които може да помага

tarikat_

които може да помага

Мнение от tarikat_ » 21 Яну 2012 18:52

здравеите имам едно виеене като на лагер когато колата е в движение и се двоумя дали това може да са лагери на динамото или лагерите на водната помпа.ако вдигам скороста и виенето се засилва.някои може ли да ми каже как да проверя кое от двете е.а пак може да е от нещо друго незнам аз се колебая между тези двете.имали начин да се проверят и помпата и динамото без да се сменят с нови.казаха ми да проверя динамото с мултицет откачвам едната клема на акумолатора и колата работи слагам мултицета(ако сам откачил + слагам червеният краи на мултицета а другият краи черният на -)показвами над 14 v.и знам че ако е под 13 четки на динамото ако е над е добре.
а този метод на замерване на динамото добър ли е или греша

xtreme

Мнение от xtreme » 21 Яну 2012 19:25

Алтернатора е най-лесен откачаш му ремъка , палиш и караш на акумулатор. Ако вие значи не е от него :)

Джамбазов
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Джамбазов » 21 Яну 2012 19:38

Отиди на кадърен сервиз.
Човек се учи докато е жив.

dobatadobrev

Мнение от dobatadobrev » 21 Яну 2012 20:28

Генератор,хлабав ремък,обтягаща ролка .... Най-добре посети някой които се занимава с това ,че ще придобиеш представа и за стойността на ремонта. Не е желателно да разлагаш консултацията. Е за ремонта ще прецениш ?

Аватар
ss_mitko

Re: които може да помага

Мнение от ss_mitko » 21 Яну 2012 20:58

tarikat_ написа:здравеите имам едно виеене като на лагер когато колата е в движение и се двоумя дали това може да са лагери на динамото или лагерите на водната помпа.ако вдигам скороста и виенето се засилва.някои може ли да ми каже как да проверя кое от двете е.а пак може да е от нещо друго незнам аз се колебая между тези двете.имали начин да се проверят и помпата и динамото без да се сменят с нови.казаха ми да проверя динамото с мултицет откачвам едната клема на акумолатора и колата работи слагам мултицета(ако сам откачил + слагам червеният краи на мултицета а другият краи черният на -)показвами над 14 v.и знам че ако е под 13 четки на динамото ако е над е добре.
Виенето се чува само в движение или и на място?Ако е в движение както си написал може да е лагер на главина.Иначе за това което мислиш, отвори капака и форсирай така ще чуеш от къде е шумът.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Re: които може да помага

Мнение от zi_zi_top » 21 Яну 2012 21:54

tarikat_ написа:... откачвам едната клема на акумолатора и колата работи слагам мултицета(ако сам откачил + слагам червеният краи на мултицета а другият краи черният на -)показвами над 14 v.и знам че ако е под 13 четки на динамото ако е над е добре.
Това е най-добрият начин да повредиш и мултицета и автомобила с едно действие.
За да съм по-ясен ще ти обясня, че когато измерваш напрежение мултицета се свързва паралелно (успоредно), а не последователно на акумулатора.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Джамбазов
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Джамбазов » 22 Яну 2012 08:28

Уфф. Чакам темата "На какво да сложа мултицета". Как с напрежението на алтернатора (дори и да успееш да го измериш) ще разбереш дали са му разбити лагерите. Другото е че търсиш нещо без да се ориентираш от къде вие. За добър механик това е работа за секунди. После, ако вие от ролката на агренажа или лагер в скоростната кутия или от гумите, какво правим? Ще има още тридесет теми. Хайде малко по смислено....
Да те питам като те боли зъб пускаш ли тема в зъболекарският форум: "Боли ме някакъв зъб, казаха ми, че е от корена, как се вади?"
Човек се учи докато е жив.

Espace&Yaris

Мнение от Espace&Yaris » 22 Яну 2012 08:43

Какъв алтернатор и водна помпа щом виенето се засилва при увеличение на скоростта? Вероятно имаш лагер на главина за смяна.

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 22 Яну 2012 08:49

Може би е искал да каже 'с увеличаване на оборотите'
Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250

Espace&Yaris

Мнение от Espace&Yaris » 22 Яну 2012 09:02

cokata написа:Може би е искал да каже 'с увеличаване на оборотите'
А може би е хубаво да се чете преди да се интерпретира. Още в първото изречение човека казва - "когато колата е в движение".

Аватар
Toyo_driver

Мнение от Toyo_driver » 22 Яну 2012 09:34

Джамбазов написа:....Да те питам като те боли зъб пускаш ли тема в зъболекарският форум: "Боли ме някакъв зъб, казаха ми, че е от корена, как се вади?"
+1 :thumbsup:

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 22 Яну 2012 10:02

Espace&Yaris написа:
cokata написа:Може би е искал да каже 'с увеличаване на оборотите'
А може би е хубаво да се чете преди да се интерпретира. Още в първото изречение човека казва - "когато колата е в движение".
А когато колата е в движение оборотите викаш седят на едно място и не могат да се увеличават ?!
Ако има лагер на главина за смяна най-лесно ще разбере като изключи от скорост в движение и виенето си продължи!
Ако виенето се увеличава с увеличаване на оборотите тогава може да е от нещата които е изброил :thumbsup:
Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 22 Яну 2012 11:06

А аз подозирам, че tarikat е някой зевзек, който пуска абсурдни теми за да се забавлява с отговорите ни. Кой знае какъв смях пада като чете темите си.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 22 Яну 2012 11:40

zi_zi_top написа:А аз подозирам, че tarikat е някой зевзек, който пуска абсурдни теми за да се забавлява с отговорите ни. Кой знае какъв смях пада като чете темите си.
Пич,първо парното беше проблем http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=213 ... ht=#213186
После термостата http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=213 ... ht=#213465
Радиатора http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=213 ... ht=#213227
Сега нещо вие каква кола си взел ти?

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 22 Яну 2012 11:55

Фолксваген Голф 3.

Публикувай отговор