Зимна приказка без край-в главните роли:почистване, полиция

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 25 Яну 2012 00:00

gh0s7r1d3r написа:Колега, не ме разбирай погрешно, аз също нямам грам проблеми, даже с А Ве Де-то ми се иска грам да не чистят. И е истина, че се кара по големите булеварди без грижи, освен в първите 6-7 часа от натрупването. Обаче, ела ми на гости, да видиш как до май месец улицата е цялата в лед... Булевардите са ОК, малко в страни става страшно.
Еле пък тротоарите. Данчето Фундукова не ви ли е изринала тротоара!? :help:
Истината е, че обществените площи, които са в прерогативите на общината са почистени - булеварди, големи улици, трасетата на градския транспорт и парковете. За съжаление зоните, които са обект на почистване от самите граждани 99,99% не са пипнати! Нали ако имаш прах под дивана не ти е виновна ГЕРБ, а жена ти! wink.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 25 Яну 2012 00:16

zi_zi_top написа:
gh0s7r1d3r написа:Колега, не ме разбирай погрешно, аз също нямам грам проблеми, даже с А Ве Де-то ми се иска грам да не чистят. И е истина, че се кара по големите булеварди без грижи, освен в първите 6-7 часа от натрупването. Обаче, ела ми на гости, да видиш как до май месец улицата е цялата в лед... Булевардите са ОК, малко в страни става страшно.
Истината е, че обществените площи, които са в прерогативите на общината са почистени - булеварди, големи улици, трасетата на градския транспорт и парковете. За съжаление зоните, които са обект на почистване от самите граждани 99,99% не са пипнати! Нали ако имаш прах под дивана не ти е виновна ГЕРБ, а жена ти! wink.gif
Казваш ми, че трябва аз да изчистя улицата пред нас ли? А сеседа 20-те метра пред тях и тн? А дали не искаш да свикам събрание на квартала, да си закупим един снегорин на старо и на ротационен принцип да го караме насам натам, за да изчистим улиците? Факт е, че и тия като ония си питат оная работа как се движат хората по улици и тротоари...
П. С. Днес ми се случи от доста време насам да се разхождам из центъра пеша. Дори иднес, когато сняг почти няма останал, придвижването по тротоарите (предимно около сгрради на държавни институции беше кишаво, ледено и снежно).
П. П. С.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 25 Яну 2012 00:25

gh0s7r1d3r написа:...
Казваш ми, че трябва аз да изчистя улицата пред нас ли? А сеседа 20-те метра пред тях и тн? А дали не искаш да свикам събрание на квартала, да си закупим един снегорин на старо и на ротационен принцип да го караме насам натам, за да изчистим улиците? Факт е, че и тия като ония си питат оная работа как се движат хората по улици и тротоари...
Братята от Щатите да са така любезни да ти обяснят как се прави там! Всеки си плаща абонамент към фирми с малки снегорини, които им чистят тротоарите и локалните алеи и улички. Ако не си плащаш на фирма, лично ти трябва да си изринеш, иначе ГЛОБА!!! cool.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 25 Яну 2012 04:52

zi_zi_top написа:
Братята от Щатите да са така любезни да ти обяснят как се прави там! Всеки си плаща абонамент към фирми с малки снегорини, които им чистят тротоарите и локалните алеи и улички. Ако не си плащаш на фирма, лично ти трябва да си изринеш, иначе ГЛОБА!!! cool.gif
zi_zi този път е прав, въпреки че това важи само за тротоарите пред заведения и паркингите на частни кооперации.
Ако живееш в къща трябва сам да си изчистиш тротоара, но не и улицата и в БГ мисля, че е така.
Но тъй като повечето хора тук живеят под наем, риненето на тротоарите и паркингите им влиза в наема и го прави частна фирма, на която собственика на сградата е платил.

Но вие все пак кажете на Боко да ви купи по едно такова и да за*б* риненто на сняг зимата biggrin.gif

[/img]
Прикачени файлове
Defender_Blaser_small.jpg
Defender_Blaser_small.jpg (472.27 KiB) Преглеждано 2025 пъти
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от andrian999999 » 25 Яну 2012 09:15

Japanese_fever написа:
zi_zi_top написа:

zi_zi този път е прав,

абе зи-зи не е много прав за снегопочистването в САЩ, примерно Маями!
но, да оставим майтапите. Едно време когато бях малък(горе долу когато Катерицата не е била планирана за дрифтер laugh.gif ) към 80-те години
имаше списък със семействата от входа с дати на които са наред те да чистят снега и всяко семеиство поне веднъж зимата му се е падало да чисти снега, но сега като гледам от това глобално затопляне максимум 5 пъти в годината да има нужда да се чисти, да не говорим ,че като деца смеси првили крепости от сняг зад блока, а са това е невъзможно. аз лично сняг в София 50см не съм виждал отдавна
професионален мапер

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 25 Яну 2012 09:36

Чистенето по график на снега от тротоара пред входа все още си е в сила , поне за нашият блок :thumbsup:
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 25 Яну 2012 09:39

zi_zi_top написа:
gh0s7r1d3r написа:...
И тук е така - длъжен си да си изчистиш тротоара пред къщата/блока. Съвестните го правим. Другите - не. Гледаме - няма последствия, че съседа не се е морил да рие - на следващия снеговалеж не рием и ние.
Както и да е, пак питам кога и кой ще изчисти моята и съседните улици?!? Те не са ли общински? 500 лв данък мпс и 30 см сняг на улицата.
Обществените тротоари, които са пред държавни учреждения са НЕПОЧИСТЕНИ!

П. С. Как пътувахте днес? Код жълто? Кви са тия кодове - модове? 5 см сняг и код жълто - МНОГО СТРАШНО И ОПАСНО - ЗИМНО ВРЕМЕ ВАЛИ СНЯГ! НЕВИЖДАНО. zi_zi, свали розовите очила и виж грозния хал в тая т.нар. държава, който става по-зле всеки изминал ден..
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 25 Яну 2012 15:29

Vesko написа:
Toyko написа:
gh0s7r1d3r написа:

Аз карах по околовръстното на 15 см сняг, пък незнам ти къде ги видя тия чистещите отпреди да натрупа. Мазало си беше както винаги.
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

може да е гербаджия :) хихихих
DДали чистят или не и колко добре е субективно мнение. Но съм съгласен че в София отдавна не съм имал проблем с придвижването, различен от неподготвени за зимата водачи :thumbsup:
подготвен, неподготвен, ама не чистят като хората и това е :-) особено преките никой не ги чисти , а в др страни има разни малки машинки

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 25 Яну 2012 15:32

gh0s7r1d3r написа:
zi_zi_top написа:
П. С. Днес ми се случи от доста време насам да се разхождам из центъра пеша. Дори иднес, когато сняг почти няма останал, придвижването по тротоарите (предимно около сгрради на държавни институции беше кишаво, ледено и снежно).
П. П. С.
напълно вчрно и за това ли не отговаря Фъндъкова ???? :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 25 Яну 2012 15:34

andrian999999 написа:
Japanese_fever написа:
zi_zi_top написа:

zi_zi този път е прав,

но, да оставим майтапите. Едно време когато бях малък(горе долу когато Катерицата не е била планирана за дрифтер laugh.gif ) към 80-те години
имаше списък със семействата от входа с дати на които са наред те да чистят снега и всяко семеиство поне веднъж зимата му се е падало да чисти снега, но сега като гледам от това глобално затопляне максимум 5 пъти в годината да има нужда да се чисти, да не говорим ,че като деца смеси првили крепости от сняг зад блока, а са това е невъзможно. аз лично сняг в София 50см не съм виждал отдавна
и сега имаме списък но само за тротоара, айде моля моля за улиците поне трябва общината да си отговаря или не съм прав ????

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 25 Яну 2012 16:45

Toyko написа:
andrian999999 написа:
Japanese_fever написа:
и сега имаме списък но само за тротоара, айде моля моля за улиците поне трябва общината да си отговаря или не съм прав ????
Днес сутринта съседа по дежурство дори беше изчистил пред входа :thumbsup:

Не защитавам общината, ама в кварталните улички където на моменти се чудя как още не съм си одраскал колата от паркирали автомобили, как ще влезе камиона с греблото да изчисти....

А и то е малко параграф 22... ние чистим тротоарите и хвърляме снега на улицата, после минават с греблата и снега обратно на тротоарите biggrin.gif

muf

Мнение от muf » 25 Яну 2012 17:41

Идват сутринта , слагат флагчета и табела че в 14.00 улицата ще се чисти и който не си махне дръгела, да си го търси при паяка.
В 14.00 минава паяка, маха дебилите.
В 14.30 започва почистване и ... воала - пряката е почистена.
Кое не достига за да стане - желание на Общината да налага правила и желание на електората да спазва правила
cool.gif

п.с. Утре ще стане интересно............
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 25 Яну 2012 17:58

gh0s7r1d3r написа:... zi_zi, свали розовите очила и виж грозния хал в тая т.нар. държава, който става по-зле всеки изминал ден..
Аз розовите очила съм си ги свалил преди много години. После 10 години бях с черни, а като походих по Света и у нас си махнах всички очила и гледам реално! :thumbsup:
В БГ основния проблем е, че Държавата не си върши работата! Какво имам предвид?
Държавата трябва да принуждава гражданите да спазват Законите и да ги санкционира, когато не го правят, Държавата трябва да си събира данъците и да наказва СТРОГО всеки, който укрива доходи и не плаща данъци, Държавата трябва като грижлив стопанин да разпределя парите от хазната за всички пера на държавни разходи, Държавата трябва да се грижи за обществения ред и спокойствието на гражданите си и т.н.
В БГ болшинството от населението смята за бащин дълг и въпрос на чест да се надлъгва с Държавата и да не плаща данъци, да нарушава Законите и да продава Андрешковски номера. laugh.gif

Джон Кенеди е казал една велика мисъл "Преди да питаш какво е направила Държавата за теб, попитай се ТИ‌ какво си направил за държавата?"! :thumbsup:

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 25 Яну 2012 18:18

ЗиЗи, до колкото знам първенци в европа по криене на данъци не сме ние, а германците biggrin.gif И надали има държава в която не се крият данъци smile.gif

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 25 Яну 2012 18:55

SFINKS написа:Чистенето по график на снега от тротоара пред входа все още си е в сила , поне за нашият блок :thumbsup:
В нашият блок аз съм домуоправител и съм сложил график за почистване на снега.Аз чистя сутрин преди работа и вечер като се прибера пак аз чистя. biggrin.gif Лопатата за сняг седи във входа ама никой не иска да чисти.Докато не започнат да се налагат глоби от общината и не им бръкнеш в джоба хората не ги интересува.

Публикувай отговор