Предложете някой старичък но добър модел на Тойота

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Предложете някой старичък но добър модел на Тойота

Мнение от scorpion » 18 Яну 2012 12:10

Ако темата не е за този раздел моля модераторите да я преместят !

Колеги, по молба на тъста започнах да търся някаква колица без никакви екстри с изключение на хидравлик на волана. Човека е на възраст, с болни крака и ръце и не може вече да върти тегавия волан на ладичката си ( 30 годишно здраво съветско чудовище biggrin.gif )

Няма претенции за марка, модел. Двигател бензинов, малка кубатура и к.с. Цената, която аз съм определили е около 1000-1300 лева, задължително да е регистрирана за да я прехвърля на мое име, платя данъци, застраховки и пр. Евентуално да дам около 300 лева за обслужване и да му я карам. На тъста му трябва нещо да го вози от т.А до т.Б (най-вече от село до близкия окръжен град за лекарства или някои покупки) но да знае, че като ладата му щом врътне ключа, колата пали, спира и завива но без усилие biggrin.gif Все пак да не е като немска каска, изгнила до неузнаваемост и постоянно трошаща се.

И понеже съм член на този клуб, и понеже ТОЙОТА Е НОМЕР ЕДНО wink.gif , реших да ви попитам дали си заслужава и дали има шанс да намеря нещо такова измежду рефиците на Тойота.

Ето един модел в моите критерии. Струва ли си. Да не е на някой форумец biggrin.gif Корола 1.3/12V; 96 . 75 к.с.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Приемам всякакви предложения за модели, както и оферти wink.gif

Аватар
martod

Мнение от martod » 18 Яну 2012 12:33

Това по скоро е 86-та отколкото 96-та година biggrin.gif ама става като за целта за която я търсиш ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 18 Яну 2012 14:38

Да, тази е 86-та като гледам. :whistle: scorpion, тази генерация Корола са без хидравлика на волана, но воланът е лек, самата кола много леко се управлява и е много послушна от всички гледни точки. smile.gif Единственото, което трябва да провериш е за ръжда,защото е на 25 години и ръждясват веждите главно. Тази на снимката добре изглежда за годините си според мен. А двигателят е оса.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 18 Яну 2012 16:52

Мисля си, че е по-добре по-скоро да проучиш въпроса с електрически сервоусилватели за Лада, които съм виждал за допълнителен монтаж. Така с по-тънка сметка дедото ще си продължи управлението на познатия му автомобил, а не да го вкараш в приключения с такава кола на 25 години, ХХХХХХХХХ км и n-броя собственици, които са правили "кърпежи" за да я продадат на следващия.
Като и монтират сервото поне ще си кара нещо, което му е до болка познато и ще му е леко на ръцете и на джоба. :thumbsup:

П.С. Тъкмо се върнах да ти покажа тази обява и Макс ме изпреварил! :thumbsup:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=19599

Няма случайни неща на този свят. cool.gif
Последно промяна от zi_zi_top на 18 Яну 2012 17:00, променено общо 1 път.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 111 пъти

Мнение от max-2 » 18 Яну 2012 16:58

Ето едно късметче:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=19599
biggrin.gif
Тъкмо навреме!
Carina E 4AFE LB 1992

Аватар
stfn

Мнение от stfn » 18 Яну 2012 17:35

Супер изглежда машинката - купувай я!
Camry 95 2,2,
Camry 07 2,4,
Camry 12 3.5 - in progress!

Джамбазов

Мнение от Джамбазов » 18 Яну 2012 18:23

Купувай я. На моя тъст взехме такава. Вече 5 години я кара. Много здраво нещо. Само по някоя биелета се сменя отвреме навреме.

Даже аз се замислих, на тази цена rolleyes.gif , ама ще ми стане 4та Тойота.
Човек се учи докато е жив.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 18 Яну 2012 18:45

Джамбазов написа:Купувай я. На моя тъст взехме такава. Вече 5 години я кара. Много здраво нещо. Само по някоя биелета се сменя отвреме навреме.
Сменя се от време на време,защото не слагате оригинални.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Джамбазов

Мнение от Джамбазов » 18 Яну 2012 20:37

Защо мислиш, че не слагаме оригинални. Просто човека я кара много и я кара както си кара Патрула, на принципа болшая дупка с болшая газ. Няма нищо вечно, дори и оригиналното. Наистина оригиналните изкарват много. Веднъж Патрула не беше в движение и я напълни до тавана с дърва, при свалена задна седалка. Гърнето опираше в асфалта и така с цялата газ. Друг път тегли трактора да го пали, че стартера му е развален. И това още е в чудесна форма. Ако си гледал по Дискавъри как се опитваха да убият един Хайлукс, е и тая корола се експлоатира така. Затова казвам, че е изключително здрав модел.
Човек се учи докато е жив.

dido5

Мнение от dido5 » 18 Яну 2012 23:32

zdr koelga prodavam takava toyota corola 1986g.su6tata kato na tazi snimka deto pi6i ,4e e 1996g. wink.gif .kolata e sgaz i na 142000km.originalni s 5 vrati.gsm 0899755528

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 374 пъти

Мнение от slowtraveler » 19 Яну 2012 08:03

max-2 написа:Ето едно късметче:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=19599
biggrin.gif
Тъкмо навреме!
Колата е освободена от данък и се продава с пълномощно..новия собственик няма да се ангажира с прехвърляне и пререгестрация.
Не знам за scorpion, но аз никога не бих дал пари за такъв начин на 'прехвърляне', защото практически не ставаш нов собственик, а ползвател.....
И вариантите при такъв тип сделки са няколко (нямам предвид конкретно колегата от форума - може да е много точно момче):
1. Собственика не знае, че колата въобще се 'продава' И в един момент я пуска за 'открадната'. Колега от друг форум наскоро го арестуваха полицаите на кръстовище заради точно такова 'купуване', а автомобила бе стар, струващ около 800лв.
2. Собственика отново я пуска за 'открадната', когато го уведомяват, че дължи данъци от минали времена с лихвите еди-колко си стотици ЛВ. И решава да си върне колата, за да я продаде още веднъж за да си избие данъците (от тях умиране има - оттърване няма).
3. Когато в един момент се наложи да я продаваш или прехвърляш, и се оказва, че собственика отдавна си му загубил дирите, или е починал, или фалирал.... Какво правиш тогава? (новия ми колега си държи една такава кола пред блока и нищо не може да я направи, освен да пробва да я предаде за скраб)...
4. Дори и пълномощното да позволява прехвърляне на автомобила от пълномощника, трябва да докажеш, че стария собственик не е семеен, а ако е семеен - пълномощни от съпрузите... Или да влезеш във филми от рода 'пълномощие от всеки от съпрузите' и т.н.... Друг колега преди месец взе една КИА спортидж от друг град. Сделката мина нотариус и т.н.... И когато се опита да я регистрира във Варна, от КАТ, му казаха, че бившия собственик е женен... Добре, че стария собственик се оказа на място, че му изпрати пълномощно от съпругата и т.н.... Все филми...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

desotodorov

Мнение от desotodorov » 19 Яну 2012 09:27

E...бих я взел на момента, само че без да се ползвам от облагата "регистрация на инвалид"...изтъквана като голЕмо предимство от всички джамбази.

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 19 Яну 2012 11:41

+1

като колегата по-горе.

Като ползвател/собственик/поддържащ такава категори автомобили бих казал че избора се свежда до Корола от генерацията която обсъждахме по горе.

На старите Короли/Старлети (преди 92-ро лето) които са без хидравлична рейка на място воланите са си доволно тежки. Ако "отлепиш" колата няма ядове лекичко се върти но на място си е тегаво.

Мотори има като избор при изискването да са под 101 к.с. заради данъка и други облаги.

Прегледах обявите и нещо не намерих подходяща кола в момента. Преди месец като търсех имаше една корола (ето тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details) която не изглежда зле. Преден десен калник е изгнил но останалите са изкърпвани преди 2 год и изглежда не зле. Друга забележка беше на шибидаха нещо в единия ъгъл ми се видя пропаднал леко или беше загнил тавана. С големия мотор е 4A-F влиза в данъчната категория и лесно се прави на газ. А и самото купе е по-просторно и удобно.

А относно това с пълномошното си е жив та*ак. Реално погледнато при кола с такава цена не е проблем защото негативите са основно за "продавача" сещам се например за камерите за превишена скорост (а както и сега ще "пенсионират" радарите ще е веселба). Но пък отдруга страна съм почти сигурен че с това пълномошно няма да можеш да получиш обезщетение при ПТП по ГО на виновния автомобил. Така че тази схема за мен е клапава и си е нож с две отстриета и за двете страни.

П.С: Аз си купих един Старлет наскоро но го препродадах и сега съм в другата родна партия а именно с Хонда Сивик. Това също според мен е добър избор. за 2 к. се сдобих със запазена 6-ген с ел.пакет климатик и нормалните неща необходими за ежедневно пътуване от т.А до т.В.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

scorpion

Мнение от scorpion » 19 Яну 2012 12:58

Благодаря на отзовалите се !

Варианта с пълномощни и т.н. отпада категорично. Иначе колата изглежда поне на снимка добре.

Варианта с 86 година и липсата на хидравлика ме притеснява rolleyes.gif Поставеното условие е да има хидравлик.
Апропо: бих пуснал информация в мобилето, че обявата (тази, към която дадох линк) е некоректна по отношение на годината на производство (явно е 1-ва рег. в БГ) но не ми се занимава.

Според мен няма да стане с марката Тойота ... продължавам с другите модели, като осъзнавам, че за тези пари очакванията трябва да са реалистични.

Много благодаря за отзивчивостта !

Все пак ако нещо изскочи тези дни може да звъннете: 0882 552 202

Поздрави !

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 19 Яну 2012 13:32

Погледни я тази която съм ти пуснал. Тя е с хидравлика на волана. Както казах има забележки но и човека според мен беше готов на една нормална отстъпка от цената.

Може и за автоматик да се огледаш. Просто аз не намерих на добра цена според моя бюджет иначе се намират в прилично състояние разни по-старички машини.

Ето тази може и да има серво на волана http://www.cars.bg/u350957 ама цената която беше обявил преди да стане по договаряне беше като за музеен експонат.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Публикувай отговор