Проблем с пръскалките на Toyota Avensis wagon TD90 Hp 1998
Проблем с пръскалките на Toyota Avensis wagon TD90 Hp 1998
ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ! ОТ СКОРО ИМАМ "Avensis wagon TD90 Hp 1998", НО НЯМАМ НИКАКВА ДОКУМЕНТАЦИЯ ЗА НЕЯ. ОТ ИЗВЕСНО ВРЕМЕ МИ СЕ ПОЯВИ ПРОПРОБЛЕМ С ПРЪСКАЛКИТЕ /МОТОРЧЕТО ИЗОБЩО НЕ СЕ ВКЛЮЧВА/, А АЗ НЕ ЗНАЯ ОТ КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА. НЯКОЙ ПРЕДПАЗИТЕЛ РАЗХЛАБЕНА БУКСА, ИЛИ НЕЩО ПО-СЕРИОЗНО. ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
Свали си един менюъл от тук - има го и виж кой е бушона за пръскалките. Ако той е ОК. лошо. Пръскалките на тази кола са две - по една за отпред и отзад и се намират на съда за водата. За да видиш дали има ток до тях, трябва да свалиш кората на десния подкалник (лесно се сваля). Ако има ток - значи са изгорели. В ТМА едната струва около 230 лв. Аз си взех една пръскалка от някакъв форд - втора употреба 10 лв. С малко преработка на буксата работи идеално.
БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО! ЧЕТЕЙКИ СЪВЕТИ ТЕ ТИ АЗ ВЕЧЕ БЯХ ОТСТРАНИЛ ПРОБЛЕМА /МОТОРЧЕТО СИ БЕШЕ "ОТИШЛО"/, НО ЗА МЕН ЖЕЛАНИЕТО ЗА ПОМОЩ Е НЕЩО МНОГО, МНОГО ВАЖНО, ТАКА ЧЕ, ОЩЕ ВЕДНЪЖ БЛАГОДАРЯ!lubosh написа:Свали си един менюъл от тук - има го и виж кой е бушона за пръскалките. Ако той е ОК. лошо. Пръскалките на тази кола са две - по една за отпред и отзад и се намират на съда за водата. За да видиш дали има ток до тях, трябва да свалиш кората на десния подкалник (лесно се сваля). Ако има ток - значи са изгорели. В ТМА едната струва около 230 лв. Аз си взех една пръскалка от някакъв форд - втора употреба 10 лв. С малко преработка на буксата работи идеално.
"Avensis wagon TD90 Hp 1998" ЯВНО НЕ Е ТАКА РАЗПРОСТРАНЕНА В БЪЛГАРИЯ И ТРУДНО СЕ НАМИРА, ПЪЛНА ДОКУМЕНТАЦИЯ ЗА НЕЯ.
ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ С ИНФОРМАЦИЯ, ТАКА, ЧЕ. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
Дясната ми пръскалка не работи отг няколко месеца както трябва. Преди пръскаше едва едва сега вече не иска въобще
Лявата си работи нормално. Уж маркуча не е притиснат никъде , рових с игличка и мисля ,че не е и запушена и не мога да разбера какъв е проблема. Двете пръскалки с една помпичка ли са?

TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
- iceman1234
С една помпа са. Ровни по-сериозно с карфица. И като спре да влиза, натисни, защото явно имаш тапа от боклуци. И аз имах такава на королата и си я отпуших с карфица. Другото е да караш само с течност в казанчето, от водата главно стават запушванията, нещо като котлен камък се натрупва. А течноста иде някак си по-мазна и няма наслагвания или поне са много по-малко.
D4D & シビック 

- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Само внимавай да не разшириш много отвора на дюзата, защото ще "пикае" пред стъклото.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!