Здравейте,
Харесал съм отлична Тойота Корола 2000г 1,6 , но е точно с двигателя 1,6 vvti, за който пишете да се избягва.
Въпроса ми е дали оказаните дефекти са единични случаи или си е проблемен двигателя. Ако я закарам в Тойота на диагностика могат ли да установят състоянието на двигателя.
На въпросната Корола пише под 100к км. на километража, но все пак си е от Италия.
Ще съм благодарен ако някой собственик на такава кола също изрази мнение.
Corolla E11 1,6 vvti съвет за покупка
Колега, тук информацията е доста-прочети!
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11623
Ако имаш още въпроси, ще ти кажа каквото мога от моя опит с този автомобил.
P.S.Не си и помисляй, че колата е под 100к км....
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11623
Ако имаш още въпроси, ще ти кажа каквото мога от моя опит с този автомобил.
P.S.Не си и помисляй, че колата е под 100к км....
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Повечето съфорумци (аз също съм в това число) биха ти препоръчали някой от по-старите бензинови мотори - 1.3 или 1.6, което едва ли е от такова значение, защото в случая говориш за кола с първа регистрация през 2000 г. Разликата е въпрос на месеци, a E11 си заслужава.
Дали фактът, че е от Италия, е проблем или не? Зависи и то много. Има хора, които държат на някои неща и си пазят колата. Има и мърльовци - в Италия, Германия, Швейцария ...
Никой нормален търговец не би се лишил от достатъчно достоверна сервизна книжка, разни лепенки/фактури от смяна на масло или на бележки, оставени от собственика, ако колата, която продава, е "истинска".
Дали фактът, че е от Италия, е проблем или не? Зависи и то много. Има хора, които държат на някои неща и си пазят колата. Има и мърльовци - в Италия, Германия, Швейцария ...
Никой нормален търговец не би се лишил от достатъчно достоверна сервизна книжка, разни лепенки/фактури от смяна на масло или на бележки, оставени от собственика, ако колата, която продава, е "истинска".
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Този двигател задвижва сигурно милиони коли,това че някои по речовити са напълнили форума с какво ли не не трябва да ти пречи.По тази логика си купи Лада щото "колкото масло сипя-толкова източвам" .Да,наистина може да има повишен разход на масло,но може и да е ремонтиран гаранционно в някой сервиз на Тойота,което могат да ти отговорят при местния дилър.Ако ти харесва колата прегледай я в официален сервиз и я вземай.Когато купуваш втора употреба винаги има един момент когато малко или много "скачаш надолу с главата",а иначе има и нови с 5 год гаранция. Аз също съм с такава и е икономична и много приятна за каране.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Съгласен съм с Механика....
Аз съм от тея, които имаха проблем с този двигател, но никога не съм писал да се избягва двигателя...
Високия разход на масло бе толкова висок, че експлоатацията на автомобила бе невъзможна. Така, че щом колата е на ход, значи въпроса е решен....
Ако сега има някакъв разход на масло, то той вече съвсем не е свързан с горепосочения проблем, а навярно вече е свързан със стандартното износване на гумички, сегменти и т.н., типично за всеки автомобил на 12г....
И съответно огледа трябва да е като на всеки нормален автомобил, като се абстрахираш от 'лошата история'...
П.С. след гаранционния ремонт на двигателя ми, не пипаше никакво масло и не ми е създавал никакви проблеми
Аз съм от тея, които имаха проблем с този двигател, но никога не съм писал да се избягва двигателя...
Високия разход на масло бе толкова висок, че експлоатацията на автомобила бе невъзможна. Така, че щом колата е на ход, значи въпроса е решен....
Ако сега има някакъв разход на масло, то той вече съвсем не е свързан с горепосочения проблем, а навярно вече е свързан със стандартното износване на гумички, сегменти и т.н., типично за всеки автомобил на 12г....
И съответно огледа трябва да е като на всеки нормален автомобил, като се абстрахираш от 'лошата история'...
П.С. след гаранционния ремонт на двигателя ми, не пипаше никакво масло и не ми е създавал никакви проблеми
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008