движение и звука на ДВГ.
На Корсата на жена ми също няма оборотомер и не ни липсва и на двамата. Ако го има е добре, че имаш още една информация за работата на ДВГ, но в никакъв случай не е "екстра", без която не може.
П.С. По-важно е да има климатик!
На Корсата на жена ми също няма оборотомер и не ни липсва и на двамата. Ако го има е добре, че имаш още една информация за работата на ДВГ, но в никакъв случай не е "екстра", без която не може.
П.С. По-важно е да има климатик!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
Благодаря за мнението. Значи наистина вече оборотомера се таксува за екстра (а аз реших, че не съм разбрал правилно). Можеш ли да споделиш малко повече от твоя опит какво е да шофираш кола без оборотомер. Аз доста често докато шофирам го поглеждам, понякога дори на дълъг път гледам да държа оптималните обороти (карам Фабия 1).
Благодаря ти поредварително!
Благодаря ти поредварително!
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Може би човека слуша високо музика и няма как да чуе двигателя.zi_zi_top написа:Винаги разчитам на усещането ми за автомобила по динамиката на движение и звука на ДВГ.
f
Може би човека така кара, че ще усети динамиката на колата чак на 5000 оборота.

....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....
Никога не съм чувал подобна гпупост. Ярис да няма оборотомер! laugh.gif
EDIT. Айгото няма оборотомер в ниските нива на оборудването! Ярисът винаги е имал. До 2011 моделът има дигитален оборотомер, а новият Ярис е със стрелка. Ако някой ти е казал, че няма оборотомер сигурно е имал предвид средноразположения дигитален оборотомер, на който трудно се свиква, но е напълно достатъчен.
EDIT. Айгото няма оборотомер в ниските нива на оборудването! Ярисът винаги е имал. До 2011 моделът има дигитален оборотомер, а новият Ярис е със стрелка. Ако някой ти е казал, че няма оборотомер сигурно е имал предвид средноразположения дигитален оборотомер, на който трудно се свиква, но е напълно достатъчен.
Последно промяна от Nixter на 13 Фев 2012 23:23, променено общо 2 пъти.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
На всички западно европейски автомобили е екстра и не е включен в базовото ниво на оборудване, така е и с някои японските марки за А и В сегмента.
Опитът ми да шофирам без оборотомер датира от Волгата, на която за първи път се учих да шофирам. Минава през учебната Лада, Москвича на баща ми и 2 Опела - Корса и Астра. Всичките до една без оборотомер. biggrin.gif
Другите ми коли са имали, но аз усещам автомобила през седалката и с ушите си и нямам навик да гледам често на какви обороти е ДВГ. Не мога да ти кажа точно как, защото това е като да ти обясня как карам велосипед.
Опитът ми да шофирам без оборотомер датира от Волгата, на която за първи път се учих да шофирам. Минава през учебната Лада, Москвича на баща ми и 2 Опела - Корса и Астра. Всичките до една без оборотомер. biggrin.gif
Другите ми коли са имали, но аз усещам автомобила през седалката и с ушите си и нямам навик да гледам често на какви обороти е ДВГ. Не мога да ти кажа точно как, защото това е като да ти обясня как карам велосипед.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Аз не бих карала без оборотомер, тогава щях да карам с кеф на воля...........ама после разхода сигурно ще ми бъде като за коли над 200 коня laugh.gif Оборотомера е като спирачка за мен.
Ако няма, поне да има моментен разход........като ми покаже над 100л също ме спира:)))
Ако няма, поне да има моментен разход........като ми покаже над 100л също ме спира:)))
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Сега разбрах защо хибридите харчат многоRaya написа:Аз не бих карала без оборотомер, тогава щях да карам с кеф на воля...........ама после разхода сигурно ще ми бъде като за коли над 200 коня laugh.gif Оборотомера е като спирачка за мен.

-
В новите Yaris, според линка по-долу и описанието в документа има общо 5 нива на оборудване. Оборотомерът се появява в 4-то ниво на оборудване! Не знам за вас, но за мен лично това е повече от странно, особено през 2012 г...
Лично аз съм на 28 г. , като съм се учил да карам на Лада 5, после подкарах Опел Кадет '93, Голф 2, Астра '98, Нисан Микра, Сеат Леон 2007 и сега съм на Шкода Фабия и всичките имаха оборотомер.
Лично аз не бих вкарал 20 000+ за кола без тази "екстра", особено като си знам че имам доста "тежки" крака като шофирам...
))
Лично аз съм на 28 г. , като съм се учил да карам на Лада 5, после подкарах Опел Кадет '93, Голф 2, Астра '98, Нисан Микра, Сеат Леон 2007 и сега съм на Шкода Фабия и всичките имаха оборотомер.
Лично аз не бих вкарал 20 000+ за кола без тази "екстра", особено като си знам че имам доста "тежки" крака като шофирам...

Последно промяна от bsimeonov2000 на 13 Фев 2012 23:30, променено общо 1 път.
http://www.toyota.bg/Images/Yaris_tcm419-733963.pdf
Къде видя да пише Оборотомер като екстра? В кое ниво?
AAAAA ВИДЯХ!!! ДАНО ДА Е ГРЕШКА! Че иначе ще плюя на марката!
Къде видя да пише Оборотомер като екстра? В кое ниво?
AAAAA ВИДЯХ!!! ДАНО ДА Е ГРЕШКА! Че иначе ще плюя на марката!
Последно промяна от Nixter на 13 Фев 2012 23:33, променено общо 1 път.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007