Замръзване на стъклата отвътре дори :) вентилация ?
Толкова ли бързо свършва въздуха, че чак да се наруши функцията на мозъка? Тези коли да не са херметически затворени? Все от някъде влиза "свеж" въздух. Освен това в града повече от половин час кой стои в колата без да спре някъде, да свали/качи пътник или направо да слезе. Всеки си преценя за себе си все пак - на мен ми е по-важно да не се давя от градските изпарения отколкото евентуално да ми стане нещо на мозъка. Без това никой не е установил дали наистина функционира правилно 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
яко сте писали , но истината е че дизелът е много бавен. казаха ми също да не пускам веднага климатика преди да загрее малко колата и било по -бързо. хммм *ати сибирската държава сме станали тая зима, извадих си един пуловер от гардероба дето не го бях обличал 5 години. но все ми е на акъла , че на по високото оборудване има някъв реотан на предното стъкло. но дали може и той да размрази за 3 мин ? днес на петата още едвам карах. най-неудобното е че трябва да чакам докато размрази всичко преди да подкарам, за да виждам нещо. и само предното стъкло замръзва, а страничните и задното не. да не би пък да е по-мръсно с тия мивки....
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Toyko, промени посоката на паркиране... Тогава вместо предното стъкло може да почне да ти заледява задното - с електрическия реотан....
Опела Зафира има реотани за бързо затопляне на въздуха към предното стъкло, но не съм чувал за такова при тойота...
Опела Зафира има реотани за бързо затопляне на въздуха към предното стъкло, но не съм чувал за такова при тойота...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Не си мисля, че дишам планински въздух. Просто дишам по-чист въздух от този, който ми влиза в купето докато дремя на свтофари и по задръствания. Защото има разлика във въздуха, който е влязъл в купето ми в моя квартал и този, който е в центъра в гнежта с хиляди коли и задръстванията. Особено като пред мен на светофара има 20 годишна димяща печка всичкия бълвоч влиза в купето. Дали този "свеж" вуздух е по-чист от този в купето?slowtraveler написа:Защо си мислиш, че като си включил рециркулацията дишаш планински въздух?
Мръсотията си е все тая, само дето СО2 се увеличава в купето ..
ще пробвам това гениално хрумване !slowtraveler написа:Toyko, промени посоката на паркиране... Тогава вместо предното стъкло може да почне да ти заледява задното - с електрическия реотан.....
нещо като мъха в гората ли намекваш да е ? сочи към север

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
По-горе ти написах, че има химически средства - готови шпрейове за размразяване, а също може да налееш концентрат на течност за чистачки в пулверизатор за миене на прозорци. Напръскваш и след това с микрофибърна кърпа или гюдерия бършеш.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
промени посоката на паркиранеslowtraveler написа:Toyko, промени посоката на паркиране... Тогава вместо предното стъкло може да почне да ти заледява задното - с електрическия реотан....

виж за отвътре не действа ,тая сутрин на - 18 и моето предно стъкло имаше малко лед отвътре , досега не се беше случвало biggrin.gif
Явно проблема е в екстремният студ

ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
Toyko-очаквам следващата ти тема с нетърпение!
А именно: "Помощ при замръзнали врати и дръжки-така ли е при новите Тойоти и дали се оправя гаранционно?" laugh.gif laugh.gif laugh.gif
А именно: "Помощ при замръзнали врати и дръжки-така ли е при новите Тойоти и дали се оправя гаранционно?" laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Toyota Avensis wagon 2002, 2.0 D-4D 110 hp-продадена
Toyota Avensis wagon 2009, 2.2 D-4D 150 hp-продадена
Toyota Yaris 2007, 1.4 D-4D 90 hp
Ford Mondeo 2017,2.0 150 hp
Hyundai I 30,2016,1.6 125 hp AT-служебна/държавна
Toyota Avensis wagon 2009, 2.2 D-4D 150 hp-продадена
Toyota Yaris 2007, 1.4 D-4D 90 hp
Ford Mondeo 2017,2.0 150 hp
Hyundai I 30,2016,1.6 125 hp AT-служебна/държавна