Toyota corolla vs Peugeot 307 vs Renault Megane II
- Instruktor59@yahoo.com
Не се колебай колега, според моите разбирания по съотношение цена/качества Няма кой да бие Корола. Това е моделът, от който са продадени най-много бройки от както има автомобилостроене...
Имал съм случаи в дебел сняг да ме питет - при вида на Королката в двора на дивечовъдна станция доста високо в планината: "Ааа, тая кола с к'во я докарахте тук?" На гордия отговор "С нищо, на собствен ход", последва вече открито подигравателното "Е, ще видим утре - като навали още сняг..." И, нищо, сложих си обикновени метални вериги и си слязох...
Като всяка кола и Королата си има недостатъци - примерно на мен не ми стига багажник, няма 4х4, няма повдигане на купето, няма още 50-60 конски сили.... мечти. НО, знам, че вероятността като тръгна от т. А да стигна в т. Б е най-голяма, особено спрямо споменатите от теб френски ... навеси ли бяха, що ли?
Вземай Корола от 2004 - 2009, след подробен оглед от експерт, и карай със здраве.
В този форум колегите са написали какво да се гледа, за да не попаднеш на менте.
Имал съм случаи в дебел сняг да ме питет - при вида на Королката в двора на дивечовъдна станция доста високо в планината: "Ааа, тая кола с к'во я докарахте тук?" На гордия отговор "С нищо, на собствен ход", последва вече открито подигравателното "Е, ще видим утре - като навали още сняг..." И, нищо, сложих си обикновени метални вериги и си слязох...
Като всяка кола и Королата си има недостатъци - примерно на мен не ми стига багажник, няма 4х4, няма повдигане на купето, няма още 50-60 конски сили.... мечти. НО, знам, че вероятността като тръгна от т. А да стигна в т. Б е най-голяма, особено спрямо споменатите от теб френски ... навеси ли бяха, що ли?

Вземай Корола от 2004 - 2009, след подробен оглед от експерт, и карай със здраве.
В този форум колегите са написали какво да се гледа, за да не попаднеш на менте.
Каквото сам си направя, никой не може...
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Навеси, да, ааахахаха biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif laugh.gif Колегата хвърли лафа на вечерта biggrin.gif biggrin.gif Навес - не бях чувал такава подигравка към кола. А кажи му нещо,ако можеш biggrin.gifInstruktor59@yahoo.com написа:, особено спрямо споменатите от теб френски ... навеси ли бяха, що ли?![]()
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
-
Навес си е направо скромна обида там откъдето съм я взел (audibg.com). знам и други laugh.gif
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
а на тази корола някаква идея колко ще струва горе-долу смяна на ремък и ролки? в интернет гледам се продват цели комплекти, но нали не съм в час нямам никаква представа за какво иде реч...
ето за това говоря:
http://www.ebay.de/itm/Kit-catena-distr ... 166wt_1163
ето за това говоря:
Тази Корола е с верига няма ангренажен ремък и се сменя някъде към 400кdev212 написа:а на тази корола някаква идея колко ще струва горе-долу смяна на ремък и ролки? в интернет гледам се продват цели комплекти, но нали не съм в час нямам никаква представа за какво иде реч...
ето за това говоря:
все пак като се купи кола ще трябва да ги сменям :? за това ли става дума като от линка или ?ss_mitko написа:Тази Корола е с верига няма ангренажен ремък и се сменя някъде към 400кdev212 написа:а на тази корола някаква идея колко ще струва горе-долу смяна на ремък и ролки? в интернет гледам се продват цели комплекти, но нали не съм в час нямам никаква представа за какво иде реч...
ето за това говоря:
а за citroen c4 някакви мнения :?
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Видяла от чичо си и тя "вдигнала крак"! laugh.gifUncle Dido написа:Една моя племенница си беше купила нов С4. Точно изплати лизинга, продаде го и си купи Корола Версо.
Ама жена - какво й разбира главата....
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Да, ама чичо не кара Корола! laugh.gifzi_zi_top написа:Видяла от чичо си и тя "вдигнала крак"! laugh.gifUncle Dido написа:Една моя племенница си беше купила нов С4. Точно изплати лизинга, продаде го и си купи Корола Версо.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- martod
И скоро няма и да кара laugh.gif ма кво да прави човека, като няма С4 за продаване .. biggrin.gifKiki написа:Да, ама чичо не кара Корола! laugh.gifzi_zi_top написа:Видяла от чичо си и тя "вдигнала крак"! laugh.gifUncle Dido написа:Една моя племенница си беше купила нов С4. Точно изплати лизинга, продаде го и си купи Корола Версо.
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Re: Toyota corolla vs Peugeot 307 vs Renault Megane II
Не можеш да сравняваш Корола с френските й "конкуренти". Пежо и Рено са на дъното на всички класации по надеждност. Повечето автомобили имат някакви детски болести, но те обикновено са една или две, докато при френските всичко, ама всичко е много зле. Жена ми има Корола, 2008г. с 90 к.с. дизелов мотор, който агрегат по надеждност изобщо не може да се сравнява с който и да е френски дизелов мотор - в пъти по-добър е. Сглобката на Корола е на по-високо ниво от Рено и Пежо. По отношение на електроника - коментара е излишен. Бих ти препоръчал дизел вместо бензин, ако ще минаваш над 15.000 километра годишно, доколкото разхода на гориво не е без значение. Ако караш грамотно и редовно обслужваш колата, няма да имаш проблеми с дизела. Повечето проблеми с дизелови коли / турбини, дюзи / са в следствие на лоша експлоатация и незнание как се кара автомобил с дизелов мотор. Така, че моя избор е за дизела и те съветвам и ти да го направиш. Недостатъците на Корола в моите очи - използване на евтини материали, предно предаване, не особено добро стоене на пътя и по-специално в завой, известно недозавиване - се компенсират от качествената сглобка на автомобила, чудесния и еластичен дизелов мотор, доброто обезшумяване на купето и най-вече надеждността. Е, кеф няма да ти донесе тая кола, но безпроблемно ще ти служи. Успех с покупката и бягай далеч от френските коли.dev212 написа:Здравейте,
Ще купувам кола в близко време и съм се спрял на 3те варианта по-горе. Тъйкато съм доста зелен в областта реших да пусна по 1 тема в 3те форума и да чуя какво мислят разбиращите. И 3те модела ще търся да са на бензин ( дизел не искам със сигурност). Като цени гледам, че са доста близки а и горе- долу в годината на производство са към 2002-2003, евентуално мегана може да се намери 2004 за нормални пари. Ще ви бъда блогодарен ако кажете какво мислитe.
Благодаря!
Здравей колега. Аз имам Corolla 1,3 86 к.с. седан модел 1999 г и трябва да ти кажа, че съм много доволен от колата. Взех я на 60 000 км. от приятел който много си я потдържаше, сменяше маслото на 10 000 км. (както и аз) и т.н. Сега в момента колата е 101 000 км и трябва да ти кажа, че съм сменил само две прдни биалетки или бианетки - не знам как се казва точно
). Колата е много здрава, има много добро съотношение управляемост/конфорт на возене за този клас и изобщо отговаря напълно на определението АВТОМОБИЛ. Преди харесвах немските автомобили но откакто си купих Тойотката трябва да ти кажа, че на друга кола/марка трудно бих преминал. Просто японеца си я е направил ПЕРФЕКТНО - качваш се и караш!!!
П.П. На 100 000 км отидох на диагностика на двигател за мое лично успокоение и човека ми показа на компа че по всички показатели колата е в нормалните граници. Точните му думи бяха: "Отличен 6 за колата."

П.П. На 100 000 км отидох на диагностика на двигател за мое лично успокоение и човека ми показа на компа че по всички показатели колата е в нормалните граници. Точните му думи бяха: "Отличен 6 за колата."