Зимна приказка без край-в главните роли:почистване, полиция

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 27 Яну 2012 08:03

cokata написа:
Да се порадваш малко и ти на хубави зимни гуми tongue.gif
Аз много им се кефя. Даже ми викат преспотрошачката biggrin.gif
:thumbsup:

На първия и втория сняг не можах да се накефя много,
освен с едни инцидентни дрифтове на улицата rolleyes.gif (които бяха непредвидени, ама така става като ти се увеличи смелостта със зимните гуми...)
На третия дано да се накефя! biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 27 Яну 2012 09:33

е така се чисти 15 метра сняг , с багер biggrin.gif biggrin.gif
http://www.youtube.com/watch?v=uH2zGQm1O-c
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 07 Фев 2012 14:29

Обобщената пътна обстановка към 12 часа
Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Температурите са в интервал от -15°C до +3°С. Над цялата страна вали сняг. Духа умерен до силен, на места ураганен вятър. Образуват се преспи и снегонавявания.

Пътните настилки са заснежени и заледени в отделни участъци, същите се обработват и опесъчават, обобщиха от АПИ.

Пълни лъжи ! Дори в София пътищата стават все по непроходими, камо ли за някой други места. А машина за чистене не съм видял в кварталите нито един път ! Канех се вече да снимам как 5 коли пред нас зса закъсали във всички посоки ! Браво Фъндъкова, браво общинарчета, които вземате премии !!!
Колко хора трябва да загинат, за да изкарат тия машини и да почнат да си гледат работата а не турски сериали ? Дотук има поне 10 жертви мисля от затрупване и наводнения? Да може би в сравнение с Полша където са 40 им се струва , че са добре. mad.gif
персонална отговорност - няма
наказания - няма
глоби - ??? няма ?

Първата дума, която научиха навремето едни американци в България беше тая - "НИАМА" - където и да отидат и да седнат в кръчма или в магазин и все питат това има ли - няма. Е акъл няма със сигурност, както бяха казали на запад страдат от СПИН, на изток от СПАН (алкохолна недостатъчност) , а тук от СПУН - синдром на придобита умствена недостатъчност....

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 07 Фев 2012 14:45

Не си съвсем прав , знаеш ли колко километра улици има в София ?
По бледи спомени цифрата беше с три нули .
Ако общината трябва да плати почистването на всяка една улица в София данъците ти ще скочат към 50 пъти .
Отделно сняг се чисти с техника , ако фирмите които чистят трябва да закупят техника достатъчна да изчисти цяла София в рамиките на 1 ден , и да си стои тая цялата техника следващите 5 години да чака да дойде следващият сняг , данъците ти ще скочат 100 пъти

Съгласен ли си да платиш тази цена за да си спокоен че 5 дена на всеки 10 години ще си изкараш колата от паркинга ???

Ти и твоите съседи си купете по една лопата и ако не падне 1 метър сняг наведнъж никога няма да имате проблеми със снега :thumbsup:
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 07 Фев 2012 15:03

абсолютно не си прав и пиша защо ....
SFINKS написа:Не си съвсем прав , знаеш ли колко километра улици има в София ?
По бледи спомени цифрата беше с три нули .
достатъчно е да мине два пъти, три пъти една малка машна в квартала - колко според тебе стува един "снегоден" за такава??? 5 бона да е ??!?!? сумарно сигурно за сезона ще се поучат 50ина бона - раздели го на 100000 живущи ??? 50 стотинки ?
SFINKS написа: Ако общината трябва да плати почистването на всяка една улица в София данъците ти ще скочат към 50 пъти .
Отделно сняг се чисти с техника , ако фирмите които чистят трябва да закупят техника достатъчна да изчисти цяла София в рамиките на 1 ден , и да си стои тая цялата техника следващите 5 години да чака да дойде следващият сняг , данъците ти ще скочат 100 пъти

Съгласен ли си да платиш тази цена за да си спокоен че 5 дена на всеки 10 години ще си изкараш колата от паркинга ???
пак не си прав, не е нужно машините да бъдат целеви а мултифункционални, каквито са много от тях !!! обърни внимание какви камиони чистят ! а за данъците - ми ти си роден за политик бе човек - направо ще оправдаеш дигане на данъците с 20% по тия сметки :)
SFINKS написа: Ти и твоите съседи си купете по една лопата и ако не падне 1 метър сняг наведнъж никога няма да имате проблеми със снега :thumbsup:
имаме си лопати, но пробвай с лопата да изринеш целия квартал ? особено някои дето живеят нагоре към планината???? пробвай с лопата да махнеш от пътя закъсалите вече коли ?? пробвай да натрупаш някъде снега, който махаш от пътя ? хммм , хайде да не оправдаваме тоя и оня дето не си е свършил работата както винаги , а ти е взел парите и си свирка сега.

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 07 Фев 2012 15:17

Достатъчно пари има за всичко, само оправдания и празни приказки слушаме!Щото не се гледа да се свърши работата, а дали ще има далавера!И ако няма такава-сняг до гуша!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 07 Фев 2012 15:21

Toyko написа: Пълни лъжи ! Дори в София пътищата стават все по непроходими, камо ли за някой други места. А машина за чистене не съм видял в кварталите нито един път ! Канех се вече да снимам как 5 коли пред нас зса закъсали във всички посоки !
Е как по-непроходими? Тротоарите са си непроходими, ама улиците са си нормални.... Е поне стават за нормално движение. Все пак сняг в СОфия не е валяло май от вчера...

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 07 Фев 2012 15:22

Toyko ,
ако ставаше с 50 стотинки отдавна щяха да са ни вдигнали данъците с по 50 стотинки и да чистят всяка уличка и хората да пляскат на кмета , всички са доволни . Хората им са чисти улиците , фирмите по почистването са взели повече пари , кмета преизбран
само че не става , сметката е мнооооого по дебела от тия 50 стотинки .

Покажи ми мултифункционална машина за разпръскване на препарат или пясък , за какво друго става според теб ,освен за това което е направена ?
Това са скъпички машини които трябва да работят на такава цена на км че за 5-10 дена работа в годината(евентулано) да си струва да си ги купиш и поддържаш

Всичко е много просто , за да се изчисти навсякъде трябват пари , мнооого пари , а няма кой да ги даде

PS : В София има 3500 км улици
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 07 Фев 2012 16:31

Мерцедес Унимок е техниката за която питаш.Той е основата.Всичко друго е прикачен инвентар-от сенокосачка до снегорин... biggrin.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 07 Фев 2012 16:32

SFINKS написа:....

Покажи ми мултифункционална машина за разпръскване на препарат или пясък , за какво друго става според теб ,освен за това което е направена ? ....
Днес от офиса гледах с какво разливаха лугата по варненските улици:
съвсем обикновен съвременен самосвал...
Отпред - монтирано гребло с високо вдигнати фарове над него. Магнитна жълта мигаща светлина над кабината...
А в коша на самосвала бе поставена цистерна, и отзад - рейката с дупките, до която има маркуч за лугата....
Зарадва ме техническото решение....
На ден това чудо на техниката, което е приложимо при сняг до около 20см на ход, за масовите улички струва сигурно от порядъка на под 400лв... Като камиона се използва целогодишно (беше от ония, дето возят зърното и пръст от изкопите)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

friblle

Мнение от friblle » 07 Фев 2012 16:44

slowtraveler написа:

Покажи ми мултифункционална машина за разпръскване на препарат или пясък , за какво друго става според теб ,освен за това което е направена ? ....
Отпред - монтирано гребло с високо вдигнати фарове над него. Магнитна жълта мигаща светлина над кабината...
А в коша на самосвала бе поставена цистерна, и отзад - рейката с дупките, до която има маркуч за лугата....
На ден това чудо на техниката, което е приложимо при сняг до около 20см на ход, за масовите улички струва сигурно от порядъка на под 400лв... Като камиона се използва целогодишно (беше от ония, дето возят зърното и пръст от изкопите)...
Абсолютно е така, машините ни са смешни, колко ефективни не мога да кажа, но по това което виждам от 2 дни, положението е трагично и оплакванията далеч не са само от София.Аз лично съм от провинцията и сутринта до 6ч. нямаше минал снегорин, а да си изкараш колата беше непосилно за 2/3 от водачите, та рано рано пътувахме с таксита, които се движеха адски трудно, просто някакъв ужас !

П.С. Довечера очаквам по новите изказвания тип "Зимата ни изненада" както се случва всяка една година, та дори и сняг да няма :Д

Аватар
dnedkov
Обратна връзка:

Мнение от dnedkov » 07 Фев 2012 16:53

Тази година във Варна се представят изключително добре, сравнено с минали години. Въпреки, че машините са "самоделки", резултатът е добър.
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 07 Фев 2012 17:00

slowtraveler написа:

това е добър вариант laugh.gif
в София са си истински снегорини дето за нищо друго освен за сняг не стават
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 07 Фев 2012 17:35

но както и в София така и в Търново (показаха вчера даже на Господарите) те седят паркирани някъде или обикалят лекичко на празен ход може би. аз повтарям - по вътрешна улица не съм виждал досега машина ! който види да снима !

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 07 Фев 2012 17:39

Vesko написа:
Toyko написа: Пълни лъжи ! Дори в София пътищата стават все по непроходими, камо ли за някой други места. А машина за чистене не съм видял в кварталите нито един път ! Канех се вече да снимам как 5 коли пред нас зса закъсали във всички посоки !
Е как по-непроходими? Тротоарите са си непроходими, ама улиците са си нормални.... Е поне стават за нормално движение. Все пак сняг в СОфия не е валяло май от вчера...
е как да не е ?? то не е спирало ?> макар и лекичко , трябваше да снимам днеска клип около нас какво става и как затъват, бутаха пред мене поне 4-5 , най-големият проблем са тия бразди и рохкия сняг, колите направо лягат по корем и край :) а една със задно беше супер зор да я избутат

Публикувай отговор