Аурис-включване на халоген при завой?
Аурис-включване на халоген при завой?
Здравейте колеги, вече на няколко коли виждам как им се пуска единия халоген в зависимост от това в каква посока завива колата. Изглежда ми доста полезна функция, особено при избегване на дупките по нашите пътища. Имате ли идея дали може да се активира софтуерно? 

Auris 2.0 d4d
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Това не са 'халогени' в смисъла, който ти явно влагаш - фарове за мъгла.....
Това са специални фарове, насочени като 'къси' светлини в определения сектор.
При мен модула на AFS взема сигнал от датчика за положение на волана и данни за скоростта....
Не е толкова проста система...
Това са специални фарове, насочени като 'къси' светлини в определения сектор.
При мен модула на AFS взема сигнал от датчика за положение на волана и данни за скоростта....
Не е толкова проста система...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Може би малко неправилно се изразих - системата е доста проста за производство от производителя, но не е лесно за допълнително вграждане/надстройка на автомобил без такава система.
Фарчето свети около 45 градуса встрани в завоя, ограничено отгоре (къси светлини). Поне при мен светва над 10км/ч при завиване на волана над определен ъгъл. За производителя не е никакъв проблем да конструира и произведе такова фарче (или както е при мен - това фарче да е част от големия фар) и прост малък модул за управлението на тея фарчета....
Но за теб ще е трудно както да монтираш/направиш такива фарчета, така и да вземеш данните от компютрите на колата, на база на които да ги засветваш фарчетата.
Фарчето свети около 45 градуса встрани в завоя, ограничено отгоре (къси светлини). Поне при мен светва над 10км/ч при завиване на волана над определен ъгъл. За производителя не е никакъв проблем да конструира и произведе такова фарче (или както е при мен - това фарче да е част от големия фар) и прост малък модул за управлението на тея фарчета....
Но за теб ще е трудно както да монтираш/направиш такива фарчета, така и да вземеш данните от компютрите на колата, на база на които да ги засветваш фарчетата.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???