АНТИРАДАРИТЕ ...има ли полза,или е само плацебо ефект

p7777777
Автомобил: 4 тойоти. Авенсис 1 и 3,корола

АНТИРАДАРИТЕ ...има ли полза,или е само плацебо ефект

Мнение от p7777777 » 03 Фев 2012 02:35

Радарите ни засичат за 0,3 части от секундата
Докато ми писне антирадара, докато набия спирачката, и имам глобата/ laugh.gif
САМО си мисля ,че антирадара ме пази.
САМО си дадох 200 лв за кобрата.
САМО нарушавам ограничениата на скороста,като съм с антирадар, а глобата е сигурна.
САМО нямам глоби,когато карам другата кола без антирадар..>не нарушавам,шубето добре работи laugh.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Re: АНТИРАДАРИТЕ ...има ли полза,или е само плацебо ефект

Мнение от Kiki » 03 Фев 2012 07:50

p7777777 написа:Радарите ни засичат за 0,3 части от секундата
Докато ми писне антирадара, докато набия спирачката, и имам глобата/ laugh.gif
САМО си мисля ,че антирадара ме пази.
САМО си дадох 200 лв за кобрата.
САМО нарушавам ограничениата на скороста,като съм с антирадар, а глобата е сигурна.
САМО нямам глоби,когато карам другата кола без антирадар..>не нарушавам,шубето добре работи laugh.gif
Да, ама има един друг момент за който не си се сетил. wink.gif
Ако има пред теб коли, ще ги засече тях и ще предупреди теб.
Все пак има някяква полза от него. :thumbsup:
Моят ме е спасявал много пъти. biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 375 пъти

Мнение от slowtraveler » 03 Фев 2012 10:13

Ако радар-детектора го ползваш в режим 'напомняне', а не 'предпазване' - ползата е голяма....
Доста пъти ми е напомнял да погледна километража и съответно да понамаля, въпреки, че знам, че на мястото има или може да има полиция..
Ако разчиташ само на него да те предпази - изгорял си...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

xtreme

Мнение от xtreme » 03 Фев 2012 13:45

Това дето си описал не е антирадар, а радар детектор. Ако имаш антирадар си си седнал на ч*ена дет се вика. Само дето е незаконно и лошо ти се пише ако го намерят.С него такива проблеми няма да имаш той не писка въобще просто си седи и си играе с резултатите на дисплея на полицейския радар. Твоят "анти радар" може да ти помогне, ако не си първа кола, или ако радара отсреща е на постоянен режим, а не го пускат специално за тебе.

Аватар
Brigo

Мнение от Brigo » 03 Фев 2012 15:32

От радарните детектори полза има и то ОГРОМНА ! За 2 години вече ме е спасявал доста пъти и съм избил парите за него многократно, така че те съветвам изобщо да не се замисляш дали да вземеш или не. Ако пътуваш доста има и още един вариант - навигация с качени камери и места, където често се залагат патрулки (има доста карти по форумите). Аз лично имам Garmin от най-евтините и в комбинация с радара става супер :thumbsup:
Toyota Auris 1.4 D4D '08
Hyundai Terracan 2.9 CRDI '06

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 03 Фев 2012 18:17

Brigo написа:... Аз лично имам Garmin от най-евтините и в комбинация с радара става супер :thumbsup:
И аз съм така, но жена ми постоянно ми прави забележки, че не е възпитателно за децата, навигацията да не спира да ми казва, че се движа с превишена скорост. laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Джамбазов
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Джамбазов » 03 Фев 2012 20:03

Аз нямам нищо, спазвам си правилата почти навсякъде и имам само по някой фиш отвреме на време.
Човек се учи докато е жив.

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 03 Фев 2012 23:21

xtreme написа:Това дето си описал не е антирадар, а радар детектор. Ако имаш антирадар си си седнал на ч*ена дет се вика. Само дето е незаконно и лошо ти се пише ако го намерят.С него такива проблеми няма да имаш той не писка въобще просто си седи и си играе с резултатите на дисплея на полицейския радар. Твоят "анти радар" може да ти помогне, ако не си първа кола, или ако радара отсреща е на постоянен режим, а не го пускат специално за тебе.
Не ми пука, колко е законно ама никъде немога да намеря надежден антирадар sad.gif

Аватар
Instruktor59@yahoo.com

Мнение от Instruktor59@yahoo.com » 04 Фев 2012 02:40

Уред, който "забива" работата на полицейските РЛ измерватели е забранен в БГ и наказанията са солени.
Уред, който приема излъчванията от полицейските РЛ измерватели не е забранен у нас, за разлика от много други страни.

Въпросът е, че след сигнализирането на напр. Кобрата, имам няколко секунди през които мога да намаля примерно 30 км/ч и след това съм се доближил толкова, че ме измерват и записват... Т.е., ако на магистралата примерно карам със 170-180 и да ми свирне Кобрата, няма да спася глобата, само ще я намаля...
Второто опасно нещо е, че все по-голям брой измерващи скоростта уреди на КАТ не са радио-локационни и не излъчват такива мощни сигнали, които можем да приемем достатъчно далеч и да намалим... Сега имат лазерни, които не излъчват, а последното (прилагано в Австрия) действие с монтирани 2 камери на някакво разстояние наистина обезсмисла Кобрата. Двете камери снимат колата в някакъв интервал от време и смятат средната скорост за даден участък. Ако тя е по-голяма от предписаната, снимката отива за наказание. ohmy.gif
Каквото сам си направя, никой не може...

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 04 Фев 2012 02:46

Ей тука има писано, писано....

http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... етекторите.

cool.gif

Аватар
Win_XP
Обратна връзка:

Мнение от Win_XP » 04 Фев 2012 02:57

Анти-радар + чужди номера = безценно biggrin.gif

Аватар
joro_206

Мнение от joro_206 » 04 Фев 2012 07:19

имам радар детектор от доста отдавна.Спасявал ме е много пъти и си е избил цената отдавна.
Един верен другар при пътуване.
При пуснат радар на ченгетат, ги засича отдалече.
При еднократна "стрелба", ми помага да намаля скороста с около 30 км, колкото да намаля глобата ( или да я оттърва),
Заслужава си всяка стотинка.
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi 129к.с.
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC

Публикувай отговор