Timing belt
Timing belt
Здравейте.
Как да разбера дали timing belt-а ми е за смяна? Нямам идея кога последно е бил сменян.
Колата ми е на около 89,000 мили, 6 годишна.
Сори ако въпроса е тъп. First time buyer...
Как да разбера дали timing belt-а ми е за смяна? Нямам идея кога последно е бил сменян.
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Timing belt
Ako e s belt se smenq na 60K miles.
Nqma kak da razbere6 dali e za smqna dokato ne se skusa, no tova ne e preporu4itelno. To4no za tova se smenq za da ne se stigne do kusane.
Nqma kak da razbere6 dali e za smqna dokato ne se skusa, no tova ne e preporu4itelno. To4no za tova se smenq za da ne se stigne do kusane.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Ако си с ангренажен ремък, за което не съм сигурен, просто го смени по-скоро, за да си нямаш проблеми. Това е принцип при покупка на непозната кола.hyankov написа:Здравейте.
Съжалявам за

az kola v BG nikoga ne sam raral, a i nishto ne sam znael za koli izobshto. ima mnogo imena na chasti det izobshto ne gi znam kak se kazvat na BG, a tezi koito gi znam sa nai veche ot izpolzvaneto im tuk vav foruma. ne bih se uchudil ako i hyankov e na sashtoto deredje, imaiki v predvid che tova mu e parvata kola.jury написа:
Съжалявам за, ама що не пишете на български. Не, че не знаем що е timing belt и First time buyer, ама като сме в Щатите вече не сме ли българи
po vaprosa dali sme Balgari, po dobre ne zahvashtai temata, opredeleno ne sam patriot i mi e prez onaia rabota...
->
Ами, извинявам се искренно...
Но в БГ никога не съм имал кола. Притежавам такава от 5 дена и по стечения на обстоятелствата съм в САЩ. Не се опитвам по никакъв начин да парадирам с това, просто наистина не знам на български как се превежда timing belt. Друг пример - не знам как се превежда 'shock' на български, като технически термин от колите. Както и да е, извинявам се ако съм засегнал някого.
А по въпроса - значи трябва да намеря какво е - ремък ли, верига ли, какво е... и да го сменя без да чакам да ми гръмне двигателя? До колкото знам смяната му тука струва 700$
Аз току що дадох 900$ и вече съм на заем
Абе като взема пари май ще го сменям...
Но в БГ никога не съм имал кола. Притежавам такава от 5 дена и по стечения на обстоятелствата съм в САЩ. Не се опитвам по никакъв начин да парадирам с това, просто наистина не знам на български как се превежда timing belt. Друг пример - не знам как се превежда 'shock' на български, като технически термин от колите. Както и да е, извинявам се ако съм засегнал някого.
А по въпроса - значи трябва да намеря какво е - ремък ли, верига ли, какво е... и да го сменя без да чакам да ми гръмне двигателя? До колкото знам смяната му тука струва 700$

Абе като взема пари май ще го сменям...
Сега прочетох че наистина нямам timing belt.
"For the 2000 model year, Toyota made two improvements to the Corolla that brought it over the top in my book. The first change was to take the high maintenance timing belt and throw it out in favor of a timing chain with chromed roller pins that does the same job but requires no maintenance."
http://www.familycar.com/RoadTests/Toyo ... orolla.htm
Пише че не се поддържало (maintain)...
Какво означава това? Че не е нужно да го сменям никога?
"For the 2000 model year, Toyota made two improvements to the Corolla that brought it over the top in my book. The first change was to take the high maintenance timing belt and throw it out in favor of a timing chain with chromed roller pins that does the same job but requires no maintenance."
http://www.familycar.com/RoadTests/Toyo ... orolla.htm
Пише че не се поддържало (maintain)...
Какво означава това? Че не е нужно да го сменям никога?
- Xeku
Ако си с верига и тя все още не издава кофти звуци, смяната й не е спешна. Обикновено ангрнажният ремък (timing belt) на новозакупена кола е сменя без да се мисли, за да се засече пробега и да се карa спокойно, останалите при очевидно износване, или дори скъсване. Не знам къде ги намираш тези сервизи, ама $700 за смяна на верига, или ремък си е доста, ама АLTEZZA-та ще каже най-добре!
П.П. Shock (absorber) на български е амортисьор, затова ни е доста странно как се е извадил и задрал в гумата, да не ни разказваш за някоя друга част от окачването?
П.П. Shock (absorber) на български е амортисьор, затова ни е доста странно как се е извадил и задрал в гумата, да не ни разказваш за някоя друга част от окачването?
За shock-а виж тук: http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=21508#21508
Може и да бъркам термините. Но не знам точно на това нещо как му се вика biggrin.gif
Може и да бъркам термините. Но не знам точно на това нещо как му се вика biggrin.gif
- Xeku
Да видях го, става дума за чинийката на пружината, която е част (поначало неделима) от макферсона, самият амортисьор (пълнител) е пъхнат в тръбата и е стегнат отгоре с голяма гайка, от която се подава само стъблото на амортисьора. Освен от корозия, не знам от какво тази чинийка може да се счупи, или изкриви, поначало е доста здрава, нали се явява контра на пружината, странна работа! 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ба мааму - и аз сефте чувам там да се счупи....
Сигурен ли си, че това легло на пружината е било изкривено???.
То си е малко асиметрично за да легне в него последната витка на пружината....
Дори и да си попаднал в голяма дупка основното натоварване (удара) понася амортисьора и неговите тампони.
Вярно, че пружината ще се посвие, но няма да понесе самия удар....
Освен макферсона да е бил ударен преди това (в инцидент) и да е скъсал някоя заварка....
Сигурен ли си, че това легло на пружината е било изкривено???.
То си е малко асиметрично за да легне в него последната витка на пружината....
Дори и да си попаднал в голяма дупка основното натоварване (удара) понася амортисьора и неговите тампони.
Вярно, че пружината ще се посвие, но няма да понесе самия удар....
Освен макферсона да е бил ударен преди това (в инцидент) и да е скъсал някоя заварка....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Не знам... нямам идея как е станало. Аз все още почти нищо не разбирам. Това което ми каза майстора - голяма дупка си ударил.
Факта е че тази 'чинийка' беше под ъгъл 45 градуса и беше влязла 0.5 см в гумата. Добре че не се пръсна въпросната гума докато карах...
Факта е че тази 'чинийка' беше под ъгъл 45 градуса и беше влязла 0.5 см в гумата. Добре че не се пръсна въпросната гума докато карах...