Проблеми с РАВ 4 2001г.

sisqou
Обратна връзка:

Проблеми с РАВ 4 2001г.

Мнение от sisqou » 30 Яну 2012 18:08

Здравейте!
Взех преди няколко години една РАВ 4 2.0 2001г. и не съм имал някакви сериозни проблеми, но четейки във форума почвам да разбирам, че явно има някакъв проблем с разхода на бензина. В зимни условия вдига разхода до 15-16л на сто, без да има промяна в начина на каране, като лятото не пада под 12л(говоря за градско-София) Въпросът ми според Вас нормално ли е да има такъв разход? И още нещо-скоро имах традиционния проблем със скоростната кутия и пратих компютъра във Варна, откъдето ми пратиха друг компютър, който работел. Компютъра наистина работи, но ми го сложи приятел, като абсолютно нищо не е настройвано след това. Днес като тръгнах да паля,(може би от студа, не знам) ми светна лампата Check Engine. Предполагам с махане на акомулатора за 5мин ще се изтрие грешката, а ако е нещо сериозно ще се появи пак.
Предварително Ви Благодаря за отговора.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 30 Яну 2012 18:23

2.0 автоматик-Сув не мисля,че можеш да се надяваш да ти харчи 8/100 градско. Разходът е нормален според мен. Какъв е традиционният проблем?
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

sisqou
Обратна връзка:

Мнение от sisqou » 30 Яну 2012 18:34

Аз и не съм очаквал друго, но попрочетох в една тема във форума, че би трябвало да харчи по-малко, та затова питам.
Въпросът ми е дали ще изчисти грешката с махането на акумулатора и за колко време точно да махна клемата и другия въпрос е след смяната на новия компютър не трябва ли да се настройва нещо по колата или не?

shoker

Мнение от shoker » 31 Яну 2012 11:08

Разхода ти е напълно нормален. Все пак си 4-степенен автомат с постоянно 4х4...

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 31 Яну 2012 18:34

май имаше някакво обучение след смяна на ECU,с тестера на тойота се прави ако не се лъжа.попитай в един оторизиран сервиз.тия с ремонтите не дадоха ли инфо? mellow.gif
и на мен ми се вижда висок разхода,ама в тия студове и дизела качва на 9-10,особено на къси разстояния. happy.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

sisqou
Обратна връзка:

Мнение от sisqou » 31 Яну 2012 22:19

jim_beam написа:май имаше някакво обучение след смяна на ECU,с тестера на тойота се прави ако не се лъжа.попитай в един оторизиран сервиз.тия с ремонтите не дадоха ли инфо? mellow.gif
и на мен ми се вижда висок разхода,ама в тия студове и дизела качва на 9-10,особено на къси разстояния. happy.gif
Тия с ремонтите казаха, че няма нужда от нищо. Само се сваля и после се слага новия, но не мисля че са много компетентни. А иначе за разхода-да, много си е.

Публикувай отговор