Toyota Carina E
-
Toyota Carina E
Здравейте имам Toyota Carina E 1.6 GLi 1996г. (нищо особено но пък си я обичам ;d) искам да попитам някой който има същата дали е имал проблем със бръмченето (не знам как точно да го обясня) преди звукът който издаваше се променяше при 2500/3000 оборота а сега още при самото палене бръмчи така сякаш имам 12 цилиндъра (но в гадния смисъл) някакви пишман майстори я гледаха но нищо не можаха да ми кажат затова питам тук дали някой може да ми каже от къде може да е този звук на дрънкащи кутии примесен с рев на юндолска мечка laugh.gif идеята ми е ако мога сам да го поправя да не се занимавам с "майстори" благодаря предварително
-
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Файтър,не можеш, но знам един дето може.Ето погледни тук-http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=16421 Шума идва от гъвкавата връзка точно под изпускателния колектор, доколкото може да се разчита на форумна диагностика,де.
мда...при мен тая "мека" връзка, хич не е мека ами си е нещо като шарнир между двете кривки...и едната заварка се беше спукала, вследстие на което имаше резонанс някъде над 2200 оборота, почваше да се проявява "юндолската" мечка...намерих си проблема сам, след няколко сервизни мнения...кое от кое по кухи...взех че заудрях с юмрук по тръбата към катализатора, преди фланеца ... не много силно - да не таковам питата.. и почна да звъни
забих една отвертка между двете "полукълба" на "меката" връзка и звъненето почти иСчезна...рекох си "ТЕ го"...смених връзката с втора употреба такава, а старта отлежава и чака момента някой да вземе да я завари