Досега при избора ми на автомобил не съм използвал "помощ от публиката", но марката Тойота ми е крайно непозната, но с оглед на досегашния ми опит с автомобилите и изобщо автомобилната индустрия след 2001-2-3 година, ми прави впечатление, че остават малко производителите, които са продължили да държат на качеството не само високо, но и изобщо такова... Това малко лирично отклонение.
След като се запитах какво търся, отговорът ми към мен беше много кратък: автомобил от сегмента на Корола\Мазда 3\Civic\Almera\Меган\С4\Голф и т.н. с климатик, въздушни възглавници, ръчна скоростна кутия и да може да поддържа спокойно 120 км/ч скорост. Както се сещате, това е едно много общо търсене и доста непретенциозно от моя страна. Не ме интересуват гъдели като кожен салон, сензори за дъжд и прочие "екстри". Точка А до Б, безопасно и комфортно.
Прочетох доста теми във вашия форум и определено ми направи впечатление, че точно този модел на Тойота попада в голяма степен в обхвата на търсенето ми...
Та да си дойдем на въпроса ... biggrin.gif Ориентирал съм се към два от двигателите 1.6 VVT-I и 2.0 D4-D. Автомобилите, които попадат в бюджета ми са тези от 2005/2006. Можете ли да ме ориентирате тези два агрегата какви проблеми биха имали при закупуване втора ръка от тези години и според вас цени от 11-12000 лв не са ли твърде надути за автомобил 2005 година? Имам и други въпроси, но предполагам ще ми отговорите на тях и без да питам.
Благодаря на всички, които са прочели всичко по-горе и помогнат с мнение по темата! (Малко прекалих с обстоятелствата...