Какъв (е)Бензин зареждате?
Колеги, някой пробва ли вече новият бензин от ЕКО - http://www.ekobulgaria.com/NewsDetails. ... n=1&id=369
95EKONOMY му казват и уж можел да даде до 2% икономия в разхода, като цената е същата като на обикновения 95. Аз мисля да го пробвам, въпреки че ми се очертават промени в обичайните пътувания и май няма да има как да разбера ако се появи ралика в разхода..
95EKONOMY му казват и уж можел да даде до 2% икономия в разхода, като цената е същата като на обикновения 95. Аз мисля да го пробвам, въпреки че ми се очертават промени в обичайните пътувания и май няма да има как да разбера ако се появи ралика в разхода..
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Според мен си е чист търговски трик....
При разход 7.0 дали ще разбереш, че разхода ти е паднал на 6.9 заради бензина???
Съмнява ме - досега много рядко съм успявал да направя един и същ разход (в рамките на 0.5л/100км) при последователни зареждания...
Затова и не смятам да си променям навиците заради някаква реклама..
При разход 7.0 дали ще разбереш, че разхода ти е паднал на 6.9 заради бензина???
Съмнява ме - досега много рядко съм успявал да направя един и същ разход (в рамките на 0.5л/100км) при последователни зареждания...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
ами аз от него заредих днес. напоследък БК показваше разход 13 и нещо. днес след ЕКО-то тръгна да пада и в момента е 12. ама може и да е съвпадение biggrin.gifIch0 написа:Колеги, някой пробва ли вече новият бензин от ЕКО - http://www.ekobulgaria.com/NewsDetails. ... n=1&id=369
АПцолютно !slowtraveler написа:Според мен си е чист търговски трик....
Аз да не се хваля,ама тия дни карма по бавничко и после маалко бързичко,едвам до 6.5 го докарвам,и отстъпката на Лука ми стига

-
- Местоположение: VARNA 1999-toyota corolla AE 111 2007-honda accord sport
- Обратна връзка:
..
За зареждането на бензини с различно октаново число заради опита - лично съм го правил този опит и затова съм останал на 95...
И затова предлагам ако имаш възможност да пробваш, за да натрупаме повече статистическа информация: да си изясним доколкото можем проблема и доколкото можем да изключим субективния фактор...[/quote]
При мен пък е обратно-установих че с 98 на ромпетрол и 100 на еко хондата се държи значително по добре особено на дълъг път-доста по бързо ускорява а и разхода пада с около литър ,затова я глезя като пътувам извън града,предполагам че има в компютъра вграден нещо като октан коректор,обикновено зареждам от ромпетрол на околовръстното във варна,тази в петлешев,но напоследък забелязах че си влошиха и там качеството на 95 и преминах на еко заради промоциите пък и този новия 95 економи не е толкова лош сякаш
За зареждането на бензини с различно октаново число заради опита - лично съм го правил този опит и затова съм останал на 95...
И затова предлагам ако имаш възможност да пробваш, за да натрупаме повече статистическа информация: да си изясним доколкото можем проблема и доколкото можем да изключим субективния фактор...[/quote]
При мен пък е обратно-установих че с 98 на ромпетрол и 100 на еко хондата се държи значително по добре особено на дълъг път-доста по бързо ускорява а и разхода пада с около литър ,затова я глезя като пътувам извън града,предполагам че има в компютъра вграден нещо като октан коректор,обикновено зареждам от ромпетрол на околовръстното във варна,тази в петлешев,но напоследък забелязах че си влошиха и там качеството на 95 и преминах на еко заради промоциите пък и този новия 95 економи не е толкова лош сякаш

основно разхода зависи от зад кормилното устройстжо и тежината на крака.
А тези промоции и нови бензини по различните бензиностанции , според мен са само рекламен трик.
Бензина е един и същ.
Екто,метко,економи , тинти-минти .Пълни глупости.
А тези промоции и нови бензини по различните бензиностанции , според мен са само рекламен трик.
Бензина е един и същ.
Екто,метко,економи , тинти-минти .Пълни глупости.
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi 129к.с.
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC