Много по-лесно е отколкото всеки път да разливаш добавки и да правиш пропорции и ала бала
Мнение от SFINKS » 08 Фев 2012 09:25
SFINKS
Мнение от nowyaris » 08 Фев 2012 10:49
Скъпичко идва малко твоя вариант,особенно ако всеки божи ден наливаш по 40-50 литра.Разликата с обикновения дизел на Лукойл с включена отстъпка накрая на месеца показва доста допълнителен мавруд за вечеря.SFINKS написа:Аз просто слагам max motion disel на OMV , до сега няма проблеми
Много по-лесно е отколкото всеки път да разливаш добавки и да правиш пропорции и ала бала
nowyaris
Мнение от slowtraveler » 08 Фев 2012 11:12
И нашите бусове ги караме на тази диета....nowyaris написа:...Иначе по темата-в бусовете зимата колкото пъти не съм налял бензин 1:10,толкова пъти кахъри и сутрин и през деня....
slowtraveler
Мнение от nowyaris » 08 Фев 2012 12:28
Добра си е диетата.Само странично да питам:Един колега взе две чисто нови Добло-та щото има доста автомати за кафе и ми се оплака,че нямат никакво парно и момчетата му карат с учанки и ръкавици.Верно че режима е кофти в града-спри/тръгни,ама да питам при теб как е?slowtraveler написа:И нашите бусове ги караме на тази диета....nowyaris написа:...Иначе по темата-в бусовете зимата колкото пъти не съм налял бензин 1:10,толкова пъти кахъри и сутрин и през деня....
Иначе Доблото - само обикновен ОМВ без никакви присадки или допълнения. Засега не е имал проблеми с горивото.
nowyaris
Мнение от joro_206 » 08 Фев 2012 12:34
joro_206
Мнение от slowtraveler » 08 Фев 2012 13:35
По моите представи загрява бавно (като всеки дизелов двигател), но след като загрее - парното е добре.... Важното е правилно да се разпредели въздуха и си е много комфортно: зимата - първо към стъклото, след това стъкло/крака, и като загрее - само крака..nowyaris написа:....Един колега взе две чисто нови Добло-та щото има доста автомати за кафе и ми се оплака,че нямат никакво парно и момчетата му карат с учанки и ръкавици.Верно че режима е кофти в града-спри/тръгни,ама да питам при теб как е?
slowtraveler
Мнение от SFINKS » 08 Фев 2012 15:52
Евтиното винаги излиза скъпоnowyaris написа:Скъпичко идва малко твоя вариант,особенно ако всеки божи ден наливаш по 40-50 литра.Разликата с обикновения дизел на Лукойл с включена отстъпка накрая на месеца показва доста допълнителен мавруд за вечеря.SFINKS написа:Аз просто слагам max motion disel на OMV , до сега няма проблеми
SFINKS
Мнение от nowyaris » 08 Фев 2012 17:20
Ама чак после....SFINKS написа:Евтиното винаги излиза скъпоnowyaris написа:Скъпичко идва малко твоя вариант,особенно ако всеки божи ден наливаш по 40-50 литра.Разликата с обикновения дизел на Лукойл с включена отстъпка накрая на месеца показва доста допълнителен мавруд за вечеря.SFINKS написа:Аз просто слагам max motion disel на OMV , до сега няма проблеми
nowyaris
Мнение от nowyaris » 08 Фев 2012 17:23
Турска му работа.Нещо май са объркали термостатите.Навремето парното на Лада/Фиат си беше еталон.slowtraveler написа:По моите представи загрява бавно (като всеки дизелов двигател), но след като загрее - парното е добре.... Важното е правилно да се разпредели въздуха и си е много комфортно: зимата - първо към стъклото, след това стъкло/крака, и като загрее - само крака..nowyaris написа:....Един колега взе две чисто нови Добло-та щото има доста автомати за кафе и ми се оплака,че нямат никакво парно и момчетата му карат с учанки и ръкавици.Верно че режима е кофти в града-спри/тръгни,ама да питам при теб как е?
Но при нас не е чак толкова старт/стоп режима с паузи между спиранията...
nowyaris
mafiota
Мнение от zi_zi_top » 08 Фев 2012 18:23
Това сам ли го измисли или някой те е взел за боядисано врабче! laugh.gifJapanese_fever написа:То така или иначе си има спирт в бензина.mafiota написа:даже и един литър спирт е добре да се налее (за всеки случай ако има вода в бензина)
zi_zi_top
Мнение от slowtraveler » 08 Фев 2012 18:59
Не - наистина има добро парно, но двигателчето е малко и бавно загрява... Направи сметка при разход 2-3л/ч и то когато го караш из града за колко време ще изгори достатъчно нафта за да стопли ....nowyaris написа:....Турска му работа.Нещо май са объркали термостатите.Навремето парното на Лада/Фиат си беше еталон.
slowtraveler
chukov
Мнение от nowyaris » 09 Фев 2012 00:19
Сигурно си прав.Все ми е тая,просто ми беше любопитно всичките ли са така.Щото чувам същото за Партнер и Берлинго.slowtraveler написа:Не - наистина има добро парно, но двигателчето е малко и бавно загрява... Направи сметка при разход 2-3л/ч и то когато го караш из града за колко време ще изгори достатъчно нафта за да стопли ....nowyaris написа:....Турска му работа.Нещо май са объркали термостатите.Навремето парното на Лада/Фиат си беше еталон.
nowyaris
cokata
Обратно към “Общи технически въпроси”
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта