Зимна приказка без край-в главните роли:почистване, полиция

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 23 Яну 2012 19:07

Japanese_fever написа:Ами обикновено, ако започнеш да чистиш и да хвъляш сол преди да чакаш да е натрупало не е трудно да се определи къде е пътя.

За съжаление в БГ не се чисти, докато вали, а след като вече е натрупало и всичко е затрупано.
То за това акъл много се не иска!
Отдавна не си бил в България през зимата. Вече чистят още преди снега да е натрупал, особено в София и по-големите градове. В събота при много интензивен снеговалеж от нощта като тръгнах за работа в 7,30 ч се караше нормално и снегорините кръстосваха яко. Започват да изглеждат по-добре нещата. Тази зима има много сняг и въпреки това улиците са на чист асфалт. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 23 Яну 2012 19:12

И в Русе в събота всичко бе изчистено до асфалт.Всичко,до което се докосваше премиера и неговата делегация.Другото беше майко мила..... . Пак добре,щото иначе всичко щеше да бъде майко мила.Там в София сте по-близо до Господа от нас в Прованса.Малко на Беленския баир не му се получило от някакви тираджии,ама сега ще поръчват нови чипове..... biggrin.gif

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 23 Яну 2012 19:19

didak написа:Готино :thumbsup:
Интересно снегорина как определя къде е пътя unsure.gif
австрийците например забиват едни 3м. колове отстрани покрай пътищата през около 40-50м,боядисани са оранжево-черно,това някъде ноември.после работата на снегорините е лесна.след края на зимата минават и си ги събират.
ама тук никой не краде...иначе би било добра идея за приложение и у нас! laugh.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 23 Яну 2012 19:35

zi_zi_top написа:Започват да изглеждат по-добре нещата. Тази зима има много сняг и въпреки това улиците са на чист асфалт. :thumbsup:
Аз като хвърля малко сол пред вратата също става чисто до асфалт.
Не забравяй, че риненето на сняг по улиците включва сол и пясък, а не само ринене кат' алтав.
Айде дано другата зима януари да не ви изненада пак, 'щото тука от не знам колко години все ви изненадва.
Ноември да ви изненада разбирам, ама януари...
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

muf

Мнение от muf » 23 Яну 2012 19:50

Досега нищо не беше.
Ще видим в четвъртък какво ще стане, иде голям сняг
Аз прибирам тия дни Королата за месец в гаража biggrin.gif
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 23 Яну 2012 20:44

muf написа:...
Аз прибирам тия дни Королата за месец в гаража biggrin.gif
Резервна кола ли имаш или ще перкаш пеш?
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

muf

Мнение от muf » 23 Яну 2012 20:57

zi_zi_top написа:
Резервна кола ли имаш или ще перкаш пеш?
Е как - имам си Рав4. То си пише tongue.gif
Уж е на жената, ама за месец ще се возим с него
В тая връзка дали пречи ако дозареждам акумулатора на Королота, без да го свалям (На джипката го правя без проблем)
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 23 Яну 2012 21:14

според мен дозареждане на акумулатора изобщо не помага,поне не за увеличаване на живота му.има си определен брой цикли и после свършва.най-добре просто му откачи минуса! :thumbsup:
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 23 Яну 2012 23:52

jim_beam написа:най-добре просто му откачи минуса! :thumbsup:
Винаги съм се чудил... Каква е разликата дали плюса или минуса се окачи?

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 24 Яну 2012 07:41

Когато откачаш минуса на нашия тип автомобили, няма опасност неволно да завариш ключа към корпус - с един потенциал са...
Та затова навсякъде пишат - откачай първо минуса. След като е откачен минуса, нямаш проблем и с плюса (за който някои казват, че първо той трябва да се откачи, защото от там тече тока, а минуса е само 'маса' laugh.gif ).
А окъсяването на акумулатора освен фоерверките и изгарянията, може да го повреди - криви и окъсява плочи...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

proscrip

Мнение от proscrip » 24 Яну 2012 14:10

Хаха - навремето на ладата като и слагах главата с динамометричния ключ - си бях оставил акумулатора, за да ми свири музиката и си връткам с ключа и съм се надвесил над акумулатора - изведнъж така гръмна и ме оплиска - добре, че бях с дълъг ръкав блуза - после 2 мин нищо не чувах. Та сега винаги - минусчето - откачено, да ми е мирна главата.

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 24 Яну 2012 20:57

zi_zi_top написа:
Japanese_fever написа:Ами обикновено, ако започнеш да чистиш и да хвъляш сол преди да чакаш да е натрупало не е трудно да се определи къде е пътя.

За съжаление в БГ не се чисти, докато вали, а след като вече е натрупало и всичко е затрупано.
Отдавна не си бил в България през зимата. Вече чистят още преди снега да е натрупал, особено в София и по-големите градове. В събота при много интензивен снеговалеж от нощта като тръгнах за работа в 7,30 ч се караше нормално и снегорините
кръстосваха яко. Започват да изглеждат по-добре нещата. Тази зима има много сняг и въпреки това улиците са на чист асфалт. :thumbsup:
Аз карах по околовръстното на 15 см сняг, пък незнам ти къде ги видя тия чистещите отпреди да натрупа. Мазало си беше както винаги.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 24 Яну 2012 23:17

gh0s7r1d3r написа:
zi_zi_top написа:

Отдавна не си бил в България през зимата. Вече чистят още преди снега да е натрупал, особено в София и по-големите градове. В събота при много интензивен снеговалеж от нощта като тръгнах за работа в 7,30 ч се караше нормално и снегорините
кръстосваха яко. Започват да изглеждат по-добре нещата. Тази зима има много сняг и въпреки това улиците са на чист асфалт. :thumbsup:

Аз карах по околовръстното на 15 см сняг, пък незнам ти къде ги видя тия чистещите отпреди да натрупа. Мазало си беше както винаги.
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

може да е гербаджия :) хихихих

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 24 Яну 2012 23:20

Toyko написа:
gh0s7r1d3r написа:
zi_zi_top написа:

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

може да е гербаджия :) хихихих
DДали чистят или не и колко добре е субективно мнение. Но съм съгласен че в София отдавна не съм имал проблем с придвижването, различен от неподготвени за зимата водачи :thumbsup:

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 24 Яну 2012 23:51

Колега, не ме разбирай погрешно, аз също нямам грам проблеми, даже с А Ве Де-то ми се иска грам да не чистят. И е истина, че се кара по големите булеварди без грижи, освен в първите 6-7 часа от натрупването. Обаче, ела ми на гости, да видиш как до май месец улицата е цялата в лед... Булевардите са ОК, малко в страни става страшно.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Публикувай отговор