Помощ за напречни греди
Помощ за напречни греди
Здравейте, купих от колега от форума оргинални напречни греди за Авенсис седан Т25. Проблема е, че ги няма гумените подложки с кото той ляга върху тавана на колата. Тези от Тойота ми искат 75 лв за 4бр, а на мен не ми се дават. Молба е ако някой има такъв да ми прати снимка или скица на тези гуми да е опитам да си направя сам или пак ако знае от къде може да се намерят по евтино.
P.S. Ако някои знае и каталожния номер на тези подложки може да ми помогне също, тези от Тойота отказах да ми го кажат.
P.S. Ако някои знае и каталожния номер на тези подложки може да ми помогне също, тези от Тойота отказах да ми го кажат.
На твое място не бих рикувал с решение тип "направи си сам".Гредите ти издържат до около 70 кг.Ако не са сигурно закрепени за автомобила, има предпоставка за сериозно ПТП.Освен странната елипсовидна форма, долната им част е профилирана по поктива на автомобила.Освен това имат и "крачета" за сглобка към пластмасовата част на гредите.Ти си знаеш-акъл няма да давам, но можеш да попиташ отново в ТМ Ауто за цена-може и да ти предложат отстъпка, ако помолиш...
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
+1Владислав написа:На твое място не бих рикувал с решение тип "направи си сам".Гредите ти издържат до около 70 кг.Ако не са сигурно закрепени за автомобила, има предпоставка за сериозно ПТП.Освен странната елипсовидна форма, долната им част е профилирана по поктива на автомобила.Освен това имат и "крачета" за сглобка към пластмасовата част на гредите.Ти си знаеш-акъл няма да давам, но можеш да попиташ отново в ТМ Ауто за цена-може и да ти предложат отстъпка, ако помолиш...
За да струват 70 лв. не са обикновени гумени подложки от кварталната обущарница.
Само се питам, защо са ти ги продали без гумените тампони?! По-добре му ги върни ако можеш и си потърси окомплектовани греди.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- lederman
- Получена благодарност: 1 път
беше обявено в офертата...zi_zi_top написа:+1Владислав написа:На твое място не бих рикувал с решение тип "направи си сам".Гредите ти издържат до около 70 кг.Ако не са сигурно закрепени за автомобила, има предпоставка за сериозно ПТП.Освен странната елипсовидна форма, долната им част е профилирана по поктива на автомобила.Освен това имат и "крачета" за сглобка към пластмасовата част на гредите.Ти си знаеш-акъл няма да давам, но можеш да попиташ отново в ТМ Ауто за цена-може и да ти предложат отстъпка, ако помолиш...
За да струват 70 лв. не са обикновени гумени подложки от кварталната обущарница.
Само се питам, защо са ти ги продали без гумените тампони?! По-добре му ги върни ако можеш и си потърси окомплектовани греди.
ама аз друго се чудя ... при положение, че гумите са 75 лв. и за гредите си дал 70 лв. = 145лв. ми това си е супер цена за оригинални греди... какво има да се чудиш ...
аз също им се кумех на тия греди ама не ми се ходеше до Пловдив само за това, пък и се чудех и заради гумените подложки. ако се бях обадил в Тойота да разбера цената щях да ги взема, ама минало бешело

взимай си оригинални гуми да ти е мирна главата и се радвай на придобивката

Поздрави
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Напълно съм съгласен с lederman. Цената е съвсем приемлива. И аз лятото купих от Наско от Пловдив оригинални напречни греди /неизползвани, с кашона!/ за 160 лв. и съм много доволен.
Виж цените за оригинални и за неоригинални в магазините и ще разбереш, че 140 -160 лв. е СУПЕР!
Виж цените за оригинални и за неоригинални в магазините и ще разбереш, че 140 -160 лв. е СУПЕР!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Всъщност, сега се замислям че гумата, която ти предложих може и да не е добър вариант, защото пластмасата не е профилирана по покрива, доколкото виждам на снимката. Явно при тези греди се разчита профила да е на самата гума. Вариант е да си вземеш оригинални, 150лв наистина е добра цена за оригинални греди.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL
Както писах по горе, поръчах чисто нови оргинални гумени пети. Днес пристигнаха и се заех да монтирам гредите. Предната греда пасна идеално и нямах никакви проблеми. Задната обаче излиза по широка. Гумените пети не лягат на местата си в канала. Ако нагласиа едната , другата бяга с около 3-5мм. Монтажа го правя по оргинално ръкаводство от Тойота със точни измервания къде трябва да бъдат разположени двете греди на купето. Спазвам точното разположение на гумените пети и посоките на гредите, но не става. Моля, ако някой е монтирал такива греди да ми даде акъл или да ми каже къде бъркам.
Питай тук http://www.sls.bg/bg/home/ те са вносител на ТУЛЕ а най вероятно и твойте са такива
Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006