проблем с конкуренция

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
nikolov22

проблем с конкуренция

Мнение от nikolov22 » 19 Яну 2012 22:11

може ли в тази тъпа държава да отидеш някъде да предлагаш даден продукт на клиентите доста по евтино и да ти те привикат конкурентите
да те заплашват с бои и.... да те карат да си вдигнеш цените щото те били влагали еди си колко години пари и ти идваш и им еб.... майката
щот си дал нормални цени и никой не иска да работи с тях
и да се налага да им обясняваш идеята на европейския съюз за свободно движение на стоки а те да живеят в един свят преди 15г в които има един вносител и цените са както каже той и крайния клиент е наеб.. и ще неще купува от тях щото няма от каде сори ама този свят умря искам да кажа на всички конкуренти имаш цена на пазара си нямаш
духаш супата
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 19 Яну 2012 22:16

че е така така е ама умната че се навъдиха едни нервни хора да не береш ядове иначе си абсолютно прав за европейския съюз цените пазара и клиентите а най-вече за супата laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 19 Яну 2012 22:30

zi_zi_top написа:че е така така е ама умната че се навъдиха едни нервни хора да не береш ядове иначе си абсолютно прав за европейския съюз цените пазара и клиентите а най-вече за супата laugh.gif
аз ядове няма как да бера от тези хора конкретните щото
първо не разсъдиха какви хора седят зад гъба ми и колко е сериозна фирмата за да дава цени 30% под техните но това сие техен проблем аз съм демократичен давам им правото да купуват от мен всичко на добри цени а аз да се изтегля от техните клиенти ама те не искат така а да изчезна от пазара ама няма кои да им го позволи ама мисълта ми е ако бяхме дребни риби ко праим
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Re: проблем с конкуренция

Мнение от Japanese_fever » 19 Яну 2012 23:29

nikolov22 написа:..... и ще неще купува от тях щото няма от каде сори ама този свят умря искам да кажа на всички конкуренти имаш цена на пазара си нямаш
духаш супата
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
nikolov22 написа:... ама няма кои да им го позволи ама мисълта ми е ако бяхме дребни риби ко праим
Duhash supata laugh.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: проблем с конкуренция

Мнение от nowyaris » 20 Яну 2012 09:08

nikolov22 написа:може ли в тази тъпа държава да отидеш някъде да предлагаш даден продукт на клиентите доста по евтино и да ти те привикат конкурентите
да те заплашват с бои и.... да те карат да си вдигнеш цените щото те били влагали еди си колко години пари и ти идваш и им еб.... майката
щот си дал нормални цени и никой не иска да работи с тях
и да се налага да им обясняваш идеята на европейския съюз за свободно движение на стоки а те да живеят в един свят преди 15г в които има един вносител и цените са както каже той и крайния клиент е наеб.. и ще неще купува от тях щото няма от каде сори ама този свят умря искам да кажа на всички конкуренти имаш цена на пазара си нямаш
духаш супата
Много добре си прецени нещата,защото не са толкова прости и елементарни.Аз цял живот с това се занимавам в моята сфера-да разкарвам конкуренцията от пазара и да се настаня на нейното място.Заплахите много рядко дават резултат,но и ти,и хората които казваш че ти стоят зад гърба винаги бъдете готови за изненади.И никога не забравяйте че кроше в брадата е много по безболезнено от лек удар под кръста.Бизнеса е много сложна шахматна партия и изисква да я умееш играта и да я предвиждаш много ходове напред.Единственото,което мога да твърдя със сигурност е че ЦЕНАТА накрая излиза определяща за успеха на начинанието,стига печалбата от оборота да ти покрие разходите по лечението и все пак да ти остане нещичко. :thumbsup:

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 20 Яну 2012 10:00

Защо някоя фирма би пускала нещо с 30% по евтино, ако то така и така се продава по-скъпо....

nowyaris

Мнение от nowyaris » 20 Яну 2012 11:54

Vesko написа:Защо някоя фирма би пускала нещо с 30% по евтино, ако то така и така се продава по-скъпо....
Щото после като ликвидира конкуренцията ще продава с 60% по-скъпо като монополист.Какъв е тоя въпрос,бе Веско?Дъмпинг се прави за да купуват моето,не твоето.После теб като те няма щат-не щат ще купуват моето на цена,която аз кажа,щото теб вече те няма biggrin.gif .Пък ще са си свикнали вече да си взимат от мен.

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 20 Яну 2012 13:44

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 20 Яну 2012 15:52

nikolov22 написа:
zi_zi_top написа:че е така така е ама умната че се навъдиха едни нервни хора да не береш ядове иначе си абсолютно прав за европейския съюз цените пазара и клиентите а най-вече за супата laugh.gif
аз ядове няма как да бера от тези хора конкретните щото
първо не разсъдиха какви хора седят зад гъба ми и колко е сериозна фирмата за да дава цени 30% под техните но това сие техен проблем аз съм демократичен давам им правото да купуват от мен всичко на добри цени а аз да се изтегля от техните клиенти ама те не искат така а да изчезна от пазара ама няма кои да им го позволи ама мисълта ми е ако бяхме дребни риби ко праим
бе зависи от хората , винкела не признава големината на фирмата ...
хора с по 5-10 висящи присъди грам не им дреме от големината на някаква фирма
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

nowyaris

Мнение от nowyaris » 20 Яну 2012 15:53

Много професионално.Браво.Друго си е да си учил право.Само дето не разбрах какво общо имат публикациите с темата.Колегата просто сподели,че искат да го бият.Сподели също,че няма да им се даде лесно.А истината е,че ако са искали,досега щяха да са го шамаросали.Просто го проверяват и ако го одобрят,ще му направят предложение,което да не може да откаже.Всичко,което си публикувал колега е за държавен изпит подходящо,не за реалностите на посткомунизъма. cool.gif

Аватар
Win_XP
Обратна връзка:

Мнение от Win_XP » 20 Яну 2012 15:55

Точно това са причините да се занимавам с онлайн бизнес извън страната, няма ги глупаците които ти се правят на интересни wink.gif

moloko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от moloko » 20 Яну 2012 17:22

Win_XP написа:Точно това са причините да се занимавам с онлайн бизнес извън страната, няма ги глупаците които ти се правят на интересни wink.gif
Защото в момента не си "настъпил" нечии интереси затова. "Глупаците" ги и ма по цял свят от както има търговия и ще ги има докато има търговия.

Към колегата който е пуснал темата.
Колега, ти преди да излезеш на "тоя" пазар толкова ли не можа да си напишеш "домашното" кои кои е там и да се подготвиш предварително за подобни изпълнения .
Имаси изпитани методи как се влиза на конкурентен пазар и как се приспива конкуренцията особенно ако е завзела голяма част вече. а ДЪМПИНГА се прави когато си 10000000% сигурен , че конкурнта няма да издържи и след това ще излезе от този пазар. То не става ей така давай ще правим дъмпинг. Това да не е .......

От нас можеш да получиш единственно морална подкрепа , която не ти върши работа , бъди внимателен и бдителен.
Това мога да кажа. И няма нужда да хленчиш , щото това което ти се случва е нормално и щом са ти дошли на крака вече ги е страх от теб.

Които и да доиде да ви бръкне в джоба едвали ще сте доволни.Оставет ги тези лозунги спарведливия пазар , пазарни цени , търсене предлагане и дъра бъра. Това го няма никаде в днешния свят НИКЪДЕ. Ако някои си мисли , че го има отдавна е в заблуда...

Аватар
Win_XP
Обратна връзка:

Мнение от Win_XP » 20 Яну 2012 17:37

moloko написа:
Win_XP написа:Точно това са причините да се занимавам с онлайн бизнес извън страната, няма ги глупаците които ти се правят на интересни wink.gif
Защото в момента не си "настъпил" нечии интереси затова. "Глупаците" ги и ма по цял свят от както има търговия и ще ги има докато има търговия.
Повярвай ми, не са толкова много колкото тук :thumbsup:

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 20 Яну 2012 17:59

Ако аз съм един официален представител за страната на дадена фирма и продукти, направo щях да те дам на съд :) ако и двете фирми си внасяте няква стока ей така и си я продават, колкото те имат право толкова и вие :Д докато не дойде някой с дебелите папки и не ви прати да си играете на пясъчника wink.gif tongue.gif biggrin.gif
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 20 Яну 2012 18:04

Win_XP написа:
moloko написа:
Повярвай ми, не са толкова много колкото тук :thumbsup:
Просто си малък и се движиш зад "тъч линията"... cool.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Публикувай отговор