Корола версо 2.0D4D въпрос
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
http://www.swdrheinol.com/produkte/auto ... oele-1.php
колега като гледам има точно 4 5W40 от тая марка,но като че ли всичките стават за твоята кола,като може би Synergie Synth · SAE 5W-40 не е най-оптимално.стига да са оригинални де,поне според инфото на производителя.
защо не отидеш на майстор да се ослуша,може да е от другаде това виене-динамо или водна помпа,или пък някоя ролка.
колега като гледам има точно 4 5W40 от тая марка,но като че ли всичките стават за твоята кола,като може би Synergie Synth · SAE 5W-40 не е най-оптимално.стига да са оригинални де,поне според инфото на производителя.
защо не отидеш на майстор да се ослуша,може да е от другаде това виене-динамо или водна помпа,или пък някоя ролка.
Не съм ходил още на майстор(то пък при нас са едни "майстори"),но смятам че виенето е от турбината,понеже на място колкото и да форсирам няма виене,само специфичното свирене,свистене...(немога да намеря точната дума...,абе като нормално турбо),но когато ускорявам в движение някъде от 1400-1500 оборота почва това виене(явно като се натовари),както казах все още се чува много тихо(само аз си го чувамjim_beam написа: защо не отидеш на майстор да се ослуша,може да е от другаде това виене-динамо или водна помпа,или пък някоя ролка.

TOYOTA RAV-4 ,2007г. D4D 2.2-136 кс.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Нищо лично, но виене нещо не мога да си представя, как ще се локализира във форума .... Малко абсурдно и напълно оптимистично ми звучи.... Да е специфичен шум - по-възможно, но виене има от какво ли не .... Може и лагер главина да ти вие при тези параметри, които си описал, но без да се чуе на място, няма как да се разкодира..... А това, че само ти си го чуваш - не е задължително... А от къде си, че няма майстори !?
От Кюстендил съм,не че няма майстори,но с Витарата се напатих от неграмотни "майстори" и затова реших първо да се консултирам с вас.Изчетох целия форум и видях много компетентни мнения,та затова питам първо тук!Утре ще сменя маслото пък каквато стане,ако не пак ще питам..
.

TOYOTA RAV-4 ,2007г. D4D 2.2-136 кс.