Зимна приказка без край-в главните роли:почистване, полиция
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Не знам за републиканската пътна мрежа,ама Русенската,Разградската и Силистренската пътна мрежа са затворени за движение още от 6 часа сутринта днес.Към 10 часа затвориха Шуменско и почти цялото Търновско.Май и в Добричка област е същото.И в Търговищко.Официално поне в първите три региона е преустановено снегопочистването до спиране на валежите и бурния вятър.Дунава и той почти замръзна.Нито един камион на куриерските служби от снощи нито е влязъл в Русе,нито е излязъл.Аз се отдавам на неколкодневен битов алкохолизъм.Амин.
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
[quote="Toyko"аз повтарям - по вътрешна улица не съм виждал досега машина ! който види да снима ![/quote]
Аз видях! Завивам в еднопосочна уличка (аз съм в правилната посока) и срещу мен върви снегорин
За тях знаците не важат ли?! Наложи се на заден да излизам от улицата.
Днес открих колко е хубаво с метрото. До метрото 500 м. с кола за 20 мин, после ок.7-8 км. за 8 минути. Вече, ако позволява дестинацията, ще го ползвам често:))
Между другото, като гледам съседите (и сол сипят, и някви плоскости слагат), Тойотата добре се справя с излизането без подръчни средства (само не знам до кога ще е biggrin.gif ).
Аз видях! Завивам в еднопосочна уличка (аз съм в правилната посока) и срещу мен върви снегорин

Днес открих колко е хубаво с метрото. До метрото 500 м. с кола за 20 мин, после ок.7-8 км. за 8 минути. Вече, ако позволява дестинацията, ще го ползвам често:))
Между другото, като гледам съседите (и сол сипят, и някви плоскости слагат), Тойотата добре се справя с излизането без подръчни средства (само не знам до кога ще е biggrin.gif ).
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Внимавай с битовия!nowyaris написа:Не знам за републиканската пътна мрежа,ама Русенската,Разградската и Силистренската пътна мрежа са затворени за движение още от 6 часа сутринта днес.Към 10 часа затвориха Шуменско и почти цялото Търновско.Май и в Добричка област е същото.И в Търговищко.Официално поне в първите три региона е преустановено снегопочистването до спиране на валежите и бурния вятър.Дунава и той почти замръзна.Нито един камион на куриерските служби от снощи нито е влязъл в Русе,нито е излязъл.Аз се отдавам на неколкодневен битов алкохолизъм.Амин.
А как е положението в Русе?
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
Като извън Русе.Иначе ще внимавам,доколкото мога.За съжаление не мога много.Вече. biggrin.gifKiki написа:Внимавай с битовия!nowyaris написа:Не знам за републиканската пътна мрежа,ама Русенската,Разградската и Силистренската пътна мрежа са затворени за движение още от 6 часа сутринта днес.Към 10 часа затвориха Шуменско и почти цялото Търновско.Май и в Добричка област е същото.И в Търговищко.Официално поне в първите три региона е преустановено снегопочистването до спиране на валежите и бурния вятър.Дунава и той почти замръзна.Нито един камион на куриерските служби от снощи нито е влязъл в Русе,нито е излязъл.Аз се отдавам на неколкодневен битов алкохолизъм.Амин.
А как е положението в Русе?
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
nowyaris,мобилизирай се и иди до винпрома в асеновград да заредиш оригинален мавруд!тия ментета от супера,мъкнах 2 картона до тук,нямат нищо общо с оригинала!сега си пия чилийско каберне,поне е истинско! 

Последно промяна от jim_beam на 07 Фев 2012 22:09, променено общо 1 път.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
То Дидо ако може да стигне до Асеновград няма да седи на маса в къщи, а ще зареди всичко по пътя с чорапи и гащи. 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Спри да ръсиш глупости!SFINKS написа: това е добър вариант laugh.gif
в София са си истински снегорини дето за нищо друго освен за сняг не стават
Техника има още от комунистическо и т я много надеждна, ако е подържана де - 3-осни роторни снегорини ЗИЛ!
Колко пари и акъл се иска да се купи един контейнер за сол и разпръсквач, което е един кръг, който се върти?
http://www.snowexproducts.com/salt-spre ... spreaders

В другите държави да не мислиш, че чистят сняг с космическа техника?
Ето как чистят тук - обикновен пик-ап F150 или F250 отзад ръзи сол, а отпред рине:

Иска се желание, а не оправдания!

Да не си мисли, че във милионни градове като Ню Йорк, ЧИкаго общината смогва да изчисти всичко щото има много пари?
Наемат се частни контрактори с пикапи и им се плаща на миля. Много хора, които имат пикап зимата си искарват така допълнителни доходи.
Купуват си рало, разпръчвач за сол и се регистрират в общината.
Не им се плаща нито бензин, нито сол, доколкото знам, само на миля им плащат или там на участък, какъвто им е определен да чистят.
Последно промяна от Japanese_fever на 08 Фев 2012 21:35, променено общо 1 път.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Според мен в големите градове чистенето е по-евтино, защото с данъците например на 1млн ще изчистиш 1000км - 1000 човека на км (съвсем произволни цифри)...
Докато в селата можеш да докараш 10 човека на изчистен км....
Гледах как чистят в Еленския балкан...
Онея места с махалите.... Кмета дава премия (дали парична, или нещо материално - не знам) на някой тракторист от всяка махала...
И пътя до махалата е съвсем лесно проходим (не го правят сух - просто махат големия сняг). И рядко някой мрънка в тея райони - там са свикнали със снега...
А тук - половината хора неподготвени... Друга част - непреценили възможностите си... И настават проблемите...
Онея места с махалите.... Кмета дава премия (дали парична, или нещо материално - не знам) на някой тракторист от всяка махала...
И пътя до махалата е съвсем лесно проходим (не го правят сух - просто махат големия сняг). И рядко някой мрънка в тея райони - там са свикнали със снега...
А тук - половината хора неподготвени... Друга част - непреценили възможностите си... И настават проблемите...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Пак е вайкане и мрънкяне и т.н царството на Българина. Не му били изчистили под балкона.
Кой и защо си мислиш че е длъжен да чисти под балконите на блоковете (разбирай най-затънтените квартални улички)?
Основните булеварди са в много добро състояние, по второстепените улици по които се движи градки транспорт също положението е без забележки. Кварталните улици били зле, ами какви да са като там котка не може да се завре от паркирали коли камо ли снегорин. Да земат да изпратят армията с лопати да ирине кварталните улички за да може всеки Софиенец да си изкара каляската и да се поразходи до работа. На който му трябва кола се оправя къде с лопата къде с вериги къде с другарска помощ.
Да не мислите че на запад е много по-добре като изпукат парите за почистване (а те вече са ги привършили) спират и всеки се спасява. Единствения приоритет е обществения транспорт за да имаш алтернатива. Това че на някой не им харесва е друга тема. Аз също не искам да пътувам с автобус и карам кола ама не мрънкям а си се оправям.
Е
Кой и защо си мислиш че е длъжен да чисти под балконите на блоковете (разбирай най-затънтените квартални улички)?
Основните булеварди са в много добро състояние, по второстепените улици по които се движи градки транспорт също положението е без забележки. Кварталните улици били зле, ами какви да са като там котка не може да се завре от паркирали коли камо ли снегорин. Да земат да изпратят армията с лопати да ирине кварталните улички за да може всеки Софиенец да си изкара каляската и да се поразходи до работа. На който му трябва кола се оправя къде с лопата къде с вериги къде с другарска помощ.
Да не мислите че на запад е много по-добре като изпукат парите за почистване (а те вече са ги привършили) спират и всеки се спасява. Единствения приоритет е обществения транспорт за да имаш алтернатива. Това че на някой не им харесва е друга тема. Аз също не искам да пътувам с автобус и карам кола ама не мрънкям а си се оправям.
Е
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
-
Така е,прав си.Следващите няколко дни глад ще мори добитъкаzi_zi_top написа:То Дидо ако може да стигне до Асеновград няма да седи на маса в къщи, а ще зареди всичко по пътя с чорапи и гащи.

-
Колега,то просто вчера при нас нямаше изчистване.В смисъл че не се виждаше изобщо пътя,който трябва да се чисти.Не знам метеорологичната ситуация дали е от Господ,но дори и той да беше шеф на почистването,нямаше да се справи.slowtraveler написа:Според мен в големите градове чистенето е по-евтино, защото с данъците например на 1млн ще изчистиш 1000км - 1000 човека на км (съвсем произволни цифри)...
-
Вчера беше минал снегорин през квартала (София, Мусагеница). Да ама после пак наваляло, а тези които бяха в страни сега не могат да излязат от натрупалата се преспичка. И така всеки си разбута пряспата на пътя и почти нищо не излезе от цялата ситуация. И хора, махнете улиците в квартала, хората пред блоковете не си чистят. Разликата между нашия вход и съседния е 5см много добре утъпкан сняг в полза на съседите, който тея дни го чакаме да стане на лед.
Пък и ако не са тея валежи, никой няма да разбере ползите от градския. Имам 2-ма познати на които им разправям от година, че с метрото им е по-лесно - не с кола. Сега зарязаха с колата, качиха се на метро и се родиха, викат що се цакам по тея задръствания, като с метрото в момента ми е дори по бързо, без нервите, без стъргането. А дано и други стигнат до подобен извод.
Пък и ако не са тея валежи, никой няма да разбере ползите от градския. Имам 2-ма познати на които им разправям от година, че с метрото им е по-лесно - не с кола. Сега зарязаха с колата, качиха се на метро и се родиха, викат що се цакам по тея задръствания, като с метрото в момента ми е дори по бързо, без нервите, без стъргането. А дано и други стигнат до подобен извод.