Спойлер за Корола Версо 2009

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Zachs

Спойлер за Корола Версо 2009

Мнение от Zachs » 20 Яну 2012 23:09

Здравейте и добре заварили на всички. Изчетох доста неща в този форум преди да се регна. И се оказа, че имам един въпрос, на който не открих отговор.

Имам Корола Версо 2.2 D4D - от последните преди да стане само Версо. Напролет ще излезе от тригодишната гаранция и дотук имах един проблем с ключа, който избуши алармата точно сутринта в деня на сватбата на брат ми biggrin.gif . Шунтирахме алармата, а после ТМ ауто го смениха гаранционно.

Та, като човек без проблеми, почвам да си ги търся. Дразни ме, че си хвърля мнооого кал на задното стъкло.

Въпросът ми е: Дали ако сложа спойлер на задната врата(има сериозни предложения за модела), той ще коригира завихрянията в достатъчна степен за да намали натрупванията на кал/прахоляк/вода по задното стъкло.

Не очаквам чудеса в икономията на гориво cool.gif , нито супер прилепяне и пистови резултати. Говорим все пак за фамилен ван.

Ще бъда благодарен за споделени резултати от опит или научнообосновани съвети.

Приятно и безаварийно на всички зад воланите на любимите тойоти cool.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 20 Яну 2012 23:57

Същият въпрос ме мъчеше доста време за Корола Е12 Вагон. Не намерих отговор и реших, че не ми се правят дупки по вратата на багажника за да го монтирам (по инструкциите за монтаж на оригинален спойлер 4 отвора!) и парите за самият спойлер също ми се видяха доста и се отказах.
Според мен не е много сигурен ефекта за чистота на задното стъкло. Най-вече би постигнал стайлинг ефект. cool.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Zachs

Мнение от Zachs » 21 Яну 2012 00:04

Благодаря, мен ме терзаят същите въпроси с дупченето. Макар че мога да се консултирам със спецове за VHB (Very High Bond) двойно лепящи технологии и да избягам (евентуално) от дупките. Първата си корса дупчих за да й закача с болтове падналата броня и после трябваше да купувам нови задни калници, хахаха. А стайлинга не ми е фикс идея.

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 21 Яну 2012 00:10

Пробвай с едни калобрани ако нямаш..

павел павлов
Обратна връзка:

Мнение от павел павлов » 21 Яну 2012 11:43

мехаННика написа:Пробвай с едни калобрани ако нямаш..
Няма оправия!!С оргинални калобрани бях и все си беше леш стъклото!Просто комбитата са си така!Сега карам Партнер -същата работа!Ако колата е хеч- бек е по поносимо!
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.

Zachs

Мнение от Zachs » 21 Яну 2012 12:08

Калобраните ги сложих още при окомплектоването на сделката за колата

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 21 Яну 2012 14:57

И аз съм с 4 калобрана, но не помага. Примирил съм се и си ползвам чистачката на задната врата, а при първа възможност на бензиностанция "удрям" и една гъба. Ще ме мине и без спойлер... :whistle:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Публикувай отговор